IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

90 Oldal V  « < 88 89 90  
Reply to this topicStart new topic
> Keresés
forumkereso.hu
Mit keresel?   hozzászólásokat   témákat
Keresés itt: Alaplapok

> Alaplapok, Problémák, kérdések, vélemények, ... stb
drew
hozzászólás 2010. 03. 05. 03:33
Létrehozva: #1781

Megszállott

Csoport: Látogató
Regisztrált: 2003. 12. 27.
Innen: Eger sziti
Azonosító: 4,221

Sziasztok!

A fogyasztás oldaláról vizsgálva a dolgot:

Hallott/látott már valaki olyan alaplapot (laptop-on kívül), amibe belefér egy ilyen procc: SU9600

Keresgettem, de nem találtam. Nem mintha nagyon aktuális lenne a dolog (Bár e-bayen találtam egy ilyen brokesszort 150$-é), csak elgondolkodtam HTPC alapokon... Ennek a procinak 10W a TDP-je. 10W!!! Ez a proci, 1Gram, 1 keveset ev? integrált VGA (AIW radeon rulz), valami 5.1 audió, egy SSD, talán egy ODD, oszt szevasz. Van egy HTPCd, ami max eszik 60-70W-ot...

Vajh mennyit eszik egy DVD felvev?, vagy egy videó?

Amúgy nyugodtan pakoljátok át Joci, ha netán offtopic lett! smile.gif

hello

--- szerk

Hú erre most nagyon rákattantam. létezik olyan, hogy All In Wonder HD3650. LINK: http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1811_1.html

És "van rajta" komponens kimenet bakker! júúúj!

---- szerk2

Ha valakit amúgy még rajtam kívül mozgat a téma: http://hothardware.com/Articles/ATI-AllInWonder-HD/?page=6 itt egy 130WTDP-s procival evett a rendszer 180 Wattot meg 2 giga ram, meg valami nagy vinyó
meg frász tdja milyen alaplap...

--------------------
|^^^^^^^^^^^^^^| ||
|...BEER TRUCK..........| ||'|";,___.
|_..._..._______===|=||_|__|.....,] -
"(@)'(@)"""**|(@)(@)*** **''(@)
Go to the top of the page

+Quote Post
RizeAllard
hozzászólás 2010. 03. 05. 11:12
Létrehozva: #1782

Látogató
**

Regisztrált: 2004. 07. 15.
Innen: Budapest
Azonosító: 6,828

Hello!

Ha htpc-ben gondolkodsz és blu-ray lejátszását (FULL HD filmek) tervezed akkor én lemondanék az SU9600-ról, inkább elgondolkodnék egy VIA NANO gépen ha a fogyasztás a fő szempont, ha viszont a teljesítmény, akkor egy lga-775 foglalatú Zotac mini-ITX platfomon gondolkodnék, egy E3300-as Cerkával, vagy ha játékot is nyomatnál rajta akkor egy 1156-os tokozással ellátott mini-ITX lapot, van már a piacon rá pár példa, és belerakni egy i3, vagy i5 -ös porcit valami vga-val megspékelve.smile.gif
Az elgondolás egyébként nem rossz, csak a mobil procikhoz találni alaplapot nem egyszerű de legfőképp nem olcsó!

Jó keresgélést!:)

IDÉZET(drew @ 2010. 03. 05. 02:33) *
Sziasztok!

A fogyasztás oldaláról vizsgálva a dolgot:

Hallott/látott már valaki olyan alaplapot (laptop-on kívül), amibe belefér egy ilyen procc: SU9600

Keresgettem, de nem találtam. Nem mintha nagyon aktuális lenne a dolog (Bár e-bayen találtam egy ilyen brokesszort 150$-é), csak elgondolkodtam HTPC alapokon... Ennek a procinak 10W a TDP-je. 10W!!! Ez a proci, 1Gram, 1 keveset ev? integrált VGA (AIW radeon rulz), valami 5.1 audió, egy SSD, talán egy ODD, oszt szevasz. Van egy HTPCd, ami max eszik 60-70W-ot...

Vajh mennyit eszik egy DVD felvev?, vagy egy videó?

Amúgy nyugodtan pakoljátok át Joci, ha netán offtopic lett! smile.gif

hello

--- szerk

Hú erre most nagyon rákattantam. létezik olyan, hogy All In Wonder HD3650. LINK: http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1811_1.html

És "van rajta" komponens kimenet bakker! júúúj!

---- szerk2

Ha valakit amúgy még rajtam kívül mozgat a téma: http://hothardware.com/Articles/ATI-AllInWonder-HD/?page=6 itt egy 130WTDP-s procival evett a rendszer 180 Wattot meg 2 giga ram, meg valami nagy vinyó
meg frász tdja milyen alaplap...

--------------------
Core2Duo E6400 @ 3320MHz | Gigabyte 965P-DS3 | GeIL Ultra Value 800 @ 830 =>3GB | Sapphire Radeon HD4870 750@800
1GB GDDR5 900@950 | Tt Spedo Advanced Package ház + TMG i1 CPU cooler + Tt Extrem Spirit II chipset cooler + Tt Cyclops memo cooler | Seagate Barracuda 7200.10 16mb cache 320 GB + 1TB WesternDigital Esential+ 1TB Hitachi Deskstar + 1TB Samsung Spinpoint + 320 GB Hitachi Deskstar | Chieftec CFT-850G-DF 850W | Samsung P2350 monitor | Logitech X-530 5.1

+Quote Post
drew
hozzászólás 2010. 03. 06. 00:56
Létrehozva: #1783

Megszállott

Regisztrált: 2003. 12. 27.
Innen: Eger sziti
Azonosító: 4,221

IDÉZET(RizeAllard @ 2010. 03. 05. 11:12) *
Hello!

Ha htpc-ben gondolkodsz és blu-ray lejátszását (FULL HD filmek) tervezed akkor én lemondanék az SU9600-ról, inkább elgondolkodnék egy VIA NANO gépen ha a fogyasztás a fő szempont, ha viszont a teljesítmény, akkor egy lga-775 foglalatú Zotac mini-ITX platfomon gondolkodnék, egy E3300-as Cerkával, vagy ha játékot is nyomatnál rajta akkor egy 1156-os tokozással ellátott mini-ITX lapot, van már a piacon rá pár példa, és belerakni egy i3, vagy i5 -ös porcit valami vga-val megspékelve.smile.gif
Az elgondolás egyébként nem rossz, csak a mobil procikhoz találni alaplapot nem egyszerű de legfőképp nem olcsó!

Jó keresgélést!:)

Hát játékra már van itthon egy masina (Q6600, 4 GB Geil Ultra, 4850, stb), de marha sokat eszik... Az a baj, hogy kéne valami normális tv is mellé, full HD-sak olyan 100.000 körül kezdődnek, és annyi pénzem, hogy TV meg HTPC nem most lesz. Csak elméleti síkon boncolgatom a dolgot és igen, a fogyasztás minimálisra történő csökkentése a lényeg. Egy corei3 TDP-je is 73 watt, na az HTPC esetében szerintem tarthatatlan. Egy ilyen 10 W-os határt szabnék leginkább a proci fogyasztása terén. A lényeg, hogy az egész HTPC fogyasztása ne legyen több mint 50W max. De még talán kevesebb is akár. Azt még szerintem egy passzív bordás hűtés is megeszi. De még mindig ott a táp... Léteznek vajh ilyen mini tápok?

--------------------
|^^^^^^^^^^^^^^| ||
|...BEER TRUCK..........| ||'|";,___.
|_..._..._______===|=||_|__|.....,] -
"(@)'(@)"""**|(@)(@)*** **''(@)

+Quote Post
vkszabo
hozzászólás 2010. 03. 26. 01:18
Létrehozva: #1784

Újonc
*

Regisztrált: 2010. 03. 26.
Azonosító: 35,454

Sziasztok smile.gif , szeretném kikérni a véleményeteket eröl az alaplapról (Asrock x58 extreme 3)
elölre is köszi.

+Quote Post
RizeAllard
hozzászólás 2010. 03. 29. 08:11
Létrehozva: #1785

Látogató
**

Regisztrált: 2004. 07. 15.
Innen: Budapest
Azonosító: 6,828

ASRock---> "Olcsó" x58-as lap. Ha jót fogsz ki nem lesz vele gond, működni fog, de nagy tuning lehetőséget nem fog kínálni, és ne remélj nagyon hosszú élettartamot.
Egyébként meg ha teheted én inkább egy MSI vagy Gigabyte lapot vennék ebből a kategóriából, ha már a felsőkategóriából szeretnél választani.

IDÉZET(vkszabo @ 2010. 03. 26. 00:18) *
Sziasztok smile.gif , szeretném kikérni a véleményeteket eröl az alaplapról (Asrock x58 extreme 3)
elölre is köszi.

--------------------
Core2Duo E6400 @ 3320MHz | Gigabyte 965P-DS3 | GeIL Ultra Value 800 @ 830 =>3GB | Sapphire Radeon HD4870 750@800
1GB GDDR5 900@950 | Tt Spedo Advanced Package ház + TMG i1 CPU cooler + Tt Extrem Spirit II chipset cooler + Tt Cyclops memo cooler | Seagate Barracuda 7200.10 16mb cache 320 GB + 1TB WesternDigital Esential+ 1TB Hitachi Deskstar + 1TB Samsung Spinpoint + 320 GB Hitachi Deskstar | Chieftec CFT-850G-DF 850W | Samsung P2350 monitor | Logitech X-530 5.1

+Quote Post
Joci
hozzászólás 2010. 03. 29. 09:52
Létrehozva: #1786

Főállású fórumozó
Csoport kép

Csoport: A Rend Őre
Regisztrált: --
Innen: Balassagyarmat
Azonosító: 3,279

IDÉZET(RizeAllard @ 2010. 03. 29. 07:11) *
ASRock---> "Olcsó" x58-as lap. Ha jót fogsz ki nem lesz vele gond, működni fog, de nagy tuning lehetőséget nem fog kínálni, és ne remélj nagyon hosszú élettartamot.
[...]

Nekem az élettartammal nem volt gondom (a több éve vett ASRock Dual-SATA II lap még mindig megy, és semmi baja); viszont tuning téren tényleg nem hasonlítható a többihez. Ettől függetlenül egy alap tuningra bőven használható, csak nem lehet olyan részletesen beállítani benne a dolgokat, mint más hasonló kategóriás cuccban.

--------------------
"Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
"Skizofrén vagyok... és én is."

Szerintem... De hol a gumicsirkém?!?

+Quote Post
krisz79
hozzászólás 2010. 03. 29. 16:23
Létrehozva: #1787

Újonc
*

Regisztrált: 2010. 03. 29.
Azonosító: 35,471

sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy msi ms-6787 ver2 alaplapom mien proci kell bele és mekkorát tudok beletenni?

+Quote Post
Joci
hozzászólás 2010. 03. 29. 16:48
Létrehozva: #1788

Főállású fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(krisz79 @ 2010. 03. 29. 15:23) *
sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy msi ms-6787 ver2 alaplapom mien proci kell bele és mekkorát tudok beletenni?

Szia!

Elvileg az alaplapod neve P4MAM-V (az MS-6787 az típusjelzés), a ver 1.0-s pedig P4MAM-L.
Ebből következően a procikra már lehet asszociálni, mindenesetre amit írnak a honlapjukon, az annyi, hogy az 533MHz-es rendszerbuszú P4-es illetve Celeron az, amit fogadni tud.
Részletes proci kompatibilitás

--------------------

+Quote Post
Zserárd
hozzászólás 2010. 03. 31. 10:18
Létrehozva: #1789

Újonc
*

Regisztrált: 2010. 03. 31.
Innen: Debrecen
Azonosító: 35,479

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy tinektek mi a véleményetek. Haversrác venni akar egy Asus-A7N8X-X- alaplapot a mostani helyett ami egy MSI 645E Max2 (MS-6567) és megéri e neki,
vagy a 2-alaplap közzűl melyik a jobb? Elöreis kösszi a segítséget további szép napot. Sziasztok

+Quote Post
Joci
hozzászólás 2010. 03. 31. 14:08
Létrehozva: #1790

Főállású fórumozó
Csoport kép

IDÉZET(Zserárd @ 2010. 03. 31. 09:18) *
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy tinektek mi a véleményetek. Haversrác venni akar egy Asus-A7N8X-X- alaplapot a mostani helyett ami egy MSI 645E Max2 (MS-6567) és megéri e neki,
vagy a 2-alaplap közzűl melyik a jobb? Elöreis kösszi a segítséget további szép napot. Sziasztok

Szerintem nem megéri meg egy ilyen régi cuccnál a csere; csak akkor, ha az eredeti nem működik. Ha viszont megy, akkor az a minimális változtatás, amit egy alaplapcsere tud biztosítani, manapság már teljesen elhanyagolható.

Viszont mivel a fenti két alaplap nem is ugyanolyan procikhoz van (az MSI Intel Pentium 4-es alaplap; míg az ASUS meg AMD Athlon XP-s); így a kérdés lényegében arra vonatkozik, hogy e két processzortípus közül melyiket is válassza. A válasz itt is ugyanaz: szerintem nem éri meg ráfizetni, mert nem lenne sokkal gyorsabb a rendszer.

--------------------

+Quote Post
Zserárd
hozzászólás 2010. 03. 31. 14:31
Létrehozva: #1791

Újonc
*

Regisztrált: 2010. 03. 31.
Innen: Debrecen
Azonosító: 35,479

Oksika, ezért köszönöm szépen még annyit tudok a prociról, hogy az egyikbe egy intel 2,80-as van az Asusba meg valami 2600+ De azt mondta a srác, hogy ha ezt húzza akkor felér a 2,8-assal nem tom, de azért köszi szépen a választ. Tehát a tanúság a 2-gép közt nincs nagy különbség.
Köszi szépen még egyszer, és további szép napot. Helló

+Quote Post
SteelClown
hozzászólás 2010. 07. 26. 09:16
Létrehozva: #1792

Újonc
*

Regisztrált: 2010. 06. 14.
Azonosító: 35,964

Sziasztok!

Igazából nem tudom, hogy hova kéne írnom ezt a kérdésem, nem tudom hol lenne aktuális, de már baromira idegel a dolog:)))
Szóval a kérdésem az lenne, hogy az elmúlt hetekben vettem egy D1683 tipusu fujitsu-siemens lapot hozzá egy P4 2.6 HT procit és amióta ez a gépem van akad a CoD2 leginkább ezzel a játékkal nyomom online.
Minden más jól megy a gépen, de ezzel van problémám, esetleg amit még hibának feltudok róni és nem tudom hova tenni, hogy mikor XP indul és bejön az a fekete hátteres XP felirat és fut a "töltősáv" az szaggatva jön be. Előtte egy Asus alaplapom volt 2.2 sempronnal és semmi gondom nem volt főleg ilyen jellegű nem.
Leginkább a hibák amik megőrítenek: - A játék megy olyan 125fps-el kb. 10percig utánna hirtelen lezuhan 50fps-re és elkezd akadni 1percig majd megint megy normálisan és ez ismétli magát.
- A másik probléma ami újkeletű eddig nem csinálta, hogy megy a game 10percig kb. és elmegy a hang magától lehalkul a hangkártya volume szabályzója winen belül. újra kell indítanom a gépet különben nem tudom felvenni a hangerőt.
A vga-m hd3650 ATI az elöző lapomba tökéletesen ment.
Próbáltam driver cserét a hálókártyán a hangkártyára nem találtam és a Vga-n is gyeréltem. Vinyó csere is volt, a procira vettem új hűtőt.
Egyszerűen megpróbáltam mindent kilőni. Lefuttattam ramtesztet, vga tesztet, proci tesztet és minden hiba mentesnek bizonyult.
Lehetséges, hogy a lapom szórakozik??? Vagy esetleg a procit nem akarja kezelni a játék???

Segítseket légyszives!!!!!! Very Important lenne:)

üdv.: Steel

+Quote Post

90 Oldal V  « < 88 89 90
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

- Szöveges verzió A pontos idő: 2010. 07. 31. - 12:57