Válassza az Oldal lehetőséget

2012-2013 EISA elismerések – telefon díjak

Az EISA szerint ezek az év legjobb mobil termékei.2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 1
Az Európai Kép és Hang Szövetség (EISA) tagmagazinjainak szerkesztői minden évben összegyűlnek, hogy egy több napos tanácskozás után megválasszák az adott időszak legjobb, legizgalmasabb termékeit. A díjakról egy független szakértőkből álló testület dönt, amelyet 20 ország több mint 50 vezető magazinjának szerkesztői alkotnak. A díjak a fejlett technológiát és funkciókat, valamint a valódi értéket képviselő terméktervezést ismerik el, de a döntések során az EISA csak saját szempontjait veszi figyelembe.
 
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 2

Európa Mobil Fejhallgatója 2012-2013 – Focal Spirit One
 
A Spirit One a Focal első vállalkozása a mobilfejhallgatók piacán. Ezt a headsetet , luxus csomagolásban kínálják, a gusztusos hordtáska jól védi a terméket. Ez a zártrendszerű fejhallgató egy in-line távirányítót, és beépített mikrofont is tartalmaz, valamint kompatibilis az iOS smartphone készülékek kínálta telefonos- és zenei szolgáltatásaival is. A felcsavarodásmentes kábel teljes egészében leválasztható. A Focal igen magas minőségű anyagokat használt a Spirit One fejhallgató létrehozásánál, melynek súlya pehelykönnyű, viselete kényelmes. A fülpárnák puhák, és kiválóan szigetelnek a külső zajoktól. A fejhallgató hangminősége kiváló. Nagy hangsúlyt fektet a magas frekvenciákra, de elégséges mélyet is kínál, amikor a zene azt úgy kívánja.
 
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 3
 
Európa Közösségi Média Telefonja 2012-2013 – HTC One S

Ennek a fekete, sima tapintású Smart Phone-nak a váza egyetlen aluminium darabból készült, “micro arc oxidation” technológia alkalmazásával. A gyártási folyamatban a fémet 10 000 voltos feszültség alatt munkálják meg, így a 7,87 mm vastagságú készülékház erősebb, és tartósabb, mint a korábban erre a célra rendszeresített aluminium vázak. A 4,3 inch-es ( 10,1 cm ) AMOLED kijelző 540×960 pixeles felbontással bír, és Gorilla Glass üvegborítás védi. A telefon teljesítményét egy kétmagos, 1,5 GHz-es processzor biztosítja. A benne található 8 megapixeles kamera mellé ledes vakut is építettek. A készülék 1080/30 p-s videófelvételek készítésére is alkalmas, felvétel közben egy “Beats Audio” hangkorrekciós eljárás is működik. A One S Android 4.0.3-as operációs rendszert használ. A HTC One S grafikus felületén különleges közösségi alkalmazások futtatására is képes.
 
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 4

Európa “Inteligens Kapcsolatok” (Smart Connectivity) 2012-2013 – JVC KW-NSX1

Első látásra azt gondolnánk, hogy a JVC KW-NSX1 egy nagy, modern dupla DIN méretű In-car fejegység, és akár igazunk is lehet. Ami a szemünknek először feltűnik, az a 6,1”-es érintőképernyő, ami egyben az RDS rádiónak, CD-nek, az USB-s zenéknek, a DVD-knek, és a DiVX videóknak a megjelenítésére szolgál, mellesleg Bluetooth csatlakozást, és iPhone/iPod App Link interfészt is tartalmaz. De a készülék legfontosabb funkciója a Mirror Link: ez az első olyan modellek egyike, ami ezt az új ipari szabványt használja. Csatlakoztatható Android, vagy Symbian smartphone-okhoz, melyeken a kiválasztott alkalmazások könnyedén elérhetők, és azok a nagyméretű érintőképernyőn is megtekinthetők. A fejegyeség kijelzője pontos másolata a telefon kijezlőjének, így arról könnyedén hozzáférhetünk a telefonos alkalmazásokhoz az autónkban, egy nagyobb, könnyebben kezelhető, és barátságosabb grafikus felhasználói felületen. Eközben a telefon töltése is megtörténik. A JVC KW-NSX1 a Mirror Link nagyszerű megoldás, mi autójában a legtöbbet hozza ki smartphone-jából.

 
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 5

Európa Mobil Fotó technológia 2012-2013 – Nokia PureView Pro Imaging

Sok éves kutató- és fejlesztőmunka után alkották meg a Nokia PureView Pro Imaging technológiát. Az alapötlet az volt, hogy hozzanak létre mobiltelefonok számára is olyan digitalis zoom-rendszert, melyben a képminőség akkor is tökéletes marad, ha a felvételnek csak egy darabját vágjuk ki. Az első ilyen technikával bíró készülék a Nokia 808 PureView Pro, mely Carl Zeiss optikával, xenonos vakuval és ledes video világítással rendelkezik. Nagyfelbontású 7728×5368 pixeles szenzora 32 vagy 38 megapixeles képalkotásra képes akkor, amikor zoomot nem használunk hozzá. A zoom használata közben a készülék ezt a felbontást jóval kisebb felületre is képes alkalmazni. A Nokia PureView Pro Imaging technológia, óriási előrelépés a mobilkészülékek területén, mely a nagy tömegek számára teszi lehetővé minőségi, nagyfelbontású fényképek készítését.

 
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 6

Európa Vezeték nélküli Hangszóró 2012-2013 – Philips Fidelio A9
A Philips Fidelio A9 rendszert wi-fi-vel is felszerelték, így hozzáférhet a zenegyűjteményéhez, bárhol, számitógépen, hard disc-en, Nas szerveren, de akár a “felhőben” is tárolja azokat. Az Air Studio smart phone alkalmazás felismeri a csatlakoztatott forrást, és még az internet rádiókat is kezeli.
Egyszerűen csak húzza végig smart phone készülékén az ujját, és a Philips Fidelio A9 segítségével máris vezérelheti az otthonában található jelforrásokat. A rendszer két hangszórót tartalmaz, egy passzívat és egy aktívat, valamint a beépített hardver segítségével a hálózatra is csatlakozhat, akár wi-fi-n, akár kábelesen is. Ez a praktius bookself-set kiváló ár-értékaránnyal bír, miközben a basreflex rendszerű egység bőséges és kiterjedt alacsonyfrekvenciás tartományt kínál.
2012-2013 EISA elismerések - telefon díjak 7
 
Európa Mobiltelefonja 2012-2013 – Samsung Galaxy S III
 
Elég annyit mondani “Hi Galaxy!” és ez elég egy virtuális beszélgetés inditásához a Galaxy S III –mal – az SVoice funkció alkalmazásával. A Samsung Galaxy készülékcsalád zászlóshajója számos új technológiát vezet be az Android környezetben. A hang- és mozdulat-vezérlésen kívül számos más, Smart Stay inteligens funkcióval is rendelkezik. Van például, amely nyomon követi a szemmozgást és bekapcsolva tartja a kijelzőt, amíg a felhasználó azt nézi. A Direct Call funkció automatikusan megkezdi a hívást, amikor a készüléket a fülünkhöz emeljük. A Galaxy S III nagyteljesítményű, quad-core 1,4 GHz-es processzort használ, kijelzője 4,8 inch-es, és HD Super AMOLED kijelzővel rendelkezik; melynek felbontása 1280×720 pixel. A készülék 8 megapixeles 1080/30p-s videofelvételre is alkalmas. A Galaxy S III az EISA díj egyértelmű győztese.
 
Forrás: eisa.eu