Válassza az Oldal lehetőséget

A 10 legjobb Xiaomi cucc nyárra 5000 forint alatt

A 10 legjobb Xiaomi cucc nyárra 5000 forint alatt

A Xiaomi gondoskodik róla, hogy a nyári forróságban is jól érezd magad!

Viomi Stainless Steel Vacuum Thermos Cup 008 1 3848 1504538725


 

Bevezető

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kínai cég, amit Xiaominak hívtak. Ez a Xiaomi egy aprócska cég volt, és azt a célt tűzte ki magának, hogy a világ legnagyobb telefongyártója lesz. El is indultak a kitűzött úton, de hol jobbra, hol balra letértek róla, és a sok kitérő közben találkoztak más cégekkel. Megtetszett nekik a portékájuk és úgy döntöttek vagy felvásárolják őket vagy partnerségre lépnek velük, hogy az Ő termékeiket is árulhassák. Mert időközben megnőtt a Xiaomi étvágya, és nem csak a legnagyobb telefongyártók akartak lenni, hanem a legnagyobb gyártók mindenben. Emiatt aztán ma már rengeteg mindenféle okosságot és kütyüt lehet Xiaomi név alatt kapni. Az éhségük megnőtt, de van néhány dolog, amit nem feledtek a kezdeti időkből. Bármekkorák is, mindig igyekeznek költséghatékonyak lenni, és a legkevesebb pénzből a legjobb terméket gyártani.

Ebben a cikkben, ahogy a cím is mutatja 10 olyan terméket mutatunk be nektek, amik kimondottan nyárra készültek, illetve leginkább nyáron hasznosak. A közös bennük, hogy mind Xiaomi és mind 5000 forint alatti áron vásárolható meg!


 

VIOMI (Xiaomi) acél termosz

Döglesztő a kánikula, ilyenkor nagyon jól jön egy kis hideg ital. Ha kirándulunk, ha kerékpározunk, ha egyszerűen csak a strandon heverészünk kell egy kisméretű, strapabíró és a lehető legtöbb ideig az italt hűvösen tartó termosz. Gondolom senkit nem lep meg, hogy a Xiaomitól ilyet is kapunk.

20180124154812 19536

Természetesen nem csak nyáron, télen is jól fog jönni ez a 3 deci űrtartalmú rozsdamenets acélból készült edény, amiben a gyártó szerint 24 órán át hideg marad amit hidegen, és meleg amit melegen töltünk bele. A VIOMI márkanév alatt forgalomba hozott termosz három színben vásárolható meg, fehérben, feketében és aranyban, mert a kínaiak szeretik az aranyszínű dolgokat, legyen az bármennyire is gagyi.

1516791274706471

Az ár alacsony, a kivitelezés profi, a külcsny pedig menő. Szerintem ennél több nem kell. Illetve egy dolog mégis jól jönne, ha egy teljes üveg sört bele lehetne tölteni. Rendes üvegről beszélünk, nem a méretgazdaságos női adagról.

Ha megtetszett itt veheted meg 4160 forintért: VIOMI (Xiaomi) acél termosz


 

Xiaomi Mi Bluetooth Speaker

 

 

Nyáron grillezünk, strandolunk, bulizunk a kertben, a jó hangulathoz pedig elengedhetetlen egy Bluetooth hangszóró. Egyértelmű, ennyi pénzért nem a legfejlettebb darabot kapjuk. Ám, tapasztalatunk szerint a Xiaomi Bluetooth hangszóróiból mindig jobb hang jön, mint amire az ára vagy a mérete alapján számítunk. Ebbe a szerkezetbe is tettek mélynyomót, ami persze biztos nem ugyan az, ami lelki szemeink előtt megjelenik, ha azt halljuk mélynyomó. Ennek ellenére mondhatjuk, a kicsinység ellenére egész dinamikus hangokat kapunk, szóval vonjuk meg a vállunkat, nekünk végül is teljesen mindegy hogy csinálják.

xiaomi_mi_speaker_1.jpg 

Ahogy a cím is mutatja ez a szerkezet nem csak arra jó, hogy zenét hallgassunk, hanem arra is, hogy kihangosítva telefonáljunk vele. Nem csak a hang jön belőle, de a beépített mikrofonnal “hall” is minket. Magyarán, ha mondjuk munka ügyben kell konferencia beszélgetést szervezni, és többen ülünk az asztal körül, akkor meg is oldottuk vele a hangosítás kérdését.

xiaomi_mi_speaker_3.jpg

A Xiaomi Mi Speaker ára barátságos, jelenleg 14,30 dollárt, vagyis mai árfolyamon 4000 forintot kell érte fizetnünk. Ha megtetszett itt megtalálod: Xiaomi Mi Speaker


 

Xiaomi baseball sapka

Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap 1

Meg kell mondanom, hogy a baseball sapkákat sosem éreztem vagánynak. Nem mondom, hogy nem hasznos, hiszen nem kapunk napszúrást és az arcunkat, szemünket is árnyékolja. Ezek jó dolgok. Nekem ugyan sosem álltak jól, de neked hátha.

Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap 2

A sapkáról túl sok részletet nem tudok írni, aki látott már igazi minőségi, például eredeti amerikás baseball sapkát, az sejti, hogy milyen minőségre számítok ettől. Extrái amúgy nincsenek, állítható hátul tépőzárral, van nagy sildje, hogy ne égesse ki a szemünket a nap és átengedi a párát, így jó eséllyel nehezen izzadunk bele. Egy ilyen itt pihen az asztalom feletti polcon, és abban biztosak lehettek, hogy ha vesztek egyet, akkor az nem fog egy nyár alatt leszakadni rólatok.

Ha tetszik a képeken akkor itt megtalálod: Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap


 

Xiaomi hordozható kézi ventilátor a forró nyári utazásokhoz

Na kérem, ez úgy hiányzott mint egy falat kenyér. Nyakunkon a nyár és a kánikula, hazánk fiai és lányai pedig elindulnak jól megérdemelt buszos vagy autós utazásukra. Higgyétek el, jól fog jönni egy akkumulátoros kézi légkergető!

Xiaomi VH Portable Handhold Fan 1

A Xiaomi kézi ventilátora 5 különböző színben szerezhető be, ezek a kék, a zöld, a narancs, piros és a szürke. A hét éllel rendelkező ventilátorlapát alatt egy kefe nélküli csendes motort találunk, ami három különböző sebességgel tud forogni. A gyártó az élettartamra minimum 2000 órát garantál. A motor meghajtásáért egy USB-n keresztül tölthető 2000 mAh kapacitású akkumulátor felel, ami 2 óra töltés után négy órányi működéshez szükséges energiát képes eltárolni.

Xiaomi VH Portable Handhold Fan 2

Ha Te is úgy érzed, hogy nehezen leszel meg nyáron egy mindig a kezedügyében lévő ventilátor nélkül, akkor itt: Xiaomi Travel Portable Handheld USB Mini Fan


 

Xiaomi felcsatolható napszemüveg

Male UV Protective Clip on Sunglasses 1

Ennek a cuccnak jobb magyar nevet nem tudtam kitalálni. A képeken is látszik, hogy nem más ez, mint egy jó formájú üveggel ellátott szemüveg, aminek azonban nincs szára. A normál, dioptriás szemüvegünkre csatolhatjuk fel, így nem kell dioptriás napszemüveget vennünk, vagyis megsprólunk egy kevés pénzt.

Male UV Protective Clip on Sunglasses 2

A szemüveg tényleg jól néz ki, legalábbis a képek alapján. Anyaga cink ötvözet és persze a TAC lencse, ami polarizált karcálló bevonattal ellátott. Ezen kívül még egy kis szilikont találunk azon a részen, amivel fel kell csiptetnünk, így nem karcoljuk össze a rendes szemüvegünket. A lencse a rendes szemüvegre helyezve fel is nyitható, így sötét helyiségbe lépve nem kell állandóan leszerelnünk a napszemüveg részt, elég azt felhajtani.

A szemüveget itt találod: XIAOMI TUROK STEINHARDT Polarized Clip on Sunglasses


  

Xiaomi autós töltő és transzmitter

Ezek a cuccok a kedvenceim, és nyárra, ha autóval megyünk nyaralni igen jól tudnak jönni. Az régebbi verzió, a Roidmi 2S immár lassan egy éve dolgozik nálam is, és hibának nyoma sincs. Ez az a változat, ami nem csak arra alkalmas, hogy a rádión hallgassuk a telefonon tárolt zenéket, hanem arra is, hogy kihangosítóként használjuk, ilyenkor pedig, mint egy rendes kihangosító esetén az autó hangszóróin halljuk a beszélgetés másik résztvevőjét.

Xiaomi ROIDMI 3S Bluetooth Car Charger 2

A kérdés, hogy miért nem került bele ez a funkció az újabb változatba. A hivatalos magyarázat szerint – és ez sajnos tényleg nem csak szöveg- a legtöbb autóban olyan helyen van a szivargyújtó, ahol valami takarja. Emiatt a bele épített mikrofon nem adja tovább megfelelő minőségben is erősséggel a hangunkat. Ez nálam is így van, ezért is írtam, hogy jobb híján megfelelő, de ha van más lehetőség inkább használjuk azt.

Xiaomi ROIDMI 3S Bluetooth Car Charger 1

A Roidmi 3S esetén van még egy változás. A Xiaomi mérnökei a külső, pontosabban a szivargyújtó érintkezőivel kapcsolódó részeken variáltak. Állítólag egyes típusoknál nem volt jó az érintkezés. Itt konkrétan a VolsWagen csoport autóit szokták említeni. Nos, nekem is ilyen autóm van, de ez a hiba engem még sem érint.

A lényeg, ha nincs szükségetek a kihangosító funkcióra, akkor válasszátok a Roidmi 3S-t, ha kell a kihangosítás, akkor a 2S lesz a Ti jelöltetek.

A Roidmi 2S-ről cikket is olvashattok nálunk, itt találjátok: 5+2 érv a Xiaomi autós mindenese mellett

A Roidmi 2S-t megvehetitek itt: Xiaomi ROIDMI 2S

A Rodmi 3S vásárlásához ezt az áruházat ajánlom: Xiaomi ROIDMI 3S


 

Xiaomi BRE01JY dupla meghajtós fülhallgató

A nyár a sportolásé (is), sportolás közben pedig jó zenét hallgatni. Ez a füles a Xiaomi egyik legújabb dobása az olcsó kategóriában. Két meghajtó van benne, ami kicsit becsapós, de picit azért különleges is.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 3

Először is tisztázzuk, hogy nem jut ezsembe jobb szó a meghajtónál, így ezt fogom használni a későbbiekben is. Angolul driver a szó, ami ebben az esetben nem sofőrt jelent. A driver az a része a fülhallgatónak ami megszólalta a hangot, megrezgeti a levegőt. Az egyszerűbb megoldásokban, a régi fejhallgatókban csak egy driver volt, egy membrán. Mostanában egyre több fülesbe tesznek több meghajtót, amik különböző hangmagasságokat szólaltatnak meg, mint például az otthoni hangfalban a nagy közép, a SUB cső, vagy a cincogó magas felül. Természetesen a fülesekbe ezek nem férnek el, de elfér sok más technológia.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 2

Amiért azt írtam, hogy ez a füles kicsit becsapós az, hogy azt mondják róla, hogy két meghajtót tartalmaz, ami igaz is, ám a második meghajtó egy kerámia “membrán” a rendes lengőtekercses membrán felett. Ez a kerámia “membrán” viszont a képek tanúsága szerint egy passzív eszköz vagyis leginkább úgy tudom elképzelni a működését, hogy a hagyományos membrán által megrezgetett levegő mozgatja meg. Ez ugyan két meghajtó, de még is csak egy.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 1

A fülhallgatóról már tesztet is olvashattok nálunk itt: Teszteltük a Xiaomi Mi Dual Driver (BRE01JY) fülhallgatót

Itt megtalálod: Xiaomi Dynamic Driver+Ceramics Driver Shallow In-ear Wired Earphone Headphone With Mic


 

Xiaomi úszószemüveg

Nekem az úszás egyenlő a nyárral, igaz én amatőr vagyok. Csak egyel úszom jobban, mint a nyél nélküli fejsze, szóval, ha úszószemüveget látok rögtön a nyár és a Balaton jut eszembe. Nyilván pont ott nincs értelme viselnünk, mert fél méterre nem látunk el.

Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles 1

Szóval ez egy úszószemüveg, ami megakadályozza, hogy úszás közben a szemünkbe menjen a víz. Ennyit értek hozzá. Ha valaki kipróbálta írja meg legyen kedves, hogy mennyire profi a cucc, ha egyáltalán az! Köszönöm!

Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles 2

Nagyjából ennyit tudok elmondani róla. Ha van az olvasók között úszáshoz értő, akkor szívesen venném, ha véleményezné, hogy okosabb legyek! Köszönöm!

Itt tudod megvenni: Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles


 

Xiaomi 20L Backpack

Nyár, utazás, lazaság, kemping, vonat, stoppolás. Kell egy laza, könnyű és vízhatlan hátizsák! Itt is van ez, aminek a cég egész egyszerűen a 20 literes hátizsák nevet adta.

Xiaomi 20L Backpack 1

A zsák kapacitása már a nevéből következik, így ezze kapcsolatban még azt érdemes elmondani, hogy a terhelhetősége 10 kilogramm. A termék 41,5 x 28,5 x 10,5 centiméteres, üres állapotban mindössze 0,2 kilogrammot nyom. Természetesen vízálló.

A három színben kapható zsákot a Xiaomi sporthoz, túrázáshoz, kempingezéshez ajánlja. Nincsenek benne rejtett zsebek és hasonló különlegességek, de azért egy pici csavart itt is kapunk. A kimondottan fiatalos, sportos megjelenésű hátizsák háromjelenleg két színben, feketében, kékben és narancsban kapható, ráadásul három különböző stílusban használható, attól függően, hogy a felső zárható részt hogy hajtjuk. A legegyszerűbb módon tényleg zsáknak néz ki, et elég laza dizájnt kölcsönöz neki. A második módot használva egy hagyományos hátizsák kinézetet kapunk, míg a harmadiknál egy már-már konzervatív külső érkezik.

Xiaomi 20L Backpack 2

Nekem jelenleg két Xiaomi hátizsákom van, az egyikről már olvashattatok cikket, a másik még készül. Ezeket a zsákokat eredetileg tesztre rendeltem, de valahogy mind a kettő a páromnál kötött ki, a másodiket még valahogy vissza kell szereznem, amíg kipróbálom és megírom róla a bemutatót. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ezek a hátizsákok meglepően olcsók, mégis nagyon jók. Divatosak, fiatalosak és jól használhatóak. Az árról pedig már ne is szóljunk. A Xiaomi 20L Backpack feketében 3700 forintba kerül, és itt találod meg: Xiaomi 20L Backpack

Ha ez a zsák nem tetszik, akkor nézz körül a következő hivatkozáson, ahol rengeteg Xiaomi hátizsákot találtok a kicsitől a méretesig: Xiaomi hátizsákok


 

Xiaomi elektromos szúnyogriasztó

Folyópart, szürkület, a hőmérséklet kellemes, Te pedig a barátnőddel (vagy barátoddal) éppen megpróbálnátok megbeszélni, hogy mi történt a munkahelyen, de nem tudjátok, mert rátok támad egy seregnyi, Nyugat-nílusi lázat terjesztő vérszívó. Brrr, igazi horror, de elkerülhető, nem kell hozzá más, mint egy külső akkumulátor és egy Xiaomi szúnyogrisztó.

20180613145916 71190

Nem egy bonyolult szerkezet ez, lényegében olyan, mint másik egytucat melegedős, büdöset párologtatós darab. Igen ám, de ehhez nem elengedhetetlen a konnektor. Máris nyerő a helyzet, ledőlhettek egy plédre a folyópart eldugott zugában, és beszélgethettek Áder János bajszáról vagy a megvadult erdélyi medvékről vagy amihez éppen kedvetek van.

Viszont, ha Te szeretnél egy szúnyogrisztót, akkor 3600 forintért megveheted itt: Xiaomi szúnyogriasztó


 

Közeledik a nyár vége, de brit tudósok szerint jövőre is lesz, sőt, előfordulhat, hogy a tél tavaszba fordul, a tavasz nyárba, a nyár újra télbe, a tél átugorja a tavaszt meg a nyarat és egyenesen őszbe csavarodik. Egy biztos nem változik, hogy a Xiaomitól marha jó cuccokat kapunk, hihetetlenül olcsón!

A 10 legjobb Xiaomi cucc nyárra 5000 forint alatt 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2