Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
2010. 02. 10. 23:36
Létrehozva:
|
|
|
Főállású fórumozó ![]() Csoport: A Rend Őre Hozzászólások: 9,909 Regisztrált: -- Innen: Balassagyarmat Azonosító: 3,279 |
IDÉZET(VaZo @ 2004 Mar 11. 16:18) Szeretnék segítséget kérni: Alaplapot cseréltem XP prof alatt (más a chipset)! Kék képernyővel megszakad az XP bootolási folyamat! Valakinek ötlete? Ez default állapot egy alaplap csere után. Bebootolsz az XP CD-ről. telepítés elindul jön javítás F2 nyomása után ezt nem választod. Utána jön egy javítás, ha jól emléxem F3 nyomásával, ezt sem választod, és a harmadik javítási lehetőség lesz a tiéd. Szépen kijavítod a winf**t, és újraindulás után visszakapod a régi oprendszert. Ha CD boot után nem látja a telepítő a régi oprendszert akkor szopóka van. Ebben az esetben telepítsd a windowst format és particionálás nélkül. Minden programot újra kell tenned, de legalább a leveleket, doksikat visszalehet rántani telepítés után. Szia s3nki! Újszülött vagyok, s minden új. Elolvastam néhány hozzászólást,s természetesen a tiédet is, de a saját helyzetemre nem kaptam megoldást. Alaplap csere után nincs kékhalálom, de újból és újból újraindul a gépem az indító menüvel. Ahogy javasoltad megpróbáltam a telepítő Cdről a Javítás opcióval. Be is enged a rendszergazdai jelszóval a Windows könyvtárba. Naaa, de ...ott mit kellene tegyek? Pl. próbáltam a <fixboot> parancsot. Történt valami, de az <exit> után az újra indítást követően újra-újra Boot menü. Bármit választok belőle, egy darabig eljut ( disk(0)rdisk(0)part(0)....) aztán magától resetel és minden kezdődik előlről. Itt tartok most. McArtois Bár nem vagyok az érintett, megszólított; de attól még egy gyors hozzászólás... A javítás alatt biztosan nem a fixboot-ot kell érteni, mivel ott nem történt változás. Ami változott, az az alaplap, és annak drivere. Ezt kell valamilyen módon megoldani... És ha máshogy nem megy, akkor nem marad más, csak a Windows újrainstall (ahogy fentebb is javasolják: format és partícionálás nélkül, csak simán a régi helyére újrarakni). -------------------- "Még nem számoltam utána, de azt hiszem, hogy ezermester vagyok."
"Skizofrén vagyok... és én is." Szerintem... De hol a gumicsirkém?!? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Szöveges verzió | A pontos idő: 2010. 07. 31. - 13:32 |