Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Wardriving, Wi-Fi antenna házilag
HOC Fórum > Hardver > Hálózatok, hálózati eszközök
Oldalak: 1, 2, 3
Romel
Szerintem sokatoknak van már vezeték nélküli hálókártyája. Elgondolkodtatok már azon, milyen jó lenne egy nagyobb, vezeték nélküli hálózatot kiépíteni, esetleg hotspothoz hozzáférni (behatolni - na nem úgy!!!), vagy antennát házilag készíteni? Ha csináltatok ilyet osszátok meg velünk, adjunk tippet egymásnak (leírások, számítások, kapcsolási rajzok, stb... wink.gif ) Topic indul! (bocs az érdekesen elkészített bevezetőért)
n3ck
Engem nagy teljesítményű home made antenna érdekelne, mert a szembe bérházban lakó haverhoz akarom átlőni a WLANt
Romel
A nagy teljesítmény alatt hány W-ot értessz? Mekkora távolságot szeretnél áthidalni, milyen az optikai rálátás? Van-e valamiféle akadály? Először ezekkel kell tisztába lenni.
Romel
Elég viccesen néz ki, de nagyon hatásos kis eszköz. Fontos, hogy pontosan (értsd: miliméterre pontosan) legyen megcsinálva a jelszórás végett.

Romel
Nem tudtok olyan progikat, amik WLAN hálózat, WEP kódolású jelszavát tudja megszerezni?
seth
IDÉZET(Romel @ 2005 Mar 27 13:01)
Elég viccesen néz ki, de nagyon hatásos kis eszköz. Fontos, hogy pontosan (értsd: miliméterre pontosan) legyen megcsinálva a jelszórás végett.

Ez durva biggrin.gif A tartó egy műszeres csipesz vagy mi, van itthon nekem is biggrin.gif a közepén egy nagyító van biggrin.gif
HappyBoy
A cégnél nincs wifi hálózat, de volt egy felmérés, hogy a benti dolgozók hány hálózathoz tudnának csatlakozni.
Eredmény: 17! Ebből 3 direkt free. másik 9 -től kapott DHCP-n címet a teszt notebook, és ment a net. 1-nél wep titkosítás volt. 4 hálózatban nem volt DHCP, de nem volt titkosítás. az SSID SEHOL sem volt elhideolva.
Ez egy vicc.
Romel
Hát ez lol. És kik végezték a felmérést, ha nem diszkrét? laugh.gif
nyufy
http://www.saunalahti.fi/elepal/antennit.html
ezt az oldalt ismeritek?
peetking
a PH! forumon találták ki a Miskolciak és valósítottak meg egy hálozatot.
Mi is akartunk egy hasonlót csinálni itt a dunakanyarban de a nagytávolságok miatt le mondtunk róla.
a legdurvább home made antenna amit találtam az egy kocsihűtőböl készült, aki csinálta azt írta róla hogy KB 40KM es linket hozott létre vele. elég durván nézett ki, ezt a Chipses doboztis láttam és ott le is volt írva hogy miként kell meg csinálni és nem is votl olyan vészes peace.gif
Romel
40 Km? nem sok az egy picit? Én is most állok neki ilyen Yagi készítésnek.
peetking
IDÉZET(Romel @ 2005 Apr 1 16:47)

egy teher auto radiátorát fogta és rákötötte egy átalakított WIFI cardra , megcsinálta ezt még egyszer, és azt mondta hogy 40Km es muködö linkje volt és hogy a a huto lamellák között kisüléseket lehetett látni smile.gif az biztos hogy elég viccesen nézett ki :original:
Romel
IDÉZET(peetking @ 2005 Apr 1 18:58)

egy teher auto radiátorát fogta és rákötötte egy átalakított WIFI cardra , megcsinálta ezt még egyszer, és azt mondta hogy 40Km es muködö linkje volt és hogy a a huto lamellák között kisüléseket lehetett látni smile.gif az biztos hogy elég viccesen nézett ki :original:

Mekkora teljesítményen működött a berendezés? Milyen gyors volt a kapcsolat?
peetking
IDÉZET(Romel @ 2005 Apr 1 20:03)
IDÉZET(peetking @ 2005 Apr 1 18:58)

Mekkora teljesítményen működött a berendezés? Milyen gyors volt a kapcsolat?

ennyire nem értek hozzá, de valami 21decibel ről beszélt de a konkrét sávszélre nem tért ki
Romel
Különböző kábelfajtákon, más-más a veszteség mértéke. Az alább látható vezetékeket ajánlom az antennákhoz:

--------RG58 esetén: Veszteség méterenként: 0,82 dB/m (nem nehéz kiszámolni, hogy 10m esetén több mint 8dB a veszteség)

--------H155 esetén: Veszteség méterenként: 0,48 dB/m

--------H1000 esetén: Veszteség méterenként: 0,236 dB/m
n3ck
IDÉZET(Romel @ 2005 Apr 1 19:19)
Különböző kábelfajtákon, más-más a veszteség mértéke. Az alább látható vezetékeket ajánlom az antennákhoz:

--------RG58 esetén:  Veszteség méterenként: 0,82  dB/m (nem nehéz kiszámolni, hogy 10m esetén több mint 8dB a veszteség)

--------H155 esetén:  Veszteség méterenként: 0,48  dB/m

SZal ebből 20mnél 5dbi?

Mennyibe kerül ez?
Romel
IDÉZET(n3ck @ 2005 Apr 6 19:18)

--------RG58 esetén:  Veszteség méterenként: 0,82   dB/m (nem nehéz kiszámolni, hogy 10m esetén több mint 8dB a veszteség)

--------H155 esetén:  Veszteség méterenként: 0,48   dB/m

SZal ebből 20mnél 5dbi?

Mennyibe kerül ez?

- H-155 KOAX kábel 116Ft/m

-H-1000 KOAX Kábel 336Ft/m

-RG-58 KOAX Kábel 80Ft/m

Szóval ezek az árak. H-155-et érdemes venni > jó is, meg az ára is baráti.
n3ck
IDÉZET(Romel @ 2005 Apr 6 19:44)
IDÉZET(n3ck @ 2005 Apr 6 19:18)

--------RG58 esetén:  Veszteség méterenként: 0,82  dB/m (nem nehéz kiszámolni, hogy 10m esetén több mint 8dB a veszteség)

--------H155 esetén:  Veszteség méterenként: 0,48  dB/m

SZal ebből 20mnél 5dbi?

Mennyibe kerül ez?

- H-155 KOAX kábel 116Ft/m

-H-1000 KOAX Kábel 336Ft/m

-RG-58 KOAX Kábel 80Ft/m

Szóval ezek az árak. H-155-et érdemes venni > jó is, meg az ára is baráti.

na, az király...

Bár most nemtom hogy lesz pénzem rá, mivel gépet újítok bizonyos okok miatt...

Eladom az egész gépem egy prociért....
Hungary05
Mesterek!

Következő a kérdésem: adott egy notebook wlan-nal, adott egy számítógép tőle kb 10-15 m-re, szeretnék wireless hálózatot összehozni! Mire lesz még szűkségem, elég ha a gépbe veszek egy wireless hálókártyát (és össze istudom kötni így direktbe a 2 gépet), vagy kell vennen egy wlan switch-et is?
golya
szerintem ha csak az a két gép van akkor nem kell semmi xtra cucc. csak a masinádba egy WLAN kari.
Romel
15 Méter nem nagy távolság. Ha kiváló jelerősséggel és sebességgel akarod használni a hálózatot, javaslom, hogy vegyél egy kisebb antennát. Nem olyan drágák, ha rám hallgatsz, megéri. AD-HOC módban csak 2 gép kommunikálhat.
Hungary05
Megcsináltam és megy is! Viszont volna egy kérdésem: miért szakad meg a kapcsolat 1-2 mp-re percenként? Ez normális excelent jelerősség mellett?
Ilyen az asztali gépben lévő kártya.
Hungary05
Up :thumb:
Hungary05
Nah, valaki? huh.gif
s3nki
IDÉZET(Hungary05 @ 2005 Apr 18 23:55)
Nah, valaki? huh.gif

Nekem ugyan a notebookban van wireless támogatás, de az nem szakad meg 1-2 másodpercre. Bár ebben a témában nem vagyok valami profi, azért megpróbálnám az IP címet fixre tenni, hátha azt próbálja megújítani. Bár percenként kicsit sűrűn újítgatja, de egy próbát azért megér.
n3ck
Minap csináltam AD-HOC hálót, volt kapcsolat, de nem látták egymást SW-ek alatt a gépek.
Fogalmam sincs miért.

Ha Infrastructure-ba van (WLAN Routerrel) akkor meg f***a minden.

blink.gif
Romel
Ugyan azon a csatornán kommunikáltak?
seth
Olyan PCI-os wlan kártyát keresek amihez külső antennát lehet csatlakoztatni és olcsó!
Vmint olyan antennát ami szintén olcsó és amire kellene:

Látok egy hotspotot(ez az egyetlen a városban) és ehhez szeretnék csatlakozni, a jelet már most is látom de még gyenge a jel sad.gif (Most még notiban lévű picimaci wlannal találtam meg, netsumblerrer megnéztem milyen a jel és olyan -78 db ami olyan 50 körül lenne jó sztem.)

Szal egy egészen kicsi antenna jó lenne nekem? (Ha sikerül akkor megpróbálom a bérház tetjére szerelni gap.gif)

Valamint: Antennánál mit jelent az, hogy 8 dbi? Ennyit javít a jelen?

(Egészen belejöttem ebbe wlanos netezésbe biggrin.gif úgy néz ki, hogy itthon nyílvános hotspoton keresztül lesz megoldva a net az elbérletben pedig szintén wlanon megy a net és persze minkettő gyorrrrsss gap.gif)
seth
Ha a notit felemelem a plafonig akkor a jel kiváló és a minősége is DE akkor is azt írja ki, hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott a csatlakozás után sad.gif SSID van csak megadva amit egyébként meg is talál és az 54mbps-is megvan.

Mi lehet mégis a gond???

Most legyetek nagyon okosak ne a proccos fórumban!!!
seth
Esetleg csinált már vki antennát házilag?
seth
Hotspot

Ehhez szeretnék csatlakozni smile.gif

(Én ott lakok ahol az a zöld terület van és annak is a hotspottól távolabbik oldalán nagyjából a közepén a 3. emeleten és sok bérház van köztem és a hotspot között sad.gif De a jelet mégis veszem szal ha lenne antennám sztem menne a net is.

Vki? Vélemény? Tanács?
seth
:shock1:

Senki?
seth
Ja és még csak annyit, hogy ne legyen szóa wardrivingről mert akkor törölve lesz a totyik. De sztem nem is erre gondolt a témaindító bár kétségtelenül izgalmas téma lenne smile.gif

Wardriving: wlanos hálóval rendelkező vállalatok hálózatára történő betörés és infó szerzés. Progik vannak hozzá bőven csak egy kis wlan ismeret kell és máris mehet a betörés stb.... DE nem itt smile.gif
seth
Ezt eddig értem smile.gif
Romel
IDÉZET(seth @ 2005 May 7 20:18)
Ja és még csak annyit, hogy ne legyen szóa wardrivingről mert akkor törölve lesz a totyik. De sztem nem is erre gondolt a témaindító bár kétségtelenül izgalmas téma lenne smile.gif

Wardriving: wlanos hálóval rendelkező vállalatok hálózatára történő betörés és infó szerzés. Progik vannak hozzá bőven csak egy kis wlan ismeret kell és máris mehet a betörés stb.... DE nem itt smile.gif

Seth cimbora! Számból vetted ki a szót: izgalmas téma a wardrivelés. wink.gif Egyébként nem csak vállalatok hálózatának feltörését jelenti, hanem a különböző hotspotok feltárását is (mit is akarsz? biggrin.gif biggrin.gif ). Természetesen a fekete értelmében bűncselekmény, de kísérleti jelleggel szórakozás.

Első szempont a hotspothoz való csatlakozáshoz, hogy megfelelő optikai rálátásod legyen. Ha ez adott, akkor lehet belőle valami. smile.gif
A második szempont: Az antennát megfelelő teljesítményűre kell beállítani, hogy az adott távolságot át tudd hidalni. Természetesen minél nagyobb teljesítményt produkálsz, annál nagyobb lesz az áthidalható távolság. Magyarországon a megengedett kereten belül 100 mW-on sugározhatsz (hm... rolleyes.gif ).

Ahogy a térképet elnézem, mindenképpen szükséged lesz egy nagyobb teljesítményű antennára. Az, hogy a jel megszakad 2 mp-re, azt hiszem lehet korrigálni.

Még valami kérdés? Várom... peace.gif
seth
IDÉZET(Romel @ 2005 May 12 17:11)
IDÉZET(seth @ 2005 May 7 20:18)

Seth cimbora! Számból vetted ki a szót: izgalmas téma a wardrivelés. wink.gif Egyébként nem csak vállalatok hálózatának feltörését jelenti, hanem a különböző hotspotok feltárását is (mit is akarsz? biggrin.gif biggrin.gif ). Természetesen a fekete értelmében bűncselekmény, de kísérleti jelleggel szórakozás.

Első szempont a hotspothoz való csatlakozáshoz, hogy megfelelő optikai rálátásod legyen. Ha ez adott, akkor lehet belőle valami. smile.gif
A második szempont: Az antennát megfelelő teljesítményűre kell beállítani, hogy az adott távolságot át tudd hidalni. Természetesen minél nagyobb teljesítményt produkálsz, annál nagyobb lesz az áthidalható távolság. Magyarországon a megengedett kereten belül 100 mW-on sugározhatsz (hm... rolleyes.gif ).

Ahogy a térképet elnézem, mindenképpen szükséged lesz egy nagyobb teljesítményű antennára. Az, hogy a jel megszakad 2 mp-re, azt hiszem lehet korrigálni.

Még valami kérdés? Várom... peace.gif

Én csak egy nyilvános ingyenes hotspothoz akarok csatizni smile.gif

Szal akkor kell egy antenna smile.gif

Optikai rálátás nincs a szobámból de ha sikerülne a tetőre rakni az antánnát akkor jobb lenne de még úgyis lenne pár bérház, most is van de mégis fogom a jelet szal nagy gond nem lehet.

100 mW... és pontosan milyen kellene?

Pl.: van értelme home made cuccal bajlódni vagy kicsi az esély arra, hogy sikerüljön egy megfelelőt készhítenem?

Amin azóta gondolkoztam: haver kb 200 méterre van bérházba tőlem a legfelső emeleten szal neki kellene egy antenna vagy lehet még az sem mert ő közelebb van szal ő csatizni vhogya hotspotra én meg rá smile.gif Ez kivitelezhető??? (vhogy biztosan pl: neki egy router külső anetnnával nekem meg csak egy antenna PCI-os cuccal smile.gif) A wlan routereknek mekkora a hatótávolságuk? Lehetséges, hogy egy jófajta routerrel menne külön antenna nélkül is? Most is fogom a jelet (olyan 80%-os a minősége az még nem ok mert nem tok visszaküldeni adatot sad.gif ) csak sztem a pcmcia nem elég erős ahhoz, hogy vissza is küldje a jelet... Lehet szerzek vhonnan tesztelni egy wlan routert és azzal meg tudom nézni mi a helyzet biggrin.gif (amúgy is kellene smile.gif )
seth
huh.gif
Romel
Ha nincs optikai rálátásod a hotspotra, szerintem felesleges kísérletezned, mivel ez alapkövetelmény. Habár azt meg lehetne próbálni, hogy haverodon keresztül műxik-e a hálózat. Te rácsatlakozol haverodra, Ő rácsatizik a hotspotra. Nos, hogy ez mennyire eredményes nem tudom - egy próbát megér. wink.gif

Az alap PCI-s antennával nem fog semmi sem menni, mivel azt arra találták ki, hogy a lakásodban lehessen megfelelő jelerősséget sugározni (10-15m). ohmy.gif

Egy otthon eszkábált antenna sok esetben jobb lehet, mint egy bolti, csak türelem, pontosság szükséges a tökéletes cucc megvalósításához. gap.gif

EZ egy Yagi antenna leírása.
Romel
Merre bolyongassz seth? :original:
Jer vissza eme topicba dumálni. wink.gif
seth
IDÉZET(Romel @ 2005 May 24 20:35)
Merre bolyongassz seth? :original:
Jer vissza eme topicba dumálni. wink.gif

Itt vagyok smile.gif

Azóta kicsit lelassult a hotspot projektem smile.gif Valószinűleg vagy mikrós vagy adls-t kötök be.
Romel
Megnézted az építési tervet, amit belinkeltem?
seth
IDÉZET(Romel @ 2005 May 24 22:19)
Megnézted az építési tervet, amit belinkeltem?

Igen, de nekem nincs időm ilyesmire sad.gif Te már megcsináltad ezt? Vagy ismersz vkit aki csinált hasonló cuccot?
supercow
Én csináltam már legalább 3 antennát házilag (biquad), plusz az USB adapterre külső antenna csatlakozót. 4km-t simán átlőttem vele.
(a prohardver fórum egyik topikjában is az én antennáim és adaptereim vannak)
RG58-as kábelt és BNC csatlakozókat használtam, az volt otthon, tökéletesen megy vele. Most már nincs rá szükségem és az egész olyan 2 éve történt, azt hiszem én csináltam az egyik első magyar házi antennát smile.gif gap.gif
supercow
Néhány kép hogy el is higgyétek biggrin.gif

2 biquad egy régi AT táp borításából.

Egy másik biquad, CD lemezből

Az egyik moddolt Edimax USB wlan adapter:

[img]http://modder.uw.hu/wlan/edimax_nyitva2_kicsi.jpg[/img]
[img]http://modder.uw.hu/wlan/edimax_modded_kicsi.jpg[/img]

:thumb:
s3nki
IDÉZET(supercow @ 2005 May 25 12:24)
Néhány kép hogy el is higgyétek biggrin.gif

2 biquad egy régi AT táp borításából.

Egy másik biquad, CD lemezből

Az egyik moddolt Edimax USB wlan adapter:

:thumb:

Ezt nem is tudtam. Na meséjjé csak, mit vegyek hozzá? Má csinálom is! biggrin.gif
supercow
IDÉZET(seth @ 2005 May 7 19:18)

A wardriving önmagában nem betörés és semmiféle csatlakozást nem jelent a felfedezett hálózatokhoz. Az már más terület. A wardriving nevében is benne van, hogy "driving", vagyis vezetni.
A lényeg, hogy az illető egy erre alkalmas eszközel (laptop, PDA) beül egy autóba és elmegy kocsikázni a városban - felfedezhető hálózatokat keresve. Ahol talál, azt vagy GPS segítségével feljegyzi, vagy megjelöli a wardriving jelöléseknek megfelelően.
Kb ennyi a wardriving. Hogy utána mi történik a megtalált (és hozzáférhető) hálózatokkal, az külön téma. Régebben így volt, a sajtó hajlamos összevonni-általánosítani bizonyos dolgokat, amiket nem kellene. Mert a hacker és a cracker sem ugyanaz, a híradóban mégis mind rosszindulatú.
supercow
IDÉZET(s3nki @ 2005 May 25 12:32)
Ezt nem is tudtam. Na meséjjé csak, mit vegyek hozzá? Má csinálom is! biggrin.gif

Én régi hálókártyákról forrasztottam ki a BNC csatlakozót, ezzel 2 dolgot is megoldottam:
1. a BNC-re lehet koax kábelt csatlakoztatni. Ugyan sok a veszteség a BNC+RG58 miatt (1dB/méter a kábelen + 1dB/csatlakozó), de rövid kábellel nem olyan nagy gond, első körben az ember nem barmolja szét a H-1000 kábelét.
2. a reflektortól mért távolság is fontos (CD lemez és a réz 8-as alak). Érdekes módon a BNC fehér műanyagja pont akkora, az oldalról fotózott antennán ez látszik is.

Az RG58-as azért is volt jó nekem, mert könnyű kezelni, a H-1000 pl. majdnem 1 centi vastag és nem lehet kis ívben hajlítani, mert megtörik az árnyékolása és oda az egész.

A 8-as alakhoz kell egy kis villanszerelős rézdrót, forrasztópáka és ragasztópisztoly, az megtartja a helyén a cuccokat forrasztás után. Az adapter modot is leírom amikor lesz időm, most dolgom van.
s3nki
IDÉZET(supercow @ 2005 May 25 12:48)
IDÉZET(s3nki @ 2005 May 25 12:32)

Én régi hálókártyákról forrasztottam ki a BNC csatlakozót, ezzel 2 dolgot is megoldottam:
1. a BNC-re lehet koax kábelt csatlakoztatni. Ugyan sok a veszteség a BNC+RG58 miatt (1dB/méter a kábelen + 1dB/csatlakozó), de rövid kábellel nem olyan nagy gond, első körben az ember nem barmolja szét a H-1000 kábelét.
2. a reflektortól mért távolság is fontos (CD lemez és a réz 8-as alak). Érdekes módon a BNC fehér műanyagja pont akkora, az oldalról fotózott antennán ez látszik is.

Az RG58-as azért is volt jó nekem, mert könnyű kezelni, a H-1000 pl. majdnem 1 centi vastag és nem lehet kis ívben hajlítani, mert megtörik az árnyékolása és oda az egész.

A 8-as alakhoz kell egy kis villanszerelős rézdrót, forrasztópáka és ragasztópisztoly, az megtartja a helyén a cuccokat forrasztás után. Az adapter modot is leírom amikor lesz időm, most dolgom van.

Dolgozzál csak, majd megbeszéljük. Balatonra kelleni fog nekem egy ilyen szerkezet.
Romel
Bocs supercow, de a cd-s biquadon először nevettem angel_not.gif , utána beláttam, hogy remek ötlet. Egyébként még milyen dolgokba lehet ezt a típust beépíteni? Hogy is volt a 4 km? Várom az antennájának a leírását. peace.gif
supercow
reflektor felületnek a CD tökéletes, mert sík és az írható rétegben lévő fémtartalom bőven elég a sugarak visszaverésére.
A leírást egy német oldalról szedtem, ott meg van bolondítva annyival, hogy időjárásállóvá tette a srác, egy 25-ös üres CD hengerbe építette be.

http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna4.html
http://www.pc-magazin.de/common/themenseiten/wlan/index.php
http://martybugs.net/wireless/biquad/

Az építés nálam egyszerű volt, mert a középső pontokat ráforrasztottam a BNC bekötési pontjaira. Sajnos képet nem tudok feltölteni, de itt a közepén (ahol a drót két vége van és fölötte) a távolság is épp annyi, hogy rá tudtam tenni.

Majd csinálok még egyet és végigfotózom nektek.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tatalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.