Válassza az Oldal lehetőséget

A Fujitsu bemutatja új BS2000/OSD mainframe operációs rendszerét

A Fujitsu BS2000/OSD operációs rendszerének új, 9.0-ás verziója, amely egyszerűsíti a felügyeletet, szinte teljesen automatikus telepítést biztosít, és továbbfejlesztett, szabványos jellemzőkkel támogatja az adattárolást és a biztonsági másolatok gyorsabb integrálását.

fujitsu-logo

A Fujitsu a BS2000/OSD-BC V9.0 tesztprojektjét márciusban indítja, az általános piaci bevezetést pedig 2012 júniusára tervezi. Az új operációs rendszer a Fujitsu Business Server S és SQ sorozat valamennyi osztott szerverét támogatja. Az SQ200 Business Server esetében újdonság a BS2000 vendégrendszerek élő migrálásának lehetősége. Ez lehetővé teszi az SQ rendszerek zavartalan karbantartását, valamint az infrastruktúra-erőforrások rugalmas és költséghatékony hozzáigazítását az aktuális igényekhez. A 9.0 verziónál a Fujitsu szoftverfejlesztői kiemelten törekedtek a nyílt szabványok támogatására. A standard NFS (Network File System) protokollal való együttműködésnek köszönhetően a BS2000 fájljai hálózati határokon keresztül is elmenthetők.

Az új hálózati adattárolási képesség teljes körű kompatibilitást kínál, és lehetővé teszi, hogy a teljesítmény szempontjából kevésbé kritikus fájlokat némileg alacsonyabb teljesítményt nyújtó, olcsóbb NAS meghajtókon tárolják. Az új szoftverrel a többféle rendszerplatformra épülő (pl. a prezentációs rétegben Linuxot, az üzleti logikai rétegben pedig BS2000/OSD-t használó) alkalmazások is futtathatók. Így nincs szükség a platformspecifikus fájlmásolatok fájlátvitellel történő karbantartására. Az új BS2000/OSD 9.0 az LTO-5 adathordozókat és az LTO-5 meghajtótitkosítást is támogatja.

A további fejlesztések közül említést érdemel a személyhívásra is használható PAV (Parallel Access Volume) Alias-plate eszközök támogatása, valamint a lemez I/O optimalizálása. Jelenleg eszközönként akár négy I/O művelet is végrehajtható párhuzamosan. Ezenkívül az SHC-OSD tárolóhoszt-komponens a helyi és távoli adattükrözést, valamint a Fujitsu ETERNUS DX lemezes rendszerek snapshot-készítő funkcióját is támogatja, így teljesen automatikus tárolóüzemeltetést tesz lehetővé az integrált BS2000 rendszereknél.

 

Dr. Rolf Strotmann, a Fujitsu Technology Solutions nagyvállalati szerverekért és szoftverekért felelős alelnöke így nyilatkozott: „A BS2000/OSD mainframe operációs rendszer 9.0-ás változatával ügyfeleink többféle IT-környezet technológiáinak legjavát vehetik igénybe. Kiaknázhatják a nyílt technológia világának előnyeit, élvezhetik a modern adatközponti infrastruktúra képességeit, ugyanakkor a mainframe rendszerek előnyeiről – pl. a nagy tranzakciós teljesítményről, a skálázhatóságról, a rendelkezésre állásról és a megbízhatóságról – sem kell lemondaniuk.”

 

Forrás: Sajtóközlemény 

A Fujitsu bemutatja új BS2000/OSD mainframe operációs rendszerét 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2