Válassza az Oldal lehetőséget

4 GB VRAM-ot kapott a GeForce GTX 680 Phantom

Március vége felé a Gainward elindította a GeForce GTX 680 Phantom Edition videokártyát, mely a többi megoldáshoz hasonlóan 2 GB memóriával operált. A vállalat most elérkezettlen látta az időt arra, hogy a második modellt is útjára bocsájtsa.

m 50679

Az újdonság gyakorlatilag csak a videomemória méretét illetően különbözik elődjétől, de a részletes bemutató indokolt. A Phantom család tagjait roppant könnyű felismerni, ugyanis ezt a speciális kialakítású hűtőrendszert (a ventilátorok a hűtőborda alatt találhatóak) nem sok esetben láthatjuk. Az új dizájn fejlesztéseit három pontban lehet összefoglalni:

 

  • Jobb teljesítmény
  • Alacsonyabb zajszint
  • Az elődhöz mérten letisztultabb formaterv 

 

Bár a kártyát a “néma szörny” jelzővel illeti a Gainward, a működés azért garantáltan jár némi zajjal, de a technikai mutatókra pillantva ez nem is alaptalan. Erről bővebben majd lentebb.

a9e549d6-bb6c-418e-9d47-4b5cbf3a896e

 

A GeForce GTX 680 Phantom Edition most már 2, illetve 4 GB GDDR5 fedélzeti memóriával is választható. Mind a két megoldás egy 6 és egy 8 tűs PCI Express tápcsatlakozóból meríti a szükséges energiát. Megegyezik a gyári túlhajtás mértéke is, így a GPU üzemi frekvenciája 1084 MHz-re nőtt (az alap órajel 1006 MHz), mely a GPU Boost révén akár 1150 MHz-re is felszökhet. A mérnökök a memóriákat is kezelésbe vették – erre egyébként igencsak szükség is van – , így sikerült eljutni az effektív 6,3 GHz-es tempóig. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az újdonság a 3D Mark 2011-ben 12,6 százalékkal magasabb sebességet mutat, mint a referencia megvalósítás. A 4 GB VRAM-mal szerelt változatnál mindenképpen érdemes kihasználni a két DVI, az egy DisplayPort és az egy HDMI kimenetet.

 

A szóban forgó termékért a Komplett.se internetes webáruház 5995 koronát kért el, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 200 ezer forintnak felel meg. Remélhetőleg ettől lesznek jobb ajánlatok is, mert ez a hatalmas felár mindenképpen eltúlzottnak tűnik.

 

Forrás: techpowerup.com  

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2