IDÉZET(Romel @ 2005 May 12 17:11)
IDÉZET(seth @ 2005 May 7 20:18)
Ja és még csak annyit, hogy ne legyen szóa wardrivingről mert akkor törölve lesz a totyik. De sztem nem is erre gondolt a témaindító bár kétségtelenül izgalmas téma lenne

Wardriving: wlanos hálóval rendelkező vállalatok hálózatára történő betörés és infó szerzés. Progik vannak hozzá bőven csak egy kis wlan ismeret kell és máris mehet a betörés stb.... DE nem itt

Seth cimbora! Számból vetted ki a szót: izgalmas téma a wardrivelés.

Egyébként nem csak vállalatok hálózatának feltörését jelenti, hanem a különböző hotspotok feltárását is (mit is akarsz?

). Természetesen a fekete értelmében bűncselekmény, de kísérleti jelleggel szórakozás.
Első szempont a hotspothoz való csatlakozáshoz, hogy megfelelő optikai rálátásod legyen. Ha ez adott, akkor lehet belőle valami.
A második szempont: Az antennát megfelelő teljesítményűre kell beállítani, hogy az adott távolságot át tudd hidalni. Természetesen minél nagyobb teljesítményt produkálsz, annál nagyobb lesz az áthidalható távolság. Magyarországon a megengedett kereten belül 100 mW-on sugározhatsz (hm...

).
Ahogy a térképet elnézem, mindenképpen szükséged lesz egy nagyobb teljesítményű antennára. Az, hogy a jel megszakad 2 mp-re, azt hiszem lehet korrigálni.
Még valami kérdés? Várom...
Én csak egy nyilvános ingyenes hotspothoz akarok csatizni

Szal akkor kell egy antenna

Optikai rálátás nincs a szobámból de ha sikerülne a tetőre rakni az antánnát akkor jobb lenne de még úgyis lenne pár bérház, most is van de mégis fogom a jelet szal nagy gond nem lehet.
100 mW... és pontosan milyen kellene?
Pl.: van értelme home made cuccal bajlódni vagy kicsi az esély arra, hogy sikerüljön egy megfelelőt készhítenem?
Amin azóta gondolkoztam: haver kb 200 méterre van bérházba tőlem a legfelső emeleten szal neki kellene egy antenna vagy lehet még az sem mert ő közelebb van szal ő csatizni vhogya hotspotra én meg rá

Ez kivitelezhető??? (vhogy biztosan pl: neki egy router külső anetnnával nekem meg csak egy antenna PCI-os cuccal

) A wlan routereknek mekkora a hatótávolságuk? Lehetséges, hogy egy jófajta routerrel menne külön antenna nélkül is? Most is fogom a jelet (olyan 80%-os a minősége az még nem ok mert nem tok visszaküldeni adatot

) csak sztem a pcmcia nem elég erős ahhoz, hogy vissza is küldje a jelet... Lehet szerzek vhonnan tesztelni egy wlan routert és azzal meg tudom nézni mi a helyzet

(amúgy is kellene

)