• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 518

Egyedi funkciókat dob ki a Mozilla

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Egyedi funkciókat dob ki a Mozilla - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A Firefox ezen két jellegzetessége (RSS és az élő könyvjelzők) ősidők óta a böngésző része volt.

 

Az alapítvány többféle forgatókönyvet is megvizsgált, végül aztán arra jutottak, hogy a Firefox 63-ból (októberben) vagy az azt követő kiadásból (decemberben) kiemelik a fenti funkciókat. A Firefox 60 ESR egyelőre megmenekül, a következő frissítés viszont majd erre is lecsap.

Az élő könyvjelzők a Firefox egyik különlegessége: ennek révén a könyvjelzősávon egy kattintással értesülhetünk a legfrissebb hírekről. Lényegében csak egy RSS olvasó, de kényelmes hozzáférhetősége okán mégis tudott valami egyedit nyújtani. Ezt nem csak mi gondoljuk így, a Livemarks rögtön arra vállalkozott, hogy egy kiterjesztés formájában orvosolja majd a hiányt.

firefox live bookmarks tip

A Mozilla szerint a fenti szolgáltatások sok erőforrást kötnek le (a karbantartás és a biztonsági frissítések), miközben kevesen használják ezeket, tehát nem éri meg foglalkozni velük. Való igaz, a programozókat nem igazán érdekelte ez a terület, így pl. mobilon sem elérhetőek. Természetesen vannak alternatív megoldások (például a Pocket és az olvasó mód), valamint egy online RSS böngésző is beválthat, úgyhogy pótolható az űr.

A Firefox a meglévő élő könyvjelzőket majd OPML fájlba exportálja, illetve hagyományos könyvjelzőként is elmenti – ha azonosítható a weblap címe.

Forrás: ghacks.net

Szóljon hozzá!


Logo star-snippets.com

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 437

Notice: Undefined index: hoc.hu in /var/www/web14/htdocs/application/modules/site/controllers/StarController.php on line 439