Xiaomi Mi Band 4 - érdemes cserélni?

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Minden verzióváltásnál felmerül a kérdés,érdemes-e lecserélni az előző szériát az újra.

Xiaomi band 4 11 780x405

Bár egy előző cikkünkben azt jeleztük előre, hogy az új karkötő az új központi alpka miatt képessé válhat a szívritmus figyelése mellett más, a szívünkkel kapcsolatos mérésekre is, ez a jelen ismereteink szerint nem valósult meg. Persze enélkül is van néhány újdonság, ami miatt megérheti a csere.

A külső sokban nem változott, mondhatni a bevált formát felesleges lett volna lecserélni. Megmaradt a könnyen kipattintható központi egység, így jöhetnek a millió féle szíjak hozzá, hogy ízlésünk szerint cserélgessük őket. A legszembetűnőbb változás a kijelzőt érintette, ami - lássuk be ideje volt- végre színes lett. Az új, színes AMOLED panel 0,95 colos, a felbontása 240 x 120 pixel, felette pedig nem műanyagot, hanem 2,5D-s karcálló üveget találunk.

Xiaomi band 4 9

Persze változott a belső is. Ami a működés szempontjából a leglényegesebb, hogy egy új hattengelyes elmozdulásmérő került a karkötőbe. Ennek előnye, hogy sokkal pontosabban méri a különböző testmozgások alatt elégetett energiát. A bemutató anyag szerint pontosabban méri például a kerékpározás, a labdás sportok és az úszás alatti tevékenységet is, sőt, képes arra, hogy felismerjen különböző úszásfajtákat is.

Xiaomi band 4 7

Lényeges változásnak tekinthető még, hogy az Xiaomi Mi Band 4 kapott egy mikrofont is. Ennek feladata, hogy a karkötőt beilleszthessük okosotthon ökoszisztémánkba, sőt, az eszközeinket a beépített mesterséges intelligencia segítségével hanggal is tudjuk vezérelni. Az új karkötőbe egy 135 mAh kapacitású akkumulátor került, ami a gyártó szerint 20 napos működést tesz lehetővé egy töltéssel.

Xiaomi band 4 3

Ahogy látható, miként az Mi Band 2-3 váltásnál, úgy most is inkább beszélhetünk ráncfelvarrásról, mint teljesen új termékről. Sőt, talán mondhatjuk, hogy az előző váltás több újdonságot hozott, mint a mostani, megjegyezve, hogy a látványos fejlődés, a színes kijelző azért már nagyon kellett! Véleményünk szerint illett volna már megérkezni a vérnyomás és véroxigén mérésnek is, hiszen az olcsóbb konkurensek között már sok tudja ezeket a funkciókat.

A karkötő már szinte minden nagyobb áruházban megvásárolható (én is megrendeltem már egyet, remélem hamar megérkezik).

 

A Geekbuying tájékoztatása szerint a nemzetközi és a kínai verzió megegyezik, a különbség mindössze a csomagolásban és a termék mellé adott használati utasításban van!

Hozzászólások  

0
Idézet - ZeGa:
Akkor érdemes már most rendelni? Nem kell szenvedni a kínai írásjelekkel?

Szia,

Nem merek biztosat írni, annyi információm van, amit leírtam. Ha igaz, akkor teljesen mindegy, hogy internationall vagy kínai verziót veszünk. Esetleg neten keress rá, bár nem hiszem, hogy túl sok embernek lenne, de hátha van, aki már megkapta.
Idézet
0
Akkor érdemes már most rendelni? Nem kell szenvedni a kínai írásjelekkel?
Idézet
Szóljon hozzá!