• Szoftver
  • Írva:
  • Olvasva: 522

Mit művel a CCleaner-t fejlesztő Piriform? (frissítve!)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Mit művel a CCleaner-t fejlesztő Piriform? (frissítve!) - 4.5 out of 5 based on 2 votes

Úgy néz ki, hogy semmibe veszik a felhasználók kéréseit.

 

A népszerű (legalábbis egykoron) alkalmazás legújabb verziója (5.45) automatikusan adatokat gyűjt a felhasználók számítógépéről. Ezek az információk névtelenül kerülnek rögzítésre, a Piriform egy nagyobb horderejű változás előtt szeretné jobban megismerni a CCleaner-t használók igényeit. A fejlesztők szerint ebben nincs sok újdonság, a program korábban is elemezte az adott számítógépet, mert csak így tudta jelezni, hogy mikor esedékes a karbantartás. Azt mondjuk nem tették hozzá, hogy ezek a statisztikák nem kerültek távoli szerverekre (elvileg), a mostaniak viszont igen.

xccleaner feature.png

Az adatgyűjtés természetesen messze nem újdonság, valóban elősegíti a programok fejlődését. A gond itt azzal van, hogy az úgynevezett „aktív monitorozást” nem lehet kikapcsolni, mert az egy újraindítás után me­gint élesedik! Az sem megoldás, ha az automatikus indítást végző regisztrációs bejegyzést töröljük, mert ezt is visszaírja a CCleaner – talán a feladatkezelővel felfüggeszthető az adatgyűjtő folyamat. A Piriform tehát ismét hibát vétett (avagy szándékosan mennek a felhasználók idegeire), de most nem akkorát, mint legutóbb, amikor a CCleaner hónapokig vírusos volt.

Frissítés!

A Piriform eddig feszítette a húrt, törölték a szóban forgó problémás kiadást, a helyét az előző verzió (v5.44) vette át.

Forrás: howtogeek.com

Szóljon hozzá!Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 58

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session::start() - /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:469): Error #2 session_start(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_mpu5br6573p3ap8l57qq85g554, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_mpu5br6573p3ap8l57qq85g554, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/web14/htdocs/application/../data/session) Array' in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php:482 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/application/Bootstrap.php(20): Zend_Session::start() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(669): in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php on line 482