Intel Core i7-7740X processzor teszt ajánló

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Intel Core i7-7740X processzor teszt ajánló - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Az Intel i7-7740X nem a jelenlegi zászlóshajó, igazából annak a közelébe sem ér, mégis, azok számára, akik váltáson gondolkoznak jó belépési pont lehet.

i7 7740x

 

Az i7-7740X egy érdeke,s HEDT platformra épülő processzor. Mindössze négymagos, és összesen csak 16 PCI Express sávval boldogul. Hogy ez ne legyen elég, a memóriavezérlő is csak kétcsatornás. Miért lehet mégis vonzó ez a processzor?

Nos, sokunknak nincs pénzünk egy foglalat váltásnál egyből a legerősebb konfigra váltani. Az i7-7740X pedig bár erős processzor még sem a csúcs. Teljesítményben a tesztek szerint erősebb, mint a Core i7-7700K, ráadásul olyan alaplapba illeszkedik, amivel később tovább léphetünk az aktuális nagyágyú, a Core i9 felé. Ez tehát az a kapu, amin keresztül beléphetünk a nagyfiúk világába, az X299-es alaplapok világába, még sem kell eladni ezért a fejünk fölül a házat. A processzor további előnye, hogy nagyon jó tuning alapnak bizonyult. A tesztek során könnyedén hozta az 5 GHz-et, amivel igazából mindenre elég manapság.

Ha kíváncsi vagy a teljes tesztre kattints ide: Intel Core i7-7740X Processor Review

Hozzászólások  

Joci
+1
Szerintem...
Ha valaki mindenképp a HEDT-ek világába készül (vagy már ott van, és frissítene), annak van annyi pénze, hogy ne kelljen ilyen 'belépő'-t vennie. Hiszen ott már tényleg nem 50-60, vagy akár 100ezer forint egy platform. Maguk az alaplapok is ennek megfelelően drágák, meg minden szir-sz@r is, ami hozzá kell (ráadásul eladhatatlan lesz, mert nem hiszem, hogy aki használtan vesz ilyen alaplapot, az majd pont egy ilyen 'herélt' procit akar majd hozzá), akkor nem hiszem, pont valakinek a 'normális' procira ne lenne elég pénze.
Idézet
Szóljon hozzá!