Kipróbáltuk: MSI Wind AE2211G Windows 8-cal

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Stílusosan és kicsit talán kiszámítható módon úgy kezdhetjük ezt a cikket, hogy itt a jövő szele, hiszen egy érintés érzékeny kijelzővel szerelt MSI számítógépre telepítettük a Windows következő generációját, a csempés cuccot, amit már kimondottan arra terveztek, hogy egér helyett vagy mellett, már kézzel is irányíthassunk. A gesztus vezérelt irányítás még arrébb van, tapogatnunk kell a kijelzőt, de azért ez is egészen új felhasználói szokásokat vetít előre.
1

Mi persze nagy várakozásokkal nézünk az új operációs rendszer elé, bár egy kicsit félünk is tőle, hiszen az eddig kiadott rendszerek a régi „hagyományokat” követve alkalmasak voltak munkára is, könnyen elérhető beállítások, finomhangolás, hogy a tesztelő ne fáradjon sokat. A Windows 8 azonban már egy új világ követe. Lebutított asztal, Start gomb sehol, még a hagyományos vezérlőpultot sem lehet csak úgy, egy kattintással elérni.

Rendben, igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy ezt is tanulni kell, és valóban, ahogy teltek a napok egyre könnyebben ment a munka, egyre hamarabb találtuk meg, amit kerestünk. Persze voltak érdekes pillanatok, amikor például a csempék felől elérhető képnézegetőben nem leltünk a rá a nyomtatás funkcióra. Persze lehet, hogy erre is van valami trükk, ahogy a böngészőbe a címsor előcsalogatására, hiszen ott is húzogattuk az egeret egyik sarokból a másikba, míg nem rájöttünk, hogy a jobb gomb megnyomására bukkan fel alul az a felület, ahol be lehet írni a meglátogatandó oldal címét, sőt itt találjuk a gyakrabban megnyitott oldalak listáját is, persze képekkel, hogy könnyen lehessen ujjal bökdösni.
13
Na, de ne szaladjunk nagyon előre, a használatról, illetve a tapasztalatokról egy későbbi oldalon szeretnénk beszámolni. Elsőként inkább az MSI Windről szólunk néhány szót, hiszen nem mindennapi gép, ráadásul neki köszönhetjük, hogy a Windows 8-at is kipróbálhattuk úgy, ahogy azt az alkotók szeretnék, vagyis ujjunkkal vezérelve.
Következzen tehát az MSI Wind AE2211G!

.