Válassza az Oldal lehetőséget

5 érv, hogy miért van szükséged okosórára

5 érv, hogy miért van szükséged okosórára

Amikor a tabletek megjelentek a piacon sokan azt gondolták, hogy ez lesz a jövő, a notebookoknak végük van, az asztali gépek kihalnak, mindenki tabletre fog váltani. Aztán eltel 2-3 év és kiderült, hogy az emberek nem akarnak tabletre váltani, mert nem tudják mire tudnák értelmesen használni. Én is csak legyintettem, tablet, ugyanmár, csak egy újabb szeszély, majd elmúlik. Erre mi történt, eltel még 4-5 év, és kiderült, hogy a tabletek mégis kellenek az embereknek. Ennek oka egyszerű, az eltelt évek alatt a tabletek erősebbek lettek, nagyobb felbontású kijelzőt kaptak, egyszerűen alkalmasak lettek azokra a feladatokra, amikre a megtervezésükkor szánták őket. Mi történt eközben az okosórákkal?

FINOW X5 Plus okosóra telefon 30 ezer forintFINOW X5 Plus okosóra-telefon 30 ezer forint

 

Az okosórák néhány évvel ezelőtt jelentek meg a piacon, és a hozzáértők azt gondolták, hogy mindenkinek kelleni fog egy ilyen. Aztán valamiért mégsem kellettek senkinek. Évekig csak figyeltük az újabbnál újabb órák megjelenését és széttártuk a karunkat, ez vajon mire jó? Aztán eltelt újabb néhány év, és most azt látjuk, hogy olyan processzor, annyi memória kerül egy órába, mint néhány éve a telefonokban volt. Azt látjuk, hogy az okosórák egyre többet tudnak, egyre gyorsabbak, és ami talán a legfontosabb, egyre olcsóbbak. Egy belépő szintű okoskarkötő 3000 forint, egy belépő szintű okosóra 10 ezer forint, egy belépő szintű SIM-kártyát is fogadó óra (tehát amivel akár telfonálhatunk, mobilnetezhetünk) 15 ezer forint. Sőt vannak ennél olcsóbbak is, de azokat most inkább hagyjuk, mert inkább vásári kacatok, mint jól működő eszközök.

Y2 Plus Smart Bluetooth karkötő 4000 forintY2 Plus Smart Bluetooth karkötő 4000 forint

Szóval manapság egy kimondottan jó Androidos órát, négymagos processzorral, 1-2 GB memóriával akár már 50-100 dollár, vagyis 15-30 ezer forint között megvehetünk. Ezek az órák pedig annyit, sőt többet tudnak mint a telefonjank, csak csupán azért, mert a csuklónkon hordjuk őket. A hátrányuk a telefonal szemben a méretből adódik, kisebb a kijelző, gyengébb a hangszóró. Minden más tekintetben viszont teljesen alkalmasak arra, hogy kiszolgálják az egyre nagyobb mobilitást igénylő életünket.

CACGO K89 Bluetooth 4.0 szívmonitoros okosóra 11500 forintCACGO K89 Bluetooth 4.0 szívmonitoros okosóra 11500 forint

Lássunk tehát 5 érvet, ami miatt érdemes okosórát venni!

  1. Kényelem.

Számos kényelmi funkiót hordoz egy okosóra. Például lenémíthatod a telefonod egy tárgyalás alatt, de a bejövő hívasaidat és üzeneteidet így is érzékeled, mert finoman rezeg csuklódon az óra. Ha fontos üzenetet vársz nem kell a telefont nyomkodni, elég egy óvatos pillantás a csuklódra. A csuklódon lévő okosóráról vezérelheted az otthoni okoseszközeidet. Például, ha okoségőt használsz, akkor az óráról irányíthatod a fényerőt vagy a megvilágítás színét. Ha wifis okos televíziód van, akkor nem lesz szükséged többet távirányítóra, ha ott van a csuklódon az okosórád. Frankó ugye?

2. Feledékenység

Feledékeny ember vagy, hajlamos vagy otthon felejteni a telefonod. Ez egy komoly probléma. Ügyfeleid nem érnek el, te sem tudsz senkit elérni, mert nem tudod fejből a telefonszámokat. A bejövő üzenetek nem találnak meg, így reagálni sem tudsz rájuk. Ha otthon felejtetted a telefont, de az okosórád a csuklódon van, máris vége a pániknak. Napközben mindenki elér téged az okosórádon keresztül, hiszen tudsz rajta keresztül telefonálni, tudsz üzenetet küldeni. Nem aggódik a család miatad, Te pedig nem aggódsz a család miatt!

3. Hasznos vészhelyzetben:

Ha a csuklódon viseled az okosórádat, akkor nem könnyű elveszteni egy vészhelyzetben, például baleset, autólopás a telefonod ellopása vagy akár emberrablás esetén. Könnyedén megtalálhatod a telefod, ha bekapcsoltad rajta a védelmi funkciókat, hiszen az órádban van beépített GPS és mobil szélessáv. Baleset esetén, ha bent ragadsz az autóban és nem éred el a telefonod, akkor tudsz segítséget hívni az órádon keresztül. Az emberrablást ne is feszegessük, de tény, hogy ilyen esetben is jól jön egy okosóra. Szóval vannak olyan esetek, amikor az óra megmentheti az életedet!

4. Egészségügyi szempontok:

Egy modern okosóra fel van szerelve olyan szenzorokkal, amik a tested jelzéseit figyelik. A vércukor mérés még nem egy elterjedt funkció, de a vérnyomásmérés, a szívmonitorozás már egy közepes képességű órában is elérhető. Az óra figyel téged. Ha keveset mozogsz szól, hogy ideje felállni és sétálni egy kicsit. Ha beállítod figyelmeztet rá, hogy ideje felhajtani egy pohár vizet. Számolja mennyi lépést teszel meg egy nap alatt, azt is, nagyjából mennyi kalóriát égettél el. Figyeli az alvásodat, és láthatod, hogy az mennyire kielégítő. Ha beállítod az ébresztést, akkor intelligens módon akkor ébreszt, amikor éppen kijössz a mélyálomból, az ébresztés pedig nem tolakodó, hogy ne felriadj, hanem tényleg “csak” felébredj. Egy okosóra tökéletes társ a sportoláshoz, hiszen a beépített GPS és térkép segítségével futás vagy kerékpározás közben sem tévedsz el, kocogás közben pedig hallgathatsz róla zenét. Edzés közben a szívmonitor figyel, utána pedig ellenőrizheted, hogy minden rendben volt-e.

5. Mutatja az időt

Rendben, ez csak egy tréfa, hiszen az okosóra azért óra, hogy mutassa az időt. Szóval itt nem az a lényeg, hogy mutatja, hanem az, hogy teszi ezt. Az okosórák testreszabhatók. Egy okosóra a sok különféle számlap segítségével megfelelő megjelenést ad neked futás közben, de ugyan azt az órát viselheted akár egy tárgyaláson is, csak válassz egy elegánsabb, sok mutatós számlapot. Az okosórát testre szabhatod, a funkciók és a számlap megjelenését akár aszerint is váltogathatod, hogy jó vagy rossz kedved van.

Original Xiaomi AMAZFIT Sports Bluetooth okosóra 30 ezer forintXiaomi AMAZFIT Sport Bluetooth okosóra 30 ezer forint

Szóval egy okosóra ilyen képességekkel bír. Sokan nem tudjátok még, de ahogy egyre többeteknél van otthon a dohányzóasztalon egy tablet, úgy lesz egyre többetek csuklóján egy okosóra. Mert bizony elérkezett az idő, amikor az okosórák tudása, képességeik száma és a hozzájuk tartozó ár aránya annyira alacsony lett, hogy szinte mindenki megengedhet magának annyi kis luxust, hogy egy elegáns és okos órát viseljen a csuklóján!

 

Ha okoskarkötőket vagy okosórákat keresel, akkor ide kattints: Több száz okosóra és okoskarkötő

Ha telefonos, mobilnetes funkcióval rendelkező okosórát keresel, akkor ide kattints: Több száz telefonos okosóra

5 érv, hogy miért van szükséged okosórára 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2