Válassza az Oldal lehetőséget

5 remek Xiaomi hangszóró

Netalán vezeték nélküli hangkeltőt keresel? Jó helyen jársz, itt most mutatunk pár érdekes megoldást!

5 remek Xiaomi hangszóró 1

 

Az alábbi listát úgy kívánjuk nektek bemutatni, mint az 5 leginkább figyelemre méltó Xiaomi hangszórók gyűjteményét. Találtok közte olcsóbbat is, drágábbat is, szóval lesz miből válogatni.

5 best Xiaomi Bluetooth speakers on GearBest in 2018 C01

1. Original XiaoMi Bluetooth 4.0 speaker – 41,61 dollár

Az első helyre egy valódi üzemidő bajnok került, mely ráadásul divatos formatervezésének köszönhetően még jól is mutat. Az 1 500 mAh-s akkumulátorból akár 8 órányi folyamatos zenehallgatást is kipréselhetünk, ami egyértelművé teszi, hogy viszonylag ritkán kell majd a töltő után nyúlnunk. A kütyü természetesen beépített mikrofonnal is rendelkezik, így kihangosítás után hívások lebonyolítására is alkalmas. A szükséges kezelőgombokat (hangerő növelése és csökkentése, valamint a szünet és léptetés) a készülék oldalán találjuk, itt kapott helyet a töltöttség jelző indikátor is. Az adatátvitel Bluetooth 4.0-n zajlik, a kétcsatornás hangsugárzó 90 dB körüli hangnyomásra képes.

A hangszóró öt pompás színben rendelhető: rózsaszín, kék, arany, vörös és narancs.

5 best Xiaomi Bluetooth speakers on GearBest in 2018 C02

2. Original Xiaomi Mi Bluetooth 4.0 speaker – 13,99 dollár

A kompakt forma kedvelőinek bizonyára tetszeni fog listánk második helyezettje, hiszen az apróság jelző itt aztán tényleg megállja a helyét: 5,20×5,20×2,50 cm! Érdemes egy pillanatig elgondolkodni az utóbbi számokon, mert jobban belegondolva beláthatjuk, hogy a hordozhatóság új dimenziója nyílik meg előttünk; ez a hangszóró akár a zsebünkben is könnyedén elfér. Az integrált mikrofon (CVC 6.0-s zajcsökkentővel) itt is alapfelszereltség, akárcsak a Bluetooth 4.0, mely nagyjából 5 méteres hatótávot ígér. A kisebb méretet természetesen az energiaforrás szenvedte meg a leginkább, a 480 mAh kapacitású telep elvileg négy órás rendelkezésre állást nyújt.

5 best Xiaomi Bluetooth speakers on GearBest in 2018 C03

3. Original Xiaomi Mi Bluetooth 4.1 speaker – 34,21 dollár

A „kreatív nevezéktan” ellenére láthatjuk, itt egyfajta középutas megoldásról van szó. Ez a kütyü nem túl nagy (6,00×6,00×9,33 cm), drágának sem mondható, ehhez képest az akkumulátor sincs belőle kispórolva – 1 200 mAh, ami kb. 7 órára elég. A hengeres design meglehetősen modern megjelenést kölcsönöz, az 5 wattos kimeneti teljesítményhez pedig reméljük, hogy korrekt hangminőség is társul. 

A hangszóró egyik erőssége a hatótáv, egészen pontosan 10 méterről szól a fáma. Nincs túlbonyolítva a működtetés: a bekapcsoláshoz két másodpercig kell nyomni a tetejét, újra megnyomva a gombot azonnal kiépíthetjük a kapcsolatot. Nyilván van mód a hangerőszabályzásra is, ehhez csak a kütyü tetejét kell elforgatnunk.

5 best Xiaomi Bluetooth speakers on GearBest in 2018 C04

4. Original Xiaomi XMYXO3YM speaker – 22,99 dollár

A klasszikus külső szerelmeseinek is hoztunk egy példányt, mert a négyszögletes ház sohasem megy ki a divatból! A sallangoktól mentes, hófehér készülékház 15,45×6,00×2,55 cm-es, a belsejében 1 200 mAh-s akku lakozik, meg egy CVC zajcsökkentéses mikrofon. A Bluetooth 4.2 használatával almás és androidos készülékekhez egyaránt csatlakoztathatjuk a hangszórót. A 10 órás működési idővel kapcsolatban erősen szkeptikusak vagyunk, ez valószínűleg csak laboratóriumi körülmények között érhető el.

5 best Xiaomi Bluetooth speakers on GearBest in 2018 C05

5. Original Xiaomi MDZ – 14,24 dollár

Végezetül pedig jöjjön ismét egy kompakt harcos. A miniatűr hangkeltő különlegessége, hogy „AI” funkciókkal bír, ami konkrétan abban nyilvánul meg, hogy hangparancsok használatával bírhatjuk munkára a digitális asszisztenseket – ehhez csak a tetején lévő gombot kell biztatnunk. Ez a lehetőség kétségtelenül kiemeli a terméket a közönséges hangszórók közül, ekképpen a Xiaomi MDZ az okosotthon egyik alapkelléke lehet. 

Az előbb már céloztunk rá, hogy ismét egy aprósággal van dolgunk, a pontos számok így festenek: 6,00×6,00×7,00 cm. Igen, ekkora űrméretbe nem lehet gigászi telepet préselni, a 480 mAh-s akku papíron így is 5 óráig húzza. Nyilván a fentiek után magától értetődő az integrált mikrofon léte.

A lista véleményünk szerint meglehetősen változatosra sikeredett, találunk benne olyat, mely a hordozhatóságával brillírozik, akad olyan, mely megérdemli az okos jelzőt, de még a klasszikus vonalvezetés kedvelőinek is mutattunk alternatívákat. Közös jellemző viszont a kedvező ár, a legdrágább típus is alig lépi át a 40 dollárt, kettő pedig bőven a lélektani határ (22 euró) alatt van.

Forrás: Gearbest 

5 remek Xiaomi hangszóró 2