Válassza az Oldal lehetőséget

2012-2013 EISA elismerések – fotós díjak

Az EISA szövetség megválasztotta az év legjobb fotós termékeit. A Cannon után most a többi nyertest is bemutatjuk.
EISA-logo-nowe Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.

2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 1
Európa Fotós Program 2012-2013 – Adobe Photoshop Lightroom 4

Az Adobe Photoshop Lightroom 4 széles körű eszközgyűjteménnyel rendelkezik, ami kezeli, feldolgozza és megjeleníti a digitális képeket. Az új verzió képes kihozni olyan részleteket az árnyékokból, és csúcsfényekből, ami eddig nem volt lehetséges. Könnyen lehet beállítani finomabb módosításokat akár globálisan vagy lokálisan. Az új MAP modul felvételhelyszínek szerint rendszerezi a képeket, a kamera felvételkor rögzített GPS adatai alapján. Mivel a digitális fényképezőgépeket egyre gyakrabban mozgó képek, videó-felvételek készítésére is használják, a Lightroom 4 ezeket is képes kezelni, illetve video-klippeket készíteni a felvett nyersanyagból. A Photoshop Lightroom 4 lehetővé teszi a fotós számára, hogy a képeket közösségi hálózatokon és a képmegosztó weboldalakon is publikálja. A szoftver úgyszintén alkalmas professzionális fotós könyvek létrehozására is.

2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 2


Európa Professzionális Kompakt Rendszerkamerája 2012-2013 – Fujifilm X-Pro1

Egy kivételes minőségű objektív, nagyszerűen megépített váz és egy forradalmian új kialakítású érzékelő együttese az, ami a Fujifilm X-Pro1-t ilyen sikeres fényképezőgéppé teszi. Az X-Trans sensor, a filmszerű színszűrő elrendezéssel, igazán a lehető legtöbbet hozza ki a Fujinon optikával felszerelt fényképezőgépből, hogy olyan képeket készítsen, amelyek sokkal részletgazdagabbak, mint amit a legtöbb 16 millió pixeles konkurens gépmodell készíteni képes.
A hibrid kereső a fotósnak a legjobbat kínálja amit a digitális és hagyományos optikai világ nyújtani tud. A működtető elemek egyszerű elrendezésére az X-Pro1 használatát egyszerűvé és élvezetessé teszik, még akkor is, ha az AF-rendszer nem a leggyorsabb a piacon. Bár a Fujifilm X-Pro1 nem a legkisebb kompakt rendszer kamera a piacon, méretét több mint ellensúlyozzák az általa készített minőségi képek és az élvezet, amit a felhasználóknak nyújt.

2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 3

 
Európa Professzionális Fényképezőgép 2012-2013 – Nikon D4
 
Az év legjobb professzionális kamerája a Nikon D4, ami Full Frame 16 megapixeles érzékelőjével képes a lehető legjobb képminőséget nyújtani, még rendkívül nehéz körülmények között is. Az EISA magazinok által végzett tesztek megállapították, hogy a kamera kivételes kombinációt nyújt a nagy felbontás, széles dinamika-tartomány, és a rendkívül alacsony zajszint között még ISO 12800-nál is, szupergyors autófókuszt produkál gyors reagálási idővel és magas képkocka számot tart a nagyon hosszú sorozatoknál. A váz erős, és jól védett a portól, és a nedvességtől. A kereső igen éles, kényelmes, és nagyon pontos látványt nyújt a felvételi képkivágásból. Tökéletes kezelhetőség teszi a Nikon D4 használatát egyszerűvé és kellemessé. Különösen hasznos az új Joystick kontroll, ami elérhető vízszintes és függőleges helyzetben is. Köszönhetően a tömörítetlen kimenetnek, a Nikon D4 nagyon magas felbontású videókép felvételére is képes.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 4
 
Európa Fényképezőgép 2012-2013 – Nikon D800
A Nikon D800 az év legjobb fényképezőgépe. 36 megapixeles Full Frame szenzora, rendkívül nagy felbontású felvételeket tesz lehetővé kompromisszumok nélkül, a fényképezőgép dinamikai tartományát, illetve a zajszintet illetően, magas ISO beállítások mellett is. Erről tanúskodnak az EISA magazinok tesztjei. A D 800 egy kompakt, erős és stabil vázban jó áron kínál első osztályú fénymérést és egy 51 pontos autófókusz rendszert, amit a professzionális Nikon D4–ből telepítettek. A kamera tiszta és világos 100%-os képkeresővel rendelkezik, ami nagyon pontos és kényelmesen használható még a szemüveget viselőknek is. Az apró vakú képes további Nikon vakukat irányítani és éppen megfelelő derítő világítást biztosít, még bonyolult fényviszonyok között is. A D800-E verzió még nagyobb felbontású képeket nyújt anélkül, hogy az utófeldolgozásnál szükség lenne élesítésre: a kép minősége közel áll egy közép-formátumú fényképezőgéphez, mind ezt egy könnyűsúlyú 35 mm-es tükörreflexes kamera előnyeivel és sokoldalúságával.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 5
 
Európa Kompakt Rendszerkamera 2012-2013 – Olympus OM-D EM-5
Az Olympus OM-D EM-5 sikeres felújítása a régi idők kivételes tudású OM kameráinak. A fényképezőgépet egy kompakt, mégis stabil és időjárásálló kameraváz jellemzi, amit rendkívül kényelmes kézben tartani, különösen a csatolt akkumulátor markolattal. A szupergyors egylövetű autofókusz és a kivételes 1,4 millió képpontos elektronikus kereső azt a benyomást kelti, mintha egy tükörreflexes SLR géppel fotózna az ember. További előnyei, a kihajtható OLED kijelző érintőképernyő funkcióval, 5 tengelyes fejlett képstabilizátor, látványos kreatív szűrők, és természetesen a kiváló képminőség.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 6
 
Európa all-weather típusú Fényképezőgép 2012-2013 – Olympus TOUGH TG-1
 
Az Olympus TOUGH TG-1 kiváló kültéri-kamera, amit úgy terveztek, hogy stílusos, egyben praktikus is legyen. Garantáltan ütésálló (2 m), vízálló (12 m), törésálló (akár 100 kg) és fagy biztos (-10 °C). A váz szíve egy 12 megapixeles BSI CMOS 1/2.3-inches érzékelő, ami együtt a TruePic VI processzorral és a gyors 25-100 mm/ F2-4,9 zoom objektívvel, kiváló minőségű képeket készít alacsony képzajjal. Mind ezt az EISA magazinok által végzett tesztek is bizonyították. Az Olympus TOUGH TG-1 tükröződésmentes bevonatú 3 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, GPS, Full HD 1080p videó funkció és egy elektronikus iránytű funkcióval is ellátták, így a fotós láthatja, hogy hol van, illetve merre járt. Opcionális vízálló halszem és telefotó objektívek adapteren keresztül csatlakoztathatók, ezzel a TOUGH nem csupán kamerának, hanem már kamera rendszernek is nevezhető.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 7
 
Európa Kompakt Lencserendszer 2012-2013 – Panasonic LUMIX GX VARIO
 
A Panasonic LUMIX GX VARIO 12-35mm F2.8 ASPH POWER O.I.S egy nagyon gyors alap objektív, hagyományos rotációs zoom gyűrűvel a Panasonic X prémium objektívek széles skálájából. A fémkonstrukció 14 lencsetagot tartalmaz 9 csoportban, Ultra Extra-alacsony szórású (UED) és ultra magas fénytörési (UHR) üveggel, ami minimálisra csökkenti a kromatikus aberrációt és kiváló képminőséget nyújt a kép teljes területén. A Panasonic Nano felületi bevonat csökkenti a belső tükröződést, míg a 7-lamellás kerek blendenyílás segít vonzó háttér-életlenséget létrehozni. Mivel egy Micro négyharmados lencséről van szó, így kompatibilis a Panasonic LUMIX G modellekkel, valamint az Olympus által gyártott hasonló kamerákkal is. Mindössze 305 grammos súlyával, a LUMIX G VARIO fele olyan nehéz, mint a hozzá hasonló full frame méretű lencsék.
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 8
 
Európa Haladó Kompakt Kamera 2012-2013 – Sony Cyber-shot RX100
 
A Sony Cyber-shot RX100 egy magas értékű, és szilárdan épített kompakt fényképezőgép, amelyet haladó amatőr fotósok számára fejlesztettek. A szokatlanul nagy 1-incses CMOS érzékelője és a világos 28-100mm F1.8-4,9 Carl Zeiss objektív együtt kiváló képminőséget eredményez, még gyenge fényviszonyok között is. Az RX100 a JPEG formátum mellett lehetőséget ad arra, hogy a fotós a képeit RAW formátumban is elmentse, íly módon extra rugalmasságot és minőséget ad a haladó fotós kezébe. A nagyfelbontású, 1,2 millió képpontos, 3 hüvelykes LCD kijelző bizonyítottan kiváló, az EISA magazinok által végzett tesztek alapján.
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 9
 
Európa SLR Kamera 2012-2013 – Sony SLT-A5
A Sony SLT-A57 egy 16 megapixeles kamera félig áteresztő tükörrel, és rendkívül lenyűgöző specifikációkkal, ami különlegesnek mondható ebben az árkategóriában. A félig áteresztő tükör technológia előnye a beszálló szintű kameráknál most kezdi kifejteni hatását. A Sony sikeres kombinációja a kiváló minőségű képérzékelő és a gyors processzor között lehetővé teszi videó készítéskor a nagy sebességű AF üzemmódot, és a 12 képkocka per másodperces sorozat-felvételi sebességet. A Sony α SLT-A57 kiváló eszköz egy elhivatott fotósnak, olyan platformot kínál, amelyről úgy a felhasználó, mind a gyártó is tovább tud lépni. Az olyan tulajdonság, mint az új automata portré-keretezés, érdekessé teszi a kamerát a kezdő, de a tapasztaltabb felhasználó számára is. A Sony képminősége továbbra is nagyon jó, az SLT-A57 könnyen megállja a helyét a sokkal drágább kamerákkal szemben is.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 10
 
Európa Haladó Kompakt Rendszerkamera 2012-2013 – Samsung NX20
 
A Samsung NX20 kompakt, könnyű, SLR alakú vázzal rendelkezik, ami magába foglal egy 20,3 megapixeles Samsung fejlesztésű APS-C formátumú CMOS-érzékelőt maximális ISO 12 800 érzékenységgel. A további megkülönböztető funkciók közé tartozik a 8 képkocka per másodperc képsorozat, és a testre szabható i-Function 2.0, ami lehetővé teszi a hozzáférést akár kilenc kamera funkcióhoz egy a lencsén található gombon keresztül. A nagy fényerejű, kihajtható 3 colos AMOLED kijelző a felhasználó kreatívitását fejleszti, lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag minden szögből tudjon fényképezni. Csúcs jellemzője viszont egy beépített Wi-Fi funkció, ami a fotósnak lehetővé teszi, hogy a képeket e-mailben elküldje, vagy közvetlenül a fényképezőgépről feltöltse a közösségi oldalakra. A vezeték nélküli kapcsolat azt is lehetővé teszi, hogy okos telefonon keresztül a kamera távolról is ellenőrizhetővé váljon, miközben a kamera élőképe megjelenik a smart telefon kijelzőjén.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 11

Európa Hordozható Fényképezőgép 2012-2013 – Sony Cyber-shot DSC-HX20V
Ami a Sony Cyber-shot DSC-HX20V -ét érdekessé teszi, az hogy egy kicsi és hordozható kompakt fényképezőgép, ami 25-500mm objektívvel, és 20x optikai zoommal rendelkezik. A kamera 18,2 megapixeles szenzora nagy, nyomtatható fájlokat biztosít, miközben automata mérőrendszere folyamatosan biztosítja a helyesen exponált képeket. ISO tartomány, 10 fps sorozat-felvételi mód, finom hangolási funkció, ami egyéni fényerő és színtelítettség ellenőrzést tesz lehetővé, tljes szabadságot ad a felhasználónak a legkülönbözőbb fényviszonyok között, és mozgó tárgyfotózás közben. Különböző lehetőségeket találunk a “művészi” menüben, a képháttér eléletlenítési funkció és a Full HD 50p videó funkció, alkotó szabadságot ad, kreativitást és fantáziát, hogy a fotós egyéni elképzeléseit bármelyik projektben megvalósítsa.
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 12
 
Európa Lencséje 2012-2013 – Tamron a 24-70mm F2.8 Di VC USD
A Tamronnak a 24-70mm F2.8 Di VC USD-vel sikerült egy komoly és vonzó objektívet létre hozni a Full Frame-s SLR fényképezőgép használók számára. Az új objektív nagyrekesz standard zoom képstabilizátor funkcióval, csendes autófókusszal és olyan élességgel rendelkezik, ami teljesen megfelel a mai nagyfelbontású kamerákkal szemben támasztott igényeknek. A Tamron 24-70mm/F2.8 egy stabil és jól felépített objektív gumitömítésekkel, amik megvédik a káros környezeti hatásoktól nedves, vagy poros környezetben. Teljesen olyan mint egy profi objektív és ami az autófókuszt, a képstabilizátort és képminőséget illeti – úgy is teljesít. A Tamron SP 24-70mm olyan lencse, amiben meg lehet bízni, és mindegy, hogy valaki foglalkozás szerüen, vagy egyszerűen csak szórakozásból használja.
 
2012-2013 EISA elismerések - fotós díjak 13
 
Európa Makró Lencséje 2012-2013 – Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM
A Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM az egyik legjobban teljesítő makró lencse, ami a piacon kapható. A hosszú fókusztávolság, és az ebből adódó jó munkatávolság-kombináció a lencse és a tárgy között, a magas élesség (még nyitott blendénél is), és az optikai képstabilizátor együttesen, tökéletessé teszik szitakötők, lepkék és más rovarok kézből történő fotózásához. A Sigma APO Macro kiváló növények és portrék fotózására is, ha azt akarjuk, hogy a háttér igazán lágy és kellemesen életlen legyen. Ha figyelembe vesszük azt, hogy az objektív milyen masszív kivitelben készült, akkor az ára igazán olcsónak mondható.
 
Forrás: eisa.eu
 

Kuponok

LCD Smart Digital Alarm Clock with Large Display Thermometer Hygrometer Anti-Slip Bottom with Night Light Battery Operated Safe Rounded Corners Design for Home Office Bedroom

LCD Smart Digital Alarm Clock with Large Display Thermometer Hygrometer Anti-Slip Bottom with Night Light Battery Operated Safe Rounded Corners Design for Home Office Bedroom

BG0a57fc
Pull Up Balls Non-Slip Finger Trainer Grip Strength Training Arm Muscles Barbells Gym Hand Muscle  Exercise

Pull Up Balls Non-Slip Finger Trainer Grip Strength Training Arm Muscles Barbells Gym Hand Muscle Exercise

BGEUPB01
[EU DIRECT] CMACEWHEEL RX20 MAX Electric Bike Oil Brake Version 48V 17AH 750W*2 Dual Motor 20*4.0Inch Electric Bike 70KM Mileage Range Max Load 150KG

[EU DIRECT] CMACEWHEEL RX20 MAX Electric Bike Oil Brake Version 48V 17AH 750W*2 Dual Motor 20*4.0Inch Electric Bike 70KM Mileage Range Max Load 150KG

BGef85c6

banner