Válassza az Oldal lehetőséget

2006-tól az Apple Intel processzorokat épít a Mac számítógépekbe

Az évente megrendezésre kerülő Worldwide Developer Conference (WWDC) szakkiállítás és konferencia megnyitóján az Apple bejelentette, hogy 2006 első felében már megkezdi egyes Mac modellek forgalmazását Intel processzorral is és 2007 végére már minden újonnan bemutatott Mac számítógép Intel processzort tartalmaz majd.

Az Apple a több mint 3 800 résztvevő fejlesztő előtt először mutatta be a sikeres piaci fogadtatást élvező Mac OS X “Tiger” operációs rendszert Intel-alapú Mac munkaállomáson, Steve Jobs elnök-igazgató megnyitóbeszéde alatt. Az Apple a fejlesztői programjának résztvevői számára megkezdi egy fejlesztői csomag terjesztését is, mely lehetővé teszi a szoftverek adaptálását az új, Intel-alapú Mac architektúrára is.

“A célunk, hogy vásárlóinkat az elérhető legjobb számítógépekhez juttassuk, és a jövőbe tekintve ehhez az Intel rendelkezik a leginkább megfelelő fejlesztési irányokkal,” mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. “Tíz év telt el a PowerPC processzorcsaládra történő átállásunk óta, és úgy gondoljuk, hogy most az Intel rendelkezik a legjobb technológiával a következő tíz évre.”

“Nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy megrendelőink között láthatjuk a világ leginnovatívabb személyi számítógép gyártóját,” mondta Paul Ottelini, az Intel igazgatója. “Az Apple részt vett a PC iparág megteremtésében, és éveken át a friss ötletekről és újszerű megközelítésről volt híres. Nagy várakozással tekintünk az együttműködés elé, hogy segítsük az Apple újabb innovatív termékeinek megszületését.”

A szerzőről