Válassza az Oldal lehetőséget

A legjobb 15 játék Kínából bőven 5000 forint alatt

A legjobb 15 játék Kínából bőven 5000 forint alatt

Ötletes és olcsó játékok gyerekeknek és az örök gyerekeknek.

olcso jatekok cover2


 

Bevezető

Lassan két éve írogatom a cikkeimet a kínai kütyükről, de valahogy a játékok eddig nem kerültek képben nálam. Hogy mitől változott meg a helyzet? Talán attól, hogy immár egy éve apja lettem egy csodás ikerpárnak, emiatt pedig elkezdtem a játékokat is nézegetni a külföldi, főleg kínai oldalakon.

Meglepetésként ért az a választék, ami a virtuális polcokon fogadott, de még nagyobb meglepetés volt a játékok ára és ötletessége. Nem túlzás mondani, hogy szívesen lennék most gyerek. Anno a legjobban a LEGO-t szerettem. Az egyik legelső motoros készletet kaptam meg, építettem belőle ezer féle járgányt, imádtam. Most, ha felmegyek egy áruház oldalára kismillió építőjátékot találok, műanyagot, fémet, kicsiknek és nagyobbaknak valót, sőt olyat is, amivel most, őszülő halántékkal is szívesen tölteném szabadidőmet.

A lényeg, hogy úgy gondoltam ebben a hónapban írok egy ajánlót ezekhez a játékokhoz. Bár a cikk címében 5000 forintos felső határ szerepel, a játékok zömének ára meg sem közelíti ezt az összeget. Nem mondom, hogy a kínálatban csak ilyen olcsók vannak, nyilván akadnak egészen drága darabok is, de a lényeg most az, hogy megmutassam, ennyire kevés pénzből mennyi kreativitást tudtak a gyártók a játékokba belepakolni.

Csapjunk hát az építőkockák közé, lássuk az eladási toplista alapján melyik olcsó játékokból fogyott az utóbbi hetekben a legtöbb! Mindenhol írok forintos árat is, de tudd, hogy ez naponta változik a dollár-forint árfolyam függvényében!


 

1. S9 mikro drón

S9 Micro Foldable RC Quadcopter RTF 2.4GHz 4CH 6-axis Gyro / Headless Mode / One Key Return- White Standard Version

Mikró vagy zsebdrón, nevezhetjük így is úgy is, a lényeg, hogy nagyon apró, emiatt aztán leginkább beltéri használatra alkalmas.

Kezdő drón reptetőknek, csak hogy ráérezzenek az ízére a dolognak. Erre ez az apró szerkezet teljesen jó lesz. Nem kell nagy beruházás hozzá, elméletileg tud olyan ügyességeket, mint a kezdőpontra történő visszatérés és a 360 fokos bukfenc. Karjai behajthatók, jár hozzá védőkeret, hogy a lapátokat ne törjük szét az első ütközésnél. A gyártó kimondottan kezdőknek ajánlja, ehhez hozzá teszik, hogy csak 14 év felett, de ez azért kezelhető egy kicsit rugalmasan gyermekünk érettségének függvényében.

Az olcsóbbik modell ára mindössze 4350 forint szállítással együtt, de vehetjük a drágábbikat is, amiben kamera van és az automatikus magasságtartás is megoldott. Ennek a drágábbnak az ára már magasabb, mint 5000 forint, de azért csak megemlítem, mert ennyi pénzért nem sok kamerás drónt találunk.

A kamera nélkülit 4350 forintért itt tudod megvenni: S9 micro drón 

A kamerás, magasságtartással rendelkezőt itt: S9 micro drón kamerával 


 

2. Óriás plüssmaci

A legjobb 15 játék Kínából bőven 5000 forint alatt 1

Írhatnék róla sokat, ha tudnék, de nem tudok. Úgy tűnik, hogy szeretik a népek a macikat, ezek ráadásul tényleg jól néznek ki. Öt különböző színben lehet megvenni, a legkisebb 80- a legnagyobb 160 centiméteres. Természetesen árban különböznek ezek, a legnagyobb ára már tízezer forint felett van, de a „kicsit”, a nyolcvan centist megkapjuk már 3800 forintért. Gyerekeknek szerintem ez az apróság is bőven elég lesz, ha pedig barátnőnket akarjuk meglepni egy óriással, akkor nyúljunk a zsebünkbe.

A „kicsi” macit itt lehet megvenni: Óriás plüssmackó

 


 

3. Két darab katonai óra walkie-talkie funkcióval

Camouflage Military Watch Wireless Walkie-talkie Seven-in-one Outdoor Children Walkie-talkie Toy 2pcs - Camouflage Green

Ez egy olyan játék, amit azt hiszem nagyon szerettem volna, de régen nekünk csak a tejfölös doboz jutott madzaggal összekötve.

Külsőleg igazi strapaórának néz ki, van benne iránytű, zseblámpa, természetesen mutatja az időt is, de a lényeg még sem ez. A lényeg, hogy ezzel az órával beszélgetni tudnak egymással a kölkök. A gyártó szerint, ha kihúzzuk az antennát a maximális 18,5 centiméteres hosszúságra, akkor akár 150 méteres távolságot is képes a beépített rádió áthidalni. Ha anno kaphattam volna egy ilyet karácsonyra biztos napokig rohangáltam volna a fa körül örömömben.

Ez az óra sem üríti ki a pénztárcánkat, most 3341 forintért dobják utánunk.

Vásárlás itt: Katonai óra walkie-talkie funkcióval

 


 

4. Babaszoba emeletes ággyal

CUTEROOM H - 012 - A DIY Wooden Doll House Furniture Handcraft Miniature Box Kit - Blossom Age- Colormix

Végre a lányoknak is valami finomság

Sok évvel ezelőtt, amikor Skóciában jártam egy kastélyba is ellátogattunk. Az épület egyik szárnyában a lordék laktak, a másik fele pedig múzeumnak volt kialakítva. Itt láttam életem legnagyobb babaházát, ami lényegében a kastély kicsinyített mása volt, de teljes berendezéssel, tapétával, szóval minden volt, ahogy az kell. Ezek a kínai szobabelsők ennél jóval kisebbek, de a képek alapján a kidolgozásuk meglehetősen részletes.

Nem tudom megmondani miért éppen ebből a szobából fogy sok, mert ahogy körülnéztem rengeteg egyéb szobát találtam mindenféle berendezéssel. Nagyon cuki mind, rengeteg kiegészítő van a berendezéshez, szóval kislányoknak sok kellemes percet szerezhetünk vele.

Ennek a szobának az ára most 5068 forint és itt tudod megvenni: Babaszoba emeletes ággyal

Ha több félét szeretnél látni, akkor kattints ide: Több száz babaszoba

 

 


 

5. Robot építőjáték

MoFun - 963 DIY Assembled Electric Robot Infrared Obstacle Avoidance Educational Toy- Dodger Blue

Az egyik kedvencem, ha megnézed a videót rájössz miért!

Nagyon sok játéknál látom azt, hogy nem csupán egy robot például, amit bekapcsolsz aztán működik. Nagyon sokat „lapra szerelve” kapunk, vagyis egy rakat alkatrész és csavar érkezik, aztán mi szerelhetjük össze a meghajtást és minden egyebet is.

Ez a robot is ilyen. A mellékelt videón látható is minden, az is, hogy összeszerelés után, hogy működik. A lábakon közlekedő szerkezet a beépített érzékelő segítségével az akadályokat is kikerüli, sőt, másodlagos funkciónak van egy barát követőnek nevezett üzemmód is, amikor az elé kerülő dologot, például a kezünket követi. Jópofa cucc, ráadásul ott van benne a lehetőség, hogy a fiunkkal együtt szereljük össze, ezzel is erősítve a kapcsolatot. Kicsi koromból, nagyon kicsi koromból nem sok emlékem van, de az egyik legkedvesebb, amikor apukámmal együtt ragasztottunk össze repülőmodelleket. Máig emlékszem az elsőre, pedig lassan 50 éve volt. Szóval ezzel a robottal lehet, hogy életre szóló szép emlék is jár.

Az ára barátságos, csak 4000 forintba kerül. Itt tudod megvenni: Robot építőjáték

 


 

6. 13 az egyben napelemes építőjáték

13 in 1 DIY Assembled Solar Robot Toys for Kids- White

Neveljük a gyereket környezettudatosra, nem árt, ha már most megismerkedik a napenergiával.

Ennek a játéknak a nagy előnye, hogy nem elég, hogy motoros, nem elég, hogy napelemes, még építeni is kell. Ahogy a névből sejthető a készletből 13 különféle szerkezetet rakhatunk össze, ezek mind mozognak, mindet napenergia hajtja.

Ez a csomag is lapra szerelve érkezik, így nagyon kicsi gyerekeknek nem lesz megfelelő. Ám kiskamaszoknak már sok órás elfoglaltság lehet, mire mindent megépít. A gyártó csak egy erősebb ollót vagy kisebb csípőfogót ajánl az összeszereléshez. Az értékelések szerint az elérhető 5 pontból 4,55-öt söpört be a csomag, vagyis a többség maximálisan elégedett volt vele.

A készlet ára csak 3138 forint, vagyis, ha megveszed még marad egy kis apród kajára is.

Itt teheted kosárba: 13 az egyben napelemes építőjáték

 


 

7. Rádió távirányítós autó

9115M 1/32 2.4GHz Mini High Speed Radio RC Racing Car Rock Crawler Off-Road Truck Toys- Black

Én még madzagos távirányítós Wartburggal bohóckodtam, egy ilyen rádiósért nem tudom mit adtam volna.

Az olcsó játékok között persze nagyon nagyméretű autók nincsenek, de azért ez a maga 17,5 x 7,5 x 3,62 centiméteres méretével már nem veszik el a gazban. Adnak hozzá egy négycsatornás távirányítót, ami 2,4 GHz-en kommunikál az autóval, a rádió hatótávolsága pedig 30 méter. Mondjuk 30 méteres távolságból már lehet, hogy elveszteném amilyen vaksi lettem.

A méret és a hatótáv miatt ez az autó akár a téren is használható, nem vagyunk a szobához kötve vele. Olcsó is, bár persze 3500 forintot sem dobok ki szívesen, de azért eret sem vágnék magamon, ha a fiam elvesztené vagy ráülne, hogy vitesse magát egy kicsit. Szóval kifizethető ár érte, használható hideg napokon a lakásban, ha jön a jó idő akkor vihetjük a strandra is.

Az autó ára jelenleg 3424 forint, megvenni itt tudod: Rádió távirányítós autó

 


 

8. Repülő kristálygömb

Induction Colorful Lamp Flash Flying Ball Helicopter Toy for Kids- White

Meglehetősen egyszerű szerkezet, szép is repül is, mi kell még?

Ahogy a képen látszik, ez egy műanyag „kristály” gömb, aminek a tetején van két rotor, benne pedig van egy akkumulátor, motor és infra érzékelő. Ez utóbbi azért került bele, mert ehhez a cucchoz nincs távirányító, ez csak lebeg a tenyerünk felett. Vagy bármi más felett persze, a lényeg, hogy az infrás motyó érzékeli a talatól vagy kezünktől a távolságot és ott lebegteti a gömböt. Egyszerű, jópofa, ha beválik jöhet majd utána egy kisebb drón!

Az ára olyan alacsony, hogy szinte nincs is, 1140 forintba kerül itt: Repülő kristálygömb

 


 

9. Mágneses golyók

5mm Magnetic Ball Puzzle Novelty Toy for DIY - 216Pcs- Silver

Nem sok, csak 216 darab golyó van a csomagban.

Ez a játék véleményem szerint nagyon jót tesz a kreativitásnak és a térlátásnak. A golyók erősen mágnesesek, így nem fognak szanaszét gurulni. Ehelyett mindenféle alakzatba lehet rendezni őket. A sok betű helyett most mellékelek egy videót, abból minden kiderül!

A csomag ára 2710 forint, itt lehet megvenni: Mágneses golyók

 


 

10. 6 az egyben napelemes építőjáték

Robot Puppy Windmill Airboat Car Plane for Kids- Green

Úgy tűnik, hogy ezek a napelemes csomagok elég népszerűek, ez már a második a legnépszerűbb 15 játék között.

Mondjuk a népszerűségét nem csodálom, ez eddig a legolcsóbb játék ebben a listában. Több fajta izgő-mozgó szerkezetet lehet belőle összerakni, autót is, hajót is, robotot is. A lényege persze pont az, mint az előzőleg bemutatott nagyobb szettnek, játszva tanul a gyerek. Kicsit építkezik, kicsit kötögeti a kábeleket, így az elektromossággal is ismerkedik, ráadásul teljesen természetes lesz neki, hogy a játékhoz nem kell elemet venni, hanem napelemet használunk az energiatermeléshez.

Ahogy írtam ez a játék olcsó, de annyira olcsó, hogy megint azon gondolkozom, hogy jön ki ez ennyiből úgy, hogy a gyártó is keressen a rajta, a kereskedőnek is megérje foglalkozni vele, sőt ingyenes szállítást is adni mellé. A csomag ára mindössze 997 forint!

Itt tudod megvásárolni: 6 az egyben napelemes építőjáték

 


 

11. Tie Fighter fémépítő

A legjobb 15 játék Kínából bőven 5000 forint alatt 2

Ez a játék nálam nagy kedvenc, annyira az, hogy vettem egyet, össze is szereltem.

Na nem Tie Fightert, mindig a demokratikus erők oldalán akartam harcolni, így egy X-Winget vásároltam. Nem csak megvettem, össze is szereltem, még cikket is írtam róla. Ha nincs kedved elolvasni, akkor néhány szóban az élményekről.

Először is apró, de nagyon élethű modellek ezek. Az összeszereléshez jó szem vagy jó szemüveg kell, nem fog ártani egy kisebb, órás csavarhúzókészlet, egy csipesz és kisebb lapos és csípőfogó sem. Ez nálunk a háztartás része, ha nálad nem, akkor előbb ezeket szerezd be! Ez a játék nagyobb gyerekeknek, leginkább 12-14+ korosztálynak és felnőtteknek lesz élvezetes. Nagyon elszántnak kell lenned, ha egy este alatt akarod összerakni, nekem nem sikerült, de imádtam minden percét!

Hab a tortán az ára, ez a Tie vadász például 1023 forintba kerül, de a többi hasonló játék sem sokkal drágább. A választék hatalmas, több mint 100 különféle dolgot építhetünk fémből!

A cikkemet itt találod: Vettem egy X-Winget és összeszereltem

A Tie vadász vásárlásához kattints ide: Tie Fighter fémépítő

Ha más hasonló építőjátékot keresel, akkor itt nézz körül: Több száz fém építőjátékok

 


 

12. Füstölő ujjak

Magic Trick Smoke from Finger Surprise Prank Joke Mystical Fun Toy 1pc- Brown

Szereti a gyerek a bűvésztrükköket? Akkor ezt is szeretni fogja!

Megint egy termék, amiről két mondatnál többet nem tudok írni. Ahogy a Queen mondta it’s a kind of magic, vagyis egyfajta varázslat, füstöl az ujjunk. Valami papírfélét kell az ujjunk közé csippenteni, ennyi a dolog. Sajnos arra nem lesz jó, hogy a gyerek tüzet adjon, ha rá akarok pipálni, de 83 forintért ne várjunk túl sokat.

Ja, ezt nem is mondtam eddig, mindössze 83 forint az ára, a szállítás ingyenes. Vásárlás itt: Füstölő ujjak

 


 

13. Retro mini konzol

Mini Nostalgic Handheld Game Console for Children- Black

Van belőle rengeteg fajta, de a népek ebből vették a legtöbbet.

Az a nagy helyzet, hogy egy ilyen itt van előttem az asztalon. néhány hete nem tudtam megállni, hogy ne rendeljek egyet, megjött, kipróbáltam, írtam róla egy cikket, azóta pedig unalmas óráimban (nincs belőle sok) nem a telefont nyomkodom, hanem a konzolt. Imádom. Egyszerű kis kínai kopogós szutyok, de akkor is imádom, Leírjam még egyszer? Imádom. Azt hiszem ezt már írtam, de nem baj. Visszahozott egy kicsit a fiatalságomból, ahogy a tévé előtt gubbasztottunk, tekertük a kazettákat, dugdostuk a floppi lemezeket. Jaj, de nagyon rég volt!

Olvassátok el a cikkemet, aztán vegyetek egyet magatoknak! Az ára 4566 forint, nem vészes!

Cikkem itt: Gocomma 168 az egyben nosztalgia konzol teszt

Megvásárolni itt tudjátok: Retro mini konzol

 


 

14. 8,5 colos rajztábla

8.5 Inch Writing Tablet Educational Drawing Toy for Kid- Colormix

Ez az a tétel, ami sosem maradhat ki egyetlen listából sem.

Ez egy olyan rajztábla, amire szabadon rajzolhat a kölök – sokkal jobb, mintha a falra rajzolna- aztán egy gombnyomással törölhető – szemben a fallal, ami nem-, és már lehet is kezdeni a következő alkotást. Jár hozzá egy kis műanyag stylus, ezzel gyakorolhatja az írást, és rajzolhat is, ahogy kedve tartja. Nem nagy, a 8,5 col egy kisebb tablet mérete, így gyerekeknek tényleg ideális. Nálam volt egy ennél is kisebb, az talán már túl pici volt, olyan mai telefon méret. Szóval szerintem ez a 8,5 col pont jó lesz.

A táblát egyébként egy gombelem működteti, de ez csak a törlési funkcióhoz kell, így nem hogy hamar nem merül le, a leírások szerint akár évekig is használható. Az elem a legtöbb ilyen táblában nem is cserélhető, bár ahogy olvastam könnyen megoldható a dolog, szóval, ha nem akarod kidobni, akkor majd barkácsolsz kicsit. A tábla ára 1568 forint.

Itt meg is tudod venni: 8,5 colos rajztábla

 


 

15. Gördeszka gyerekeknek

Gocomma Q1 Children Four-wheeled Skateboard- Day Sky Blue

Őszintén megmondom, ez a gördeszka nem a népszerűségi listából származik. A kedves kínai hölgy, aki a GearBestnél a kapcsolattartóm megkérdezte, hogy szerintem keresett termék lenne- ez a gördeszka Magyarországon. Mondtam neki, hogy nem tudom, de mivel éppen ilyen cikket írok, ráadásul az ára is passzol a cikkhez beleteszem, aztán majd megnézi, hogy hányan vásároltak belőle.

Amúgy persze akár népszerű is lehetne, főleg, hogy közeledik a tavasz. Gyerekek számára készül, mindössze 43 centi hosszú, és csak 35 kilogrammig terhelhető. Alul felül „fényezést” kapott, tényleg jópofa, mondjuk ki, egészen menő darab. Szóval, ha a Te gyerkőcödnek is túl sok foga van, int a képen látható srácnak, akkor lepd meg egy ilyennel, majd rögtön kevesebb lesz. Védőfelszerelést ne felejtsetek rendelni hozzá!

A gördeszka jelenkori ára 5042 forint.

Vásárlás itt: Gördeszka gyerekeknek

 


 

Zárszó

Mi a véleményetek? Jó lett a válogatás? Most a huhogók, az indexen élő trollok véleménye nem annyira érdekel, de Ti többiek, mit szóltok a felhozatalhoz? Én élvezettel írtam ezt a cikket, jó volt kicsit visszaemlékezni a gyerekkoromra, de akkor lenne tökéletes, ha nektek is tetszene, mert akkor lenne folytatása is!

A legjobb 15 játék Kínából bőven 5000 forint alatt 3

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.