Válassza az Oldal lehetőséget

534 millió dollár értékben loptak kriptovalutát

534 millió dollár értékben loptak kriptovalutát

A japán pénzügyi felügyelet tevékenységének javítására szólította fel a Coincheck elektronikus kereskedési platformot, amelytől 534 millió dollár értékű digitális devizát loptak el a múlt héten hekkerek.

bitcoin

A tokiói székhelyű Coincheck.com oldalon a bitcoint kivéve minden kriptodeviza kereskedését felfüggesztették, miután számítógépes kalózok 58 milliárd jen értékben loptak el alternatív kriptopénzt (altcoin) egy likvid tárcából, ahol nagy összegek folyamatosan elérhetőek. A tárcában az egyik legnépszerűbb altcoint, a NEM (New Economic Movement) rövidített néven ismert digitális devizát tárolták.

Míg a világ nagy részén még nincs szigorú szabályozás és a politikai döntéshozók most igyekeznek megoldást találni az ellenőrzésre, Japánban, a világ első országaként tavaly fogadták el a bitcoint legalizáló törvényt és szabályozták a digitális deviza váltók működését. Tokiót az a cél vezérelte, hogy a pénzügyi technológiai (fintech) iparág innovációit a gazdasági növekedés ösztönzésére használja ki.

Forrás: MTI

534 millió dollár értékben loptak kriptovalutát 1