hu Magyar de Deutsch
  • Kategória: Memória

XDR-lapkák a Samsungtól

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Samsung Electronics bejelentte 256 megabites XDR (eXtreme Data Rate) DRAM-sorozatának elindítását. A következő generációs DRAM olyan multimédiás felhasználásokhoz készül, amelyek kiváló minőségű videoanyagok feldolgozását igénylik.

Ilyenek például a legújabb játékkonzolok, digitális televíziók, szerverek és munkaállomások. A Samsung 256 megabites XDRDRAM másodpercenként 8 gigabájtnyi adatátviteli sebességet biztosít, amellyel az iparág leggyorsabb memórialapkájának számít. Ez a sebesség tízszer akkora, mint a DDR400 sebessége, és ötszöröse a PC800 RDRAM sebességének. Az óriási sebességgel történő adatátvitel stabilitása érdekében a Samsung DRSL (Differential Rambus® Signal Level)-technológiát használ.  

 „Komoly esély van arra, hogy az XDR-technológia a nagy teljesítményű multimédiás eszközökben leggyakrabban használt memóriatípus legyen. Derűlátóak vagyunk a termék jövőjét illetően” – mondta Mueez Deen, a Samsung félvezető üzletágának marketing-igazgatója. 

XDR-lapkák a Samsungtól

A Samsung még az idei év első felében bemutatja 512 megabites XDR-lapkáját is, amely másodpercenként 12,8 gigabájtos adatátvitelre képes.  Az IDC piackutató cég szerint az XDR DRAM-piac 2005-ben növekedésnek indul, és 2009-ig körülbelül 800 millió darab fogy majd világszerte a memóriatípusból. 

Kapcsolódó hír:

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés