Xiaomi Mi Band 2 okoskarkötő - nem fogod kitalálni mitől a legkedveltebb!

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Xiaomi Mi Band 2 okoskarkötő - nem fogod kitalálni mitől a legkedveltebb! - 4.5 out of 5 based on 2 votes

A Xiaomi Mi Band 2 okoskarkötő az eladási listák élén tanáyzik már elég régóta. Ez persze nem is csoda, hiszen olcsó, sokat tud és rendkívül ellenálló darab, és itt most ne a reklámra gondoljatok, amiben New Yorkban fúj a szél, Oslóban meg esik az eső és a hajunk mégis tart. Ennél sokkal extrémebb a a helyzet!

Xiaomi Mi Band 2 1

Nemrégiben összefutottam egy orosz nyelvű videós teszttel, ahol a Xiaomi Mi Band 2-öt konkrétan belefagyasztották egy nagy jégkockába, utána a  jéggel együtt forrásban lévő vízbe tették és jó sokáig forralták. Talán mondanom sem kell, hogy az okoskarkötőnek ez meg sem kottyant. Értem én, hogy vízálló, na de azért ezek a képességek jóval túlmutatnak egy egyszerű IP67-es szabványnak való megfelelőségen!

Xiaomi Mi Band 2 2

A funkciók terén amúgy nem tér el a többi hasonló eszköztől. Mutatja az időt, számolja a lépseket és a megtett távolságot, jelzi a bejövő hívásokat és üzeneteket, ébreszt, monitorozza az aktivitásunkat és az alvásunkat is a hozzá letölthető telefonos alkalmazás segítségével. A belépő szinthez képest pluszt jelent, hogy rendelkezik szívmonitorral is.

Xiaomi Mi Band 2 3

Az extrák közé sorolható még, hogy a karkötő szíja és az elektronika két külön rész, így, ha a szíj elszakad vagy egszerűen csak szeretnénk más színt használni belőle, akkor nem kell egy komplett karkötőt venni, elég csak egy másik szíjat vásárolni.

Xiaomi Mi Band 2 4

Bár azt gondolhatnátok, hogy a Xiaomi Mi Band 2 drága darab, mert ismert gyártó neve szerepel a dobozon, vagy mert ellenálló, vagy mert cserélhető a szíj. Nos, ez nem így van, az Mi Band 2 semmivel sem kerül többi mint a konkurens noname megoldások. Az ára 22,59 dollár, vagyis nem egész 6000 forint, a szállítás pedig ingyenes!

További információk, érdekes videók, képek és vásárlás itt: Xiaomi Mi Band 2 okoskarkötő információk

Hozzászólások  

s3nki
0
Idézet - mandarin:
hónapok óta használok egyet, és valóban nagyon jó kis kütyü. Szó szerint le se veszem.


Köszi, ezek hasznos információk voltak! Sajnos, ha nincs GPS, márpedig az okoskarkötőkben nincs, akkor a megtett távolságot csak a lépésszámból tudják számolni. Megadod a magasságodat, abból kb. lehet tudni, hogy mekkorákat lépsz. A futás bonyolultabb, mert ott a sebességtől is függ a lépésed hossza, a sebességedet viszont nem ismeri a karkötő.
Idézet
mandarin
0
hónapok óta használok egyet, és valóban nagyon jó kis kütyü. Szó szerint le se veszem. Bizonyos funkciók pontossága erősen megkérdőjelezhető, és sajnos manuális felülírásra sincs lehetőség. Ilyen például a kalória számláló, ami a neten elérhető számításokhoz képest jóval kevesebbet mutat. Vagy a távolság mérő, ami ugye a lépésszám alapján teszi, jobban mondva tenné, a dolgát. Gyaloglásnál még nagyjából rendben van, valahol mintha azt olvastam volna, hogy 72-76 cm-es lépésekkel számol. A probléma a futásnál kezdődik. Most volt egy applikáció frissítés pár hete, ami után megjelentek különböző "activity"-k, így talán pontosabb lesz. Viszont, ha csak a karkötővel futunk, akkor érdemes bekalibrálni, nekem például körülbelül 400 lépés az 500 m, amit a Margit-szigeten karikázva mértem ki.
Hívás kijelzés névvel megy. SMS-nél a küldőt írja ki pár másodperce, az üzenetet nem mutatja. A bluetooth kapcsolat távolságától nem vagyok elragadtatva.
Idézet
s3nki
0
Idézet - KaszasTibor:
Nem rendelkezik vérnyomás mérő funkcióval...


Köszönöm a helyesbítést, valamit benéztem, kiszedtem a leírásból!
Idézet
KaszasTibor
+1
Nem rendelkezik vérnyomás mérő funkcióval...
Idézet
Szóljon hozzá!