Válassza az Oldal lehetőséget

A jövő múltja – informatikus konferencia Szegeden

Ma tartják A jövő múltja – A lyukkártyától az információs társadalomig című konferenciát Szegeden, amelyen Neumann János lánya, Marina von Neumann Whitman is részt vesz.

Kep neujantal_3

Előadást tart Kroó Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) volt alelnöke, Veres Zsolt, az IBM igazgatója, Kutor László, az Óbudai Egyetem docense, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) Informatika-történeti Fórumának elnöke és Z. Karvalics László, a Szegedi Tudományegyetem tanára. A kerekasztal beszélgetésen Szalay-Berzeviczy Attila, Sarkadi Szabó Kornél és Barcza György elemzők arra keresik a választ, hogy az informatikai eszközök fejlődése miatti globális pánikreakciók hogyan kezelhetők, hatásuk miként csökkenthetők – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az esemény fővédnöke Pálinkás József, az MTA elnöke. A konferencia díszvendége Marina von Neumann Whitman közgazdász, volt washingtoni kormányzati tanácsadó, Neumann János lánya. Előadásában többek között bemutatja A marslakó lánya című könyvét, amely a 110 éve született Neumann Jánosról és kapcsolatukról szól.

A konferenciához kapcsolódva informatikatörténeti kiállítás is látható, amely máshol még nem látott Neumann-ereklyéket mutat be a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szervezésében. [MTI]

A jövő múltja - informatikus konferencia Szegeden 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2