Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
2009. 11. 25. 12:33
Létrehozva:
|
|
![]() Látogató ![]() ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 287 Regisztrált: 2004. 07. 15. Innen: Budapest Azonosító: 6,828 |
Sziasztok Valaki meg tudná mondani alapból az alaplap mekkora feszt ad a ramoknak? Mert nekem az everest /érzékelő/ 1,74V a cpu-z /spd/ 1,5V ír. Mi az igazság? Mert most 1333MHz-en van a ramom ha emelem 400x8 3200GHz-re a procit akkor a win rögtön ki fagy, és én eddig nem emeltem a ram feszt pedig az alaplap betolja rögtön 1600MHz-et a ramnak. Lehet ezért fagy ki a win ha tuningolok? Valaki ddr3 -esetén a "standard" feszültség 1,5V, vannak egyes gyártók akik 1,65 illetve picivel magasabb értékre lövik be ram-ok feszültségét. Bios-ban lehet állítai a memoria feszültséget. Ha ott 1,5 van beállítva de más (nagyban eltérő Pl.:1,5V helyett 1,7) értéket mérsz everesttel vagy multimeterrel (kézi digitális multiméterrel) akkor érdemes lenne megnézni a memókat egy másik gépben is. -------------------- Core2Duo E6400 @ 3320MHz | Gigabyte 965P-DS3 | GeIL Ultra Value 800 @ 830 =>3GB | Sapphire Radeon HD4870 750@800
1GB GDDR5 900@950 | Tt Spedo Advanced Package ház + TMG i1 CPU cooler + Tt Extrem Spirit II chipset cooler + Tt Cyclops memo cooler | Seagate Barracuda 7200.10 16mb cache 320 GB + 1TB WesternDigital Esential+ 1TB Hitachi Deskstar + 1TB Samsung Spinpoint + 320 GB Hitachi Deskstar | Chieftec CFT-850G-DF 850W | Samsung P2350 monitor | Logitech X-530 5.1 |
|
|
|
2009. 12. 05. 13:34
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 1 Regisztrált: 2009. 12. 05. Azonosító: 34,971 |
Sziasztok nekem egy olyan problémám van, hogy vettem egy MSI CX600X tipusú notebook-ot ami 4 GB-os memóriával rendelkezik, feltelepítettem az xp-t és a csak 3 GB-t lát. Ennek mi lehet az oka?
Légyszi segítsen valaki! Előre is köszi! |
|
|
|
2009. 12. 05. 15:12
Létrehozva:
|
|
|
Főállású fórumozó ![]() Csoport: A Rend Őre Hozzászólások: 9,909 Regisztrált: -- Innen: Balassagyarmat Azonosító: 3,279 |
Sziasztok nekem egy olyan problémám van, hogy vettem egy MSI CX600X tipusú notebook-ot ami 4 GB-os memóriával rendelkezik, feltelepítettem az xp-t és a csak 3 GB-t lát. Ennek mi lehet az oka? Légyszi segítsen valaki! Előre is köszi! Ha nézted volna a tegnapi HOC-os adást, vagy kicsit tájékozódtál volna (már lassan 1-2(-3) éve ezzel hangos az IT fórumok nagy része), akkor tudnád, hogy 32bites rendszeren soha nem fogod tudni a 4GB-os RAM-ot teljes egészében látni. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, 64bites oprendszerre van szükséged; viszont a 64bites XP-t nem érdemes feltenni, mert akkor már inkább Win7 (vagy kevés pénzűeknek valami Windowsos felületű Linux). -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
"Skizofrén vagyok... és én is." Szerintem... De hol a gumicsirkém?!? |
|
|
|
2009. 12. 28. 20:49
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009. 12. 28. Azonosító: 35,081 |
Sziasztok!
A gépem mostanában gyakran kiírja, hogy kevés a virtuális memória. Utána a futó programjaim errort jeleznek és kilépnek. Ilyenkor kapok még egy olyan üzenetet, hogy a <számok és jelek felsorolása>memóriacímre hivatkozva nem hajtható végre a <ismét számok és betűk felsorolása> címen található parancs: "read", aztán még olyat hogy a virtuális memória minimuma túl kicsit, a lapozófájl megnövelve, és visszautasíthatja néhány alkalmazás memóriaigényét. A RAMokkal van baj?Csak mert kb 1 éve lett kicserélve. |
|
|
|
2009. 12. 29. 09:27
Létrehozva:
|
|
|
Főállású fórumozó ![]() Csoport: A Rend Őre Hozzászólások: 9,909 Regisztrált: -- Innen: Balassagyarmat Azonosító: 3,279 |
Sziasztok! A gépem mostanában gyakran kiírja, hogy kevés a virtuális memória. Utána a futó programjaim errort jeleznek és kilépnek. Ilyenkor kapok még egy olyan üzenetet, hogy a <számok és jelek felsorolása>memóriacímre hivatkozva nem hajtható végre a <ismét számok és betűk felsorolása> címen található parancs: "read", aztán még olyat hogy a virtuális memória minimuma túl kicsit, a lapozófájl megnövelve, és visszautasíthatja néhány alkalmazás memóriaigényét. A RAMokkal van baj?Csak mert kb 1 éve lett kicserélve. Itt nem a tényleges memóriával lesz gond, hanem a virtuálissal (legalábbis a hibaüzenet erre enged következtetni). Ezt a Windows 'készíti', és alapértelmezésben a Windows főkönyvtárában van, és dinamikusan állítható méretűre van állítva. Ezeket megváltoztatni a Vezérlőpult/Rendszer (vagy a Sajátgépen jobbklikk és Tulajdonságok) ablak Speciális fülén lévő Teljesítmény részen belüli beállítási részen lehet (egy újabb ablak szintén Speciális fülén lesz a Virtuális memória állításának lehetősége is). Ezt érdemes úgy beállítani, hogy egy másik partíción legyen, és fix mérettel rendelkezzen (a legkisebb és legnagyobb méret legyen ugyanaz) - valószínűleg ez meg fogja oldani a gondodat, mert elképzelhető, hogy a rendszer partíción nincs elegendő szabad egybefüggő hely (mivel a virtuális memória egybefüggő területet igényel), és ezért jönnek elő a fenti hibák. De persze az is lehet, hogy a rendszerpartíción lévő lapozófájl területén a vinyó valamilyen oknál fogva hibás, és ezért adódik a gond; de ezt csak HDD cserével lehet orvosolni... -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
|
|
|
2009. 12. 30. 17:52
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 2 Regisztrált: 2009. 12. 28. Azonosító: 35,081 |
Köszönöm. Addig eljutottam, hogy látom a virtuális memória ablakot, egyéni méret, ajánlott, minimális, stb. A baj az hogy ötletem sincs hogy mit csináljak itt :$
Jelenleg egyénire van állítva, kezdeti méret 4092 , maximális méret 4092. Mit csináljak? |
|
|
|
2009. 12. 30. 22:43
Létrehozva:
|
|
|
Köszönöm. Addig eljutottam, hogy látom a virtuális memória ablakot, egyéni méret, ajánlott, minimális, stb. A baj az hogy ötletem sincs hogy mit csináljak itt :$ Jelenleg egyénire van állítva, kezdeti méret 4092 , maximális méret 4092. Mit csináljak? Ha van másik partíciód, akkor rakd át oda (pl.: a lemezmeghajtó ablakban kiválasztasz egy szabad partíciót, és ott beírod az egyéni részre ugyanezeket az értékeket (min és max: 4092, és 'beállít' gomb); majd rámész a jelenlegire, és azt meg törlöd - újraindítást fog kérni). Ha ott jól fog menni, akkor ez volt a baj, ha nem, akkor viszont tényleg a fizikai memóriával lehet valami, és akkor érdemes lenne egy memtest-et lefuttatni (pl. ha van egy béta vagy RC Win7-ed, akkor annak install lemezén van ilyen - de le is lehet szedni netről). Ha ez hibát dob, akkor a memória lesz a hibás, ha nem, akkor viszont erőteljesen passzolok (ilyen esetekre marad a Windows újratelepítés). -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
|
|
|
2010. 03. 08. 19:36
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2006. 10. 11. Azonosító: 16,123 |
Sziasztok
Ne haragudjatok ha volt már ilyen kérdés vagy válasz de nem szeretném mind a 79 oldalt végig olvasni.Nem rég hozzájutottam agy AMD konfighoz,előtte csak intelem volt és most ismerkedem vele.Találtam egy olyat hogy a memória ganged illetve unganged módban működik.És melyik a jobban működő?Vagyis ami hatékonyabb.Most ez nem ugyanaz mint a dual channel mód? Köszi |
|
|
|
2010. 03. 09. 01:23
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok Ne haragudjatok ha volt már ilyen kérdés vagy válasz de nem szeretném mind a 79 oldalt végig olvasni.Nem rég hozzájutottam agy AMD konfighoz,előtte csak intelem volt és most ismerkedem vele.Találtam egy olyat hogy a memória ganged illetve unganged módban működik.És melyik a jobban működő?Vagyis ami hatékonyabb.Most ez nem ugyanaz mint a dual channel mód? Köszi Pontosan én sem emlékszem rá, de valahol a ph! egyik tesztjében írtak róla. Mindenesetre, amire emlékszem: nem ugyanaz, mint a dual channel mód; de valamilyen köze van hozzá - és a Phenom hozadéka (vagyis a Phenom megjelenése kapcsán jött elő a memória egy kialakítása/hiearhiája kapcsán). Sebességben nem hiszem, hogy lenne olyan hatalmas különbség (mint ahogy nincs nagy különbség 1333MHz-es és 1600MHz-es DDR3 memória között sem). Na, csak megnéztem, és az eredmény: két memóriamodulnál lehet választani, hogy ganged (128bites dual channel), vagy unganged (2*64bites dual channel - vagyis 4db 64bites csatornát használ, melyből 2-2-t dualban járat) módban használja a gép. Minimális eltérések vannak hol egyik, hol másik oldal javára, de 'győztes' nincs; így úgy használod, ahogy gondolod. -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
|
|
|
2010. 03. 09. 09:14
Létrehozva:
|
|
|
Újonc ![]() Csoport: Látogató Hozzászólások: 5 Regisztrált: 2006. 10. 11. Azonosító: 16,123 |
Aha
Így már értem. Köszönöm |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 2010. 07. 31. - 13:41 |