Válassza az Oldal lehetőséget

A Dell elkészült G-szériás TFT-ivel

Ne gondoljunk semmi rosszra, hiszen “csak” egy új monitorcsaládról van szó.

A (főleg) minőségi termékeiről ismert amerikai gyártó bejelentette vadiúj TFT-sorozatát, mely a “G” előtagot kapta meg a keresztségben. Az új széria megalkotásakor a mérnökök három alapelv szerint dolgozhattak: kiváló (ár/)teljesítmény, energiahatékonyság és környezetbarát gyárthatóság. A második jellemző betartása olyannyira jól sikerült, hogy a G-s modellek hozzávetőlegesen feleannyit fogyasztanak, mint “hagyományos” társaik. A “környezetbarátság” leginkább abban merül ki, hogy rendkívül sok tanúsítványt magáénak tudhat az új sorozat, valamint a monitorok 25 %-a adott esetben újrahasznosítható.

Kezdetben két modell kerül piacra, a G2210 és a G2410. Nem beszéltünk még a teljesítményről, melynek javítását elsősorban a LED-es háttérvilágítással óhajtják megoldani a tervezők. Lássuk a két delikvens további közös jellemzőit: 5 ms-os válaszidő (nem GtG!), 250 cd/m2-es fényesség, VGA- és DVI-csatlakozók (ez utóbbi HDCP-kompatibilis természetesen), 1000:1-hez valós és 1 000 000:1-es dinamikus kontraszt, valamint 0,15 wattos stand-by fogyasztás.

A Dell elkészült G-szériás TFT-ivel

G2210

A G2210 személyében egy 22″-os, 1680 × 1050-es felbontású — azaz 16:10-es képarányú — versenyzővel van dolgunk, mely mindösszesen 18 wattot fogyaszt használat közben. A G2410 ezzel szemben teljes HD felbontással (1920 × 1080) büszkélkedhet 16:9-es oldalarány mellett, ám ő sem vesz fel a hálózatból 20 wattnál többet.

A Dell elkészült G-szériás TFT-ivel

G2410

A tavaly(előtt)i UltraSharp széria dizájnjára hajazó modellek várhatóan csak február második felében kerülnek boltokba, és a tengerentúlon 280, illetve 360 dollárt kérnek majd értük (félünk, hogy nálunk ezek a számok majd euróban értendőek). Az alkalmazott panel pontos típusáról nincsenek információink, bár ilyen árcédula mellett — ne feledjük a LED-es háttérvilágítást! — gyanítjuk, nem felsőkategóriás termékkel állunk majd szemben.

A Dell elkészült G-szériás TFT-ivel 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2