Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
2010. 02. 08. 22:13
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2010. 02. 08. Azonosító: 35,278 |
Van egy asztali gép, amibe vezeték nélküli internet van bekötve. Közvetlen kapcsolat a szolgáltatóhoz.
A hálókártyához közvetlen csatlakozik a koax kábel, aminek a másik végén tetőantenna van (talán tányér, de ebben még most nem vagyok biztos. de talán érdektelen is). A szolgáltató tudta nélkül, hogyan oszthatnám meg a netet routerral a többi gép felé? * Mit szóltok a két kártyás megoldáshoz? Félek nagyon megterhelné ezt a gépet, ha még 3-4-5 gép rajta keresztül netezne. |
|
|
|
2010. 02. 10. 23:50
Létrehozva:
|
|
|
Főállású fórumozó ![]() Csoport: A Rend Őre Hozzászólások: 9,909 Regisztrált: -- Innen: Balassagyarmat Azonosító: 3,279 |
Van egy asztali gép, amibe vezeték nélküli internet van bekötve. Közvetlen kapcsolat a szolgáltatóhoz. A hálókártyához közvetlen csatlakozik a koax kábel, aminek a másik végén tetőantenna van (talán tányér, de ebben még most nem vagyok biztos. de talán érdektelen is). A szolgáltató tudta nélkül, hogyan oszthatnám meg a netet routerral a többi gép felé? * Mit szóltok a két kártyás megoldáshoz? Félek nagyon megterhelné ezt a gépet, ha még 3-4-5 gép rajta keresztül netezne. A koaxkábelnek milyen csatlakozója van? Ha kerek, akkor max. csak valami átalakítóval lehetne megoldani, vagy a kétkártyás módszerrel. Ha 'normál' végű, akkor csak be kell dugni a routerbe (és esetleg egy MAC-cím klónozást kell még rajta beállítani - szolgáltatótól és csomagtól függően), aztán kész is. -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
"Skizofrén vagyok... és én is." Szerintem... De hol a gumicsirkém?!? |
|
|
|
2010. 02. 13. 18:57
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2010. 02. 08. Azonosító: 35,278 |
Van egy asztali gép, amibe vezeték nélküli internet van bekötve. Közvetlen kapcsolat a szolgáltatóhoz. A hálókártyához közvetlen csatlakozik a koax kábel, aminek a másik végén tetőantenna van (talán tányér, de ebben még most nem vagyok biztos. de talán érdektelen is). A szolgáltató tudta nélkül, hogyan oszthatnám meg a netet routerral a többi gép felé? * Mit szóltok a két kártyás megoldáshoz? Félek nagyon megterhelné ezt a gépet, ha még 3-4-5 gép rajta keresztül netezne. A koaxkábelnek milyen csatlakozója van? Ha kerek, akkor max. csak valami átalakítóval lehetne megoldani, vagy a kétkártyás módszerrel. Ha 'normál' végű, akkor csak be kell dugni a routerbe (és esetleg egy MAC-cím klónozást kell még rajta beállítani - szolgáltatótól és csomagtól függően), aztán kész is. Köszönöm a válaszodat. A koax kábel pici átalakító után szabályosan (oldhatóan) csatlakozik a Wi-Fi-s PCI kártyához. Akkor, ha jól értettem: MAC-et klónozzam le a routerba és az antennát abba csavarjam bele. S már csak másik kártyát (RJ-45) tegyek a gépbe? Véleményed szerint kellhet ID és PW páros a routerbe? Mert az nem tudom, nem ismerem. Vagy ilyenkor a kártya alapján azonosítják a felhasználót? |
|
|
|
2010. 02. 14. 00:26
Létrehozva:
|
|
|
Főállású fórumozó ![]() Csoport: A Rend Őre Hozzászólások: 9,909 Regisztrált: -- Innen: Balassagyarmat Azonosító: 3,279 |
Van egy asztali gép, amibe vezeték nélküli internet van bekötve. Közvetlen kapcsolat a szolgáltatóhoz. A hálókártyához közvetlen csatlakozik a koax kábel, aminek a másik végén tetőantenna van (talán tányér, de ebben még most nem vagyok biztos. de talán érdektelen is). A szolgáltató tudta nélkül, hogyan oszthatnám meg a netet routerral a többi gép felé? * Mit szóltok a két kártyás megoldáshoz? Félek nagyon megterhelné ezt a gépet, ha még 3-4-5 gép rajta keresztül netezne. A koaxkábelnek milyen csatlakozója van? Ha kerek, akkor max. csak valami átalakítóval lehetne megoldani, vagy a kétkártyás módszerrel. Ha 'normál' végű, akkor csak be kell dugni a routerbe (és esetleg egy MAC-cím klónozást kell még rajta beállítani - szolgáltatótól és csomagtól függően), aztán kész is. Köszönöm a válaszodat. A koax kábel pici átalakító után szabályosan (oldhatóan) csatlakozik a Wi-Fi-s PCI kártyához. Akkor, ha jól értettem: MAC-et klónozzam le a routerba és az antennát abba csavarjam bele. S már csak másik kártyát (RJ-45) tegyek a gépbe? Véleményed szerint kellhet ID és PW páros a routerbe? Mert az nem tudom, nem ismerem. Vagy ilyenkor a kártya alapján azonosítják a felhasználót? Ha a koax kábelt közvetlenül dugod a routerbe, akkor nem kell másik kártya. A másik hálókártya csak akkor kell, ha nem kompatibilis a router bemenete a koax-kábel csatlakozójával. Leginkább azért, mert ha bele lehet dugni a routerbe, akkor a router fogja megosztani a netet; de ha nem megy bele a routerbe, akkor kell a másik hálókari, mert akkor azon keresztül fogja a fő gép megosztani a netet. Ennek megfelelően ha routeren keresztül lesz a megosztás, és a szolgáltató MAC cím alapján azonosítja a gépedet, akkor kell a MAC klónozás; ha viszont csak csatlakozási adatok alapján (azonosító+jelszó) megy az azonosítás, akkor nem kell. ID és PW párosnál nem tudom, mire gondolsz. Ha arra, hogy WLAN routered van, és a 'kábelmentes' részt szeretnéd használni, akkor arra célszerű rakni ilyet (Te állítasz be rá egy párost). Ha arra, hogy a routerben a csatlakozáshoz kell-e megadni az adatokat, akkor igen, hiszen a router fog csatlakozni, és annak kell tudnia minden csatlakozási infót (router nélkül a géped csatlakozott a hálózathoz; routerrel a router fog - így a routernél kell beállítani a csatlakozási adatokat). -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
|
|
|
2010. 02. 14. 10:42
Létrehozva:
|
|
|
Van egy asztali gép, amibe vezeték nélküli internet van bekötve. Közvetlen kapcsolat a szolgáltatóhoz. A hálókártyához közvetlen csatlakozik a koax kábel, aminek a másik végén tetőantenna van (talán tányér, de ebben még most nem vagyok biztos. de talán érdektelen is). A szolgáltató tudta nélkül, hogyan oszthatnám meg a netet routerral a többi gép felé? * Mit szóltok a két kártyás megoldáshoz? Félek nagyon megterhelné ezt a gépet, ha még 3-4-5 gép rajta keresztül netezne. A koaxkábelnek milyen csatlakozója van? Ha kerek, akkor max. csak valami átalakítóval lehetne megoldani, vagy a kétkártyás módszerrel. Ha 'normál' végű, akkor csak be kell dugni a routerbe (és esetleg egy MAC-cím klónozást kell még rajta beállítani - szolgáltatótól és csomagtól függően), aztán kész is. Köszönöm a válaszodat. A koax kábel pici átalakító után szabályosan (oldhatóan) csatlakozik a Wi-Fi-s PCI kártyához. Akkor, ha jól értettem: MAC-et klónozzam le a routerba és az antennát abba csavarjam bele. S már csak másik kártyát (RJ-45) tegyek a gépbe? Véleményed szerint kellhet ID és PW páros a routerbe? Mert az nem tudom, nem ismerem. Vagy ilyenkor a kártya alapján azonosítják a felhasználót? Ha a koax kábelt közvetlenül dugod a routerbe, akkor nem kell másik kártya. A másik hálókártya csak akkor kell, ha nem kompatibilis a router bemenete a koax-kábel csatlakozójával. Leginkább azért, mert ha bele lehet dugni a routerbe, akkor a router fogja megosztani a netet; de ha nem megy bele a routerbe, akkor kell a másik hálókari, mert akkor azon keresztül fogja a fő gép megosztani a netet. Ennek megfelelően ha routeren keresztül lesz a megosztás, és a szolgáltató MAC cím alapján azonosítja a gépedet, akkor kell a MAC klónozás; ha viszont csak csatlakozási adatok alapján (azonosító+jelszó) megy az azonosítás, akkor nem kell. ID és PW párosnál nem tudom, mire gondolsz. Ha arra, hogy WLAN routered van, és a 'kábelmentes' részt szeretnéd használni, akkor arra célszerű rakni ilyet (Te állítasz be rá egy párost). Ha arra, hogy a routerben a csatlakozáshoz kell-e megadni az adatokat, akkor igen, hiszen a router fog csatlakozni, és annak kell tudnia minden csatlakozási infót (router nélkül a géped csatlakozott a hálózathoz; routerrel a router fog - így a routernél kell beállítani a csatlakozási adatokat). Ez a levelezés, -mint felület- egy-két félreértésre ad okot, de azt hiszem a lényegét értjük mindketten. Mert érteni akarjuk! * Hogyan állapíthatom meg,hogy csatlakozási adatok kellenek (vannak) vagy MAC alapján azonosítják? Milyen "segédprogi" :-) tudja visszafejteni -XP alatt- a csatlakozási jelszót? |
|
|
|
2010. 02. 14. 13:09
Létrehozva:
|
|
|
Ez a levelezés, -mint felület- egy-két félreértésre ad okot, de azt hiszem a lényegét értjük mindketten. Mert érteni akarjuk! * Hogyan állapíthatom meg,hogy csatlakozási adatok kellenek (vannak) vagy MAC alapján azonosítják? Milyen "segédprogi" :-) tudja visszafejteni -XP alatt- a csatlakozási jelszót? A szerződésedben minden benne van, különösen a csatlakozási azonosító és jelszó. Ha ilyen nincs, akkor az eddigi csatlakozási metódussal lehet csatlakozni a routerrel is (ha valaki egyszer beadta a csatlakozási adatokat a gépedbe, akkor érdemes Őt megkérdezni, hogy mi volt az - ugyanis ilyen szoftverről én nem tudok). Ha pedig a szerződésben szerepel, hogy MAC cím alapján (is) azonosítanak, akkor kell a MAC klónozás a routerben (ha nincs szerződés, akkor 1.) csinálsz egy MAC klónozást, és biztosan nem lesz vele gond; 2.) kipróbálod MAC klónozás nélkül, hogy megy-e, és ha igen, akkor nem kell). -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
|
|
|
2010. 02. 16. 11:57
Létrehozva:
|
|
|
Ez a levelezés, -mint felület- egy-két félreértésre ad okot, de azt hiszem a lényegét értjük mindketten. Mert érteni akarjuk! * Hogyan állapíthatom meg,hogy csatlakozási adatok kellenek (vannak) vagy MAC alapján azonosítják? Milyen "segédprogi" :-) tudja visszafejteni -XP alatt- a csatlakozási jelszót? A szerződésedben minden benne van, különösen a csatlakozási azonosító és jelszó. Ha ilyen nincs, akkor az eddigi csatlakozási metódussal lehet csatlakozni a routerrel is (ha valaki egyszer beadta a csatlakozási adatokat a gépedbe, akkor érdemes Őt megkérdezni, hogy mi volt az - ugyanis ilyen szoftverről én nem tudok). Ha pedig a szerződésben szerepel, hogy MAC cím alapján (is) azonosítanak, akkor kell a MAC klónozás a routerben (ha nincs szerződés, akkor 1.) csinálsz egy MAC klónozást, és biztosan nem lesz vele gond; 2.) kipróbálod MAC klónozás nélkül, hogy megy-e, és ha igen, akkor nem kell). Köszönöm szépen az eddigi segítségedet. Neki látok. Lesz, ami lesz, s aminek lennie kell. :-) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 2010. 07. 31. - 13:11 |