Válassza az Oldal lehetőséget

65 megapixeles kép és 23-szoros nagyítás egy telefontól?

65 megapixeles kép és 23-szoros nagyítás egy telefontól?

Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó!

A Leagoo S9 az MWC 2018-on mutatkozott be. Tudtuk róla eddig is, hogy az iPhone X vonalat erősíti a kijelzője miatt, így csatlakozva a Huawei P20, ASUS Zenfone, Oppo R15 telefonok alkotta csapathoz. Azt is tudtuk, hogy a MediaTek MT6750T lapkája dolgozik az FHD+ kijelző alatt, és azt is, hogy az említett kijelző dizájn miatt a panel oldalaránya 19:9-es. Ismert volt, hogy 4 GB RAM és 32 GB ROM lesz benne, az is, hogy az akkumulátor 3300 mAh kapacitású. Sőt, a kameráját is ismertük. Mi itt akkor a csavar?

leagoo s9 1

A csavar a dologban, hogy a papíron – és valószínűleg a valóságban is- a hátlapi kamerapáros 13+2 megapixeles fényképezőkből áll, amikkel a gyártó szerint 65 megapixeles képek készíthetők. Rövid fejszámolás után kiderül, hogy a fényképezőgép szoftvere rövid idő alatt 5 képet kell hogy elkészítsen, amiket aztán a szoftver egy képpé rak össze, így kapunk egy 65 megapixeles fotót. A Leagoo szerint így annyira részletes képet kapunk, hogy akár 23-szoros nagyítás mellett is részletgazdag képünk marad.

Nem kell mondanom, elég merész ez az állítás. Egyrészről, bár az MT 6750T nem gyenge, mégsem egy csúcskategóriás lapka, ahhoz pedig, hogy megfelelő sebességgel készülhessen képek és azokat megfelelően össze tudja dolgozni a szoftver kell némi számítási kapacitás, más részről nem is nagyon bízok ezekben a szoftveres varázslatokban, a fizikailag is meglévő képpontokat nem hiszem, hogy megfelelő minőségben tudják majd a szoftver képességeivel pótolni. Vagyis, egyelőre kétkedek kicsit, aztán majd az első tesztekből kiderül, hogy igazam lesz vagy igazam lesz.

65 megapixeles kép és 23-szoros nagyítás egy telefontól? 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2