Cubot X18 Plus – megint egy helyzetjelentés

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Május hónap egyik legjobb középkategóriás okostelefona megkapta első komolyabb frissítőcsomagját, úgyhogy most ismét elővettük pár gondolat erejéig.

A pozitív hírek sorát kezdjük a Google eszköztanusítvánnyal. Örömmel jelentjük, a telefon megkapta a „plecsnit”, tehát biztosra vehetjük, hogy:

  1. a Google által licencelt, a Google saját tulajdonában lévő alkalmazásokkal rendelkezik és
  2. sikeresen átment az Android kompatibilitási teszten.

Megjegyezzük, hogy a tanúsítvány nélküli eszközök a keresőóriás szerint nem biztonságosak, nem kapnak Android- vagy alkalmazásfrissítéseket – ezzel mondjuk vitatkoznánk –, a beépített alkalmazások nincsenek licencelve (esetleg egyes funkciók nem működnek jól), szóval ez nem épp egy ideális állapot.

cubot eszköztanusitvany cubot frissites

Más események is történtek a Cubot X18 Plus életében; ahogy a bevezetőben is említettük, megérkezett a telefonra az első frissítőcsomag. A 353 MB-os javítás gond nélkül, nagyjából 10 perc alatt települt. Az első tapasztalatok alapján a következő újdonságokról tudunk beszámolni:

  1. Megjelent a DuraSpeed, mely elsősorban teljesítménynövelésre szolgál. A DuraSpeed az appok háttérben való futását szabályozza, értelemszerűen az előtérbe lévő alkalmazásnak több kakaót ad, így azok picivel gyorsabban futhatnak.
  2. Javult a hátlapi kamera (tesztképek később).
  3. Implementálták az Android legfrissebb biztonsági csomagját (áprilisi csomag).
  4. Rejtélyes okból kifolyólag eltűnt a „Galéria” app, szerencsére a „Fotók” alkalmazás megmaradt.
  5. Frissült a Google Mobile Services (Chrome, Drive, Gmail, Maps, stb.).

Ahogy az várható volt, a frissítést kezelő app fordítása korántsem hibátlan, mindenesetre a folyamat olyannyira egyszerű, hogy nem lehet elrontani – arra figyeljünk csak, hogy a telefon legalább 40-50%-os töltöttségi szinten legyen. A fenti listán nem kapott helyet, holott roppant szembetűnő, hogy javult a memóriahasználat is; a korábbi átlagos 2,3-2,4 GB-os kihasználtság a frissítés után 2,1 GB körüli szintre esett. Bár a Cubot X18 Plus nincs épp szűkében a memóriának, ez még jól jöhet azoknál, akik rengeteg appot futtatnak egyszerre.

Úgy fest, valamilyen mágiával sikerült a melegedést is orvosolni; ezt még az elkövetkező napokban alaposabban meg fogom vizsgálni.

Forrás: HOC

Szóljon hozzá!