Válassza az Oldal lehetőséget

10+1 tipp hogyan lőj tökéletes szelfit

10+1 tipp hogyan lőj tökéletes szelfit

Beavatunk a titokba, hogy mostantól csak kifogástalan képeket készíts magadról.

selfie 465563 1280

Amióta valami jóember kitalálta az előlapi kamerát a telefonokra, azóta több képet készítünk magunkról, mint bármi másról. Nem azért, de érdemes lenne néha megfontolni, hogy nem találunk e jobb témát a saját arcunknál!

Ha a válaszod nem, akkor Te megrögzött szelfi készítő vagy. Ha az vagy, akkor valószínűleg profi is vagy a témában, de azért lehet, hogy neked is fogunk újat mondani, és jobban fogsz kinézni, mint egy, a tengerparton pálmalevélbe tekert rendkívül kínos Vajna Timi.

1. A tisztaság fél egészség

Nem, ebben az esetben nem arra gondolunk, hogy néha zuhanyozz le, bár az sem árt. Viszont érdemes tisztán tartani a telefonod, főleg a kamera optikáját. Figyelj oda, hogy ne legyen poros és zsíros, mert akkor az egész napi szelfitermés oda lehet. Ha le akarod törölni, akkor erre a legjobb egy mikroszálas törlőruha, ha az nincs a közelben, akkor a pólód sarka. Ne nyálazd be a rongyot törlés előtt, és lehetőleg ne használj papírzsepit sem. Ha poros kicsit az optika, akkor a papírral gyönyörű mikro karcokat okozol az üvegen, a sok mikro pedig sokra megy, ahogy mondani szokták.

2. Ne fotózd magad alulról

selfie 413162 1280

A tökéletes szelfi egyik alapszabálya, ne alulról fotózd magad. Az ilyen kép olyan, mintha tök véletlenül készült volna, hatalmas lesz rajta a tokád és az állad, ráadásul belátunk az orrodba is. Ezt reméljük Te sem szeretnéd!

Ha magad elé tartod a telefont, akkor a kamera legyen minimum a szemed vonalában, de a tökéletes, ha egy kicsit afölött van. Meg fogsz lepődni, de ha jól eltalálod a szöget, egy filigrán és csinos arc köszön majd vissza fotóról akkor is, ha lenne néhány deka, amit le kéne adnod.

 

3. Döntsd el mi a fontos, Te vagy a háttér!

selfie 3013487 1280

Ha szelfit készítesz, akkor az azt jelenti, hogy magadról készítesz arcképet. Persze készíthetsz magadról képet a Bazilika előtt is, ahol fontos a háttér, de az már nem szelfi lesz.

Próbáld meg a telefont olyan közel hozni az arcodhoz, hogy a képet Te töltsd ki. Nem kell az egészet, de ha csak egy pont vagy az óriáskerék előtt az nem az igazi. Azért a közelséggel érdemes vigyázni, mert a szelfikamerák torzítása miatt könnyen lehet, hogy krumpli lesz az orrod és malac a szemed.

 

Figyelj a fényre!

selfie 1209886 1280

Ha nem tudod elkapni a naplementét, akkor is készíthetsz magadról jó képeket. Nem kell ehhez nagy tudomány, de a fényekre mindig figyelni kell. A legjobb, ha árnyékba, félárnyékba húzódsz, és figyelsz rá, hogy a fény szemből érje az arcodat. A telefon árnyéka azért ne legyen rajta, az már túl művészi lesz!

Ne menj ki a napra, mert ha bele nézel hunyorogni fogsz és még a tarkód is ráncos lesz! ha árnyékban állsz ne legyen a háttér napsütött, mert az egész úgy kiég majd, mint a Góbi sivatag egy aszályos nyár után.

 

5. Használj szelfibotot vagy tripodot!

selfie 900001 1280

A szelfibot megnyújtja a kezed, ezzel több módon tudod magad fényképezni. Arra azért mindig ügyelj, hogy a képbe a bot szára ne lógjon bele, reménytelenül szánalmas a kép, ha a bot is látszik rajta.

Használhatsz kis tripodot is, amire leállíthatod a telefont, így aztán egészen elképesztő helyekről és szögekből tudod magad fényképezni. Javaslom használj olyan szelfibotot ami egyben tripod is, ráadásul Bluetooth-os az elsütő gombja.

 

6. Ismerd meg az arcodat!

people 3231960 1280

Az a helyzet, hogy a legtöbbünknek nem szimmetrikus az arca, sőt, egyeseknek, mint például drága miniszterelnökünknek, valamije reménytelenül el van ferdülve. Neki konkrétan az orra. Mégis, a fotókon olyan egyenes, mint a szög! Hogy lehet ez? Úgy, hogy a fotósa ismeri azt a szöget, ahonnan egy végtelenül görbe orr is egyenesnek látszik.

Találd meg Te is azt a szöget, ami az arcodnak a legjobb. Ha megtaláltad, akkor pedig rögtön keress további kedvező szögeket, mert, ha minden képeden ugyanúgy nézel majd ki, akkor pillanatok alatt mémmé válsz majd a neten.

 

7. Nézz a kamerába!

selfie 429449 1280

Fényképezés közben ne a kijelzőt stíröld, láttad már magadat eleget nem? Amikor elsütöd a képet, akkor a kamerára vesd a szemed, meglátod sokkal jobb fotók készülnek. Sőt, ha jól sikerül a dolog, akkor a fotó nézője mindig úgy fogja érezni, hogy a képről éppen rá nézel!

Sőt, ha adhatunk még egy tanácsot, egy nagyon picit nézz a kamera fölé. Így kicsit több látszik a pupillád alatti fehér felületből, – gyengébbek kedvéért szemgolyó-, amitől a szemed nagyobbnak fog látszani, mint amilyen a valóságban. Igen, így tudsz magadról lencsibaba kinézetű képeket készíteni!

 

Hova állj, ha a háttér is fontos?

camera 2606778 1280

Semmiképp ne a kép közepébe. Tudom, magadnak mégiscsak Te vagy a legfontosabb, de azért a Grand Canyont kitakarni elég nagy önbizalomra vall. Szóval emeld fel a telefon kameráját kicsit a szemvonalad fölé. A képet képzeletben oszd vízszintesen és függőlegesen három részre. A horizont legyen a kép felső szélétől elefelé egyharmadra, Te pedig állj úgy, hogy a függőlegesen háromfelé osztott kép egyik harmadánál legyél. Így olyan képeket fogsz csinálni, hogy mindenki ámul majd rajta, de senki nem érti mitől lett annyira jó. Eláruljuk, ezt hívják aranymetszésnek.

 

9. A jobbaktól tanulni nem szégyen!

Ha látsz egy jó szelfit, akkor raktározd el a kicsi fejecskédben, és legközelebb próbálj Te is olyat készíteni. Nem szégyen ez, a jobbaktól csak tanulhatunk. Az igazi mégis az, ha az ellesett ötleteket megpróbálod kombinálni. Így nem csak az arcod, hanem egy kicsit az egyéniséged is visszaköszön majd a képről.

 

10. Filterek, képmanipulálók

face 2351158 1280

Szerinted a menő sztárok, vagy Vajna „nem volt pénzem új ruhára” Timea hány olyan szelfit tesznek ki a netre, osztanak meg, amit csak úgy sietve a manikűrös és a fodrász között lőttek el? Elárulom, egyet sem. Mi ebből a tanulság? Ha rendkívül bájosan megcsókoltad a párodat, és persze ezt meg is örökítetted, akkor a megosztás már várhat néhány órácskát, amíg a telefonodon kiválasztasz egy frankó filtert, vagy otthon a számítógépeden kigyomlálod a miteszereket az orrod körül.

10+1.   Könyörgünk a telefonodon a beauty effektet ne told túl, hacsak nem akarsz iszonyatosan nevetségessé válni, vagy nem pályázol egy állandó helyre Madam Tussauds panoptikumában!

10+1 tipp hogyan lőj tökéletes szelfit 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2