Válassza az Oldal lehetőséget

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja

Akár a Xiaomi pozícióit is veszélyeztetheti az új mobil.

vernee_m5_4.jpg

A Vernee az egyik leggyorsabban fejlődő gyártó Kínában. Telefonjaik minősége folyamatosan javul, így hamarosan komoly konkurenciát jelenthet akár a Xiaomi számára is. Új mobiljuk a középkategória alját célozza, és a beépített hardverhez képest az ára is jónak tűnik. A Vernee portfóliójából nagyon hiányzott már egy igazán jó, de megfizethető középkategóriás telefon. Ezt a lyukat most úgy tűnik betömte a gyártó.

vernee_m5_2_1.jpg

A telefon szíve egy MediaTek MT6750-es SoC, amiben nyolc magot találunk két fürtbe rendezve. Az alsó fürt négy magja 1 GHz-en futó ARM Cortex-A53, míg a felső fürtben szintén négy darab ARM Cortex-A53 található, de ezek órajele már 1,5 GHz. A 64 bites prociban 32 + 32 KB L1-, és 512 KB-os L2 gyorsítótárat találunk. A SoC-ba integrált grafikus gyorsító egy Mali-T860 MP2-es egység, ami két maggal és 520 MHz órajellel gazdálkodhat. A telefon tartalmaz 4 GB LPDDR3 egycsatornás, 667 MHz-es memóriát és 64 GB háttértárat.

vernee_m5_1_1.jpg

A Vernee M5 kijelzője 5,2 colos képátlóval rendelkezik, az oldalak aránya 16:9-es, a felbontás pedig HD, vagyis 1280 x 720 pixel. Az IPS panel hozza az IPS technológiára jellemző értékeket, így mind a betekintési szög, mint az NTSC színtér lefedettsége kiváló. A kijelző felett 2,5D-s hajlított peremű üveget találunk.

vernee_m5_3_1.jpg

A hátlapon és az elólaon 1-1 kamerát találunk. Az hátlapi kamera egy 13 megapixeles darab, ami f/2.0 fényértékű optikával rendelkezik. Az előlapi selfie kamera 8 megapixeles. Rádiókból a szokásosat kapjuk, GPS, WiFi, Bluetooth van, és ami nagyon jó hír, a hazánkban használatos B20 800 Hz-es LTE sáv támogatása sem maradt ki.

vernee_m5_5.png

Ahogy a fenti leírásból látszik, a hardver jelenleg a középkategória aljára elég. A Vernee jól kalkulált, hiszen ezen a szinten, ilyen méretű értékelhető telefonnal szinte csak a Xiaomi szerepel a Redmi 4A-val, ám annak a hardvere már erősen az alsó kategóriában van, igaz, az ára is kevesebb, mint az új Vernee telefoné. A lényeg, hogy ez a készülék egy olyan piaci szegmensbe érkezik, ahol komoly mennyiségeket lehet értékesíteni jó ár mellett, a Vernee M5 pedig ilyen szempontból is jól lett kitalálva. A jelenlegi bevezető akcióban 120 dollárért, vagyis kicsivel több, mint 31 ezer forintért vehetjük meg, szállításnál pedig választhatjuk a vámmentességet ígérő EU Express módot. Itt találtok további információt az új telefonról: Vernee M5 phablet

A középkategóriába érkezett a Vernee új olcsó telefonja 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2