IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

2 Oldal V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Keresés
forumkereso.hu
Mit keresel?   hozzászólásokat   témákat
Keresés itt: Alaplap csere után XP

> Alaplap csere után XP, Tipikus probléma ha csréled az alaplapod
Joci
hozzászólás 2010. 02. 10. 23:36
Létrehozva: #21

Főállású fórumozó
Csoport kép

Csoport: A Rend Őre
Regisztrált: --
Innen: Balassagyarmat
Azonosító: 3,279

IDÉZET(McArtois @ 2010. 02. 08. 20:50) *
IDÉZET(s3nki @ 2004. 03. 11. 16:28) *
IDÉZET(VaZo @ 2004 Mar 11. 16:18)
Szeretnék segítséget kérni:

Alaplapot cseréltem XP prof alatt (más a chipset)!
Kék képernyővel megszakad az XP bootolási folyamat!

Valakinek ötlete?

Ez default állapot egy alaplap csere után.
Bebootolsz az XP CD-ről. telepítés elindul jön javítás F2 nyomása után ezt nem választod. Utána jön egy javítás, ha jól emléxem F3 nyomásával, ezt sem választod, és a harmadik javítási lehetőség lesz a tiéd. Szépen kijavítod a winf**t, és újraindulás után visszakapod a régi oprendszert.
Ha CD boot után nem látja a telepítő a régi oprendszert akkor szopóka van. Ebben az esetben telepítsd a windowst format és particionálás nélkül. Minden programot újra kell tenned, de legalább a leveleket, doksikat visszalehet rántani telepítés után.

Szia s3nki!

Újszülött vagyok, s minden új.
Elolvastam néhány hozzászólást,s természetesen a tiédet is, de a saját helyzetemre nem kaptam megoldást.

Alaplap csere után nincs kékhalálom, de újból és újból újraindul a gépem az indító menüvel.
Ahogy javasoltad megpróbáltam a telepítő Cdről a Javítás opcióval. Be is enged a rendszergazdai jelszóval a Windows könyvtárba. Naaa, de ...ott mit kellene tegyek? Pl. próbáltam a <fixboot> parancsot. Történt valami, de az <exit> után az újra indítást követően újra-újra Boot menü. Bármit választok belőle, egy darabig eljut ( disk(0)rdisk(0)part(0)....) aztán magától resetel és minden kezdődik előlről. Itt tartok most.

McArtois

Bár nem vagyok az érintett, megszólított; de attól még egy gyors hozzászólás...
A javítás alatt biztosan nem a fixboot-ot kell érteni, mivel ott nem történt változás. Ami változott, az az alaplap, és annak drivere. Ezt kell valamilyen módon megoldani... És ha máshogy nem megy, akkor nem marad más, csak a Windows újrainstall (ahogy fentebb is javasolják: format és partícionálás nélkül, csak simán a régi helyére újrarakni).

--------------------
"Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
"Skizofrén vagyok... és én is."

Szerintem... De hol a gumicsirkém?!?
Go to the top of the page

+Quote Post

2 Oldal V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

- Szöveges verzió A pontos idő: 2010. 07. 31. - 13:32