• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 2953

Hamarosan megszűnik a Google Goo.gl szolgáltatása

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

A Goo.gl hasonló lehetőséggel bírt, mint társai: TinyURL, Bit.ly, Ow.ly.

nexus2cee goo dot gl 728x389

A Twitter népszerűségének emelkedésével merült fel az igény a linktömörítőkre, hogy a különböző hivatkozásokat a lehető legegyszerűbben, illetve a legkevesebb karakterszámmal tudjuk megosztani. A módszer sajnálatos módon magában hordoz egy igen komoly problémát, tudniillik ilyenformán a spammerek elrejthetik káros tartalmaikat – biztonsági szempontból tehát vannak kivetnivalók.

A Goo.gl feltehetően nem fog bekerülni a történelemkönyvekbe, hiszen nem igazán kínált olyat, amire előtte mások ne lettek volna képesek. A megvalósítását tekintve sem mutatott innovációt: a Google URL Shortener weblapon található űrlapot használva kaptuk meg a rövidített linket.

A keresőóriás egyébként azt is elárulta, hogy miért jutottak erre a döntésre. A blogbejegyzés alapján a következő hetekben a Firebase Dynamic Links (FDL) eszközre koncentrálják erőforrásaikat; az úgynevezett okos linkek legfőbb előnye a platformfüggetlen (iOS, Android, web app) működés.

A Goo.gl számára nem lesz szerencsés nap péntek 13-dika, mert akkor fog végérvényesen az enyészet útjára lépni –  a szolgáltatást 2019. március 19-ig használhatják azok, akik rendelkeznek goo.gl által generált linkkel.

Forrás: Google

Szóljon hozzá!


Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439