Fejlődik a DolphinAttack

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Fejlődik a DolphinAttack - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Veszélyesebb lett, ráadásul még távolabbról működik.

DolphinAttack the surprisingly easy way to hack every voice assistant out there Siri Alexa and Google Assistant too

A DolphinAttack névvel illetett támadási módszer az olyan hangalapú digitális asszisztenseket célozza, mint például a Siri, az Alexa vagy a Google Now. A dolog lényege nagyon röviden annyi, hogy ultrahanggal különböző műveletekre tudják rávenni az okos eszközöket – ezek a hangok az emberi fül számára nem érzékelhetőek, a készülékek viszont értelmezni tudják.

Bár már az első próbálkozások is rémisztő képet festettek, a kaliforniai Berkeley kutatói az elmúlt hónapokban sokkal tovább merészkedtek: az utasításokat sikerült beágyazniuk különböző állományokba, így a támadás akkor is kivitelezhető, miközben a gyanútlan felhasználó mondjuk zenét hallgat, esetleg telefonál. Értelemszerűen az előbbiek okán a hackerek még inkább rejtve tudnak maradni.

Más területen is történtek előrelépések: az Illinois-i Egyetem szakemberei 25 láb távolságból (kb. 7,6 méter) végeztek technikai demonstrációt, ami jelentősen több, mint amit korábban láttunk (130-180 cm). A falak még ugyan áthatolhatatlan akadályoknak bizonyultak, egy nyitott ablak viszont már elégséges ahhoz, hogy a támadást viszonylag nagy távolságból (épületen kívül) indíthassuk. Várhatóan az ultrahangos technológia fejlődésével tovább nő az áthidalható táv.

Forrás: nytimes.com

Szóljon hozzá!Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 58

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session::start() - /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:469): Error #2 session_start(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_iv81q6n040lpm3l4asdg39pe23, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_iv81q6n040lpm3l4asdg39pe23, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/web14/htdocs/application/../data/session) Array' in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php:482 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/application/Bootstrap.php(20): Zend_Session::start() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(669): in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php on line 482