Válassza az Oldal lehetőséget

A legjobb 5 középkategóriás mobil Kínából – augusztus

A legjobb 5 középkategóriás mobil Kínából – augusztus

A teljesítmény a tavalyi csúcs mobilokat idézi, de az ár nagyságrendekkel alacsonyabb. Ez az igazi középkategória!

OUKITEL K6000 Plus

Még tombol a kánikula, nem szívesen gondolunk a télre, de villámgyorsan itt lesznek az ünnepek, így nem árt képben lenni a megfizethető kategóriás mobilok piacán. Ezek a készülékek már minden ma megszokott feladatra megfelelőek, de az áruk, főleg a hazai kínálathoz képest nevetségesen alacsony, mindegyikért kevesebbet kell fizetnünk 200 dollárnál, vagyis mai árfolyamon 56 ezer forintnál, sőt egy kivételével az áruk nem haladja meg a 48 ezer forintot. Most öt olyan mobilt mutatunk nektek, amit mi is szívesen használnánk!


 

1. Xiaomi Redmi 5 Note

note 5

Néhány hónapja már megjelent ez a telefon és azóta stabil helye van a legjobbak között. A Xiaomi középkategóriás gyilkosát a Qualcomm Snapdragon 636 működteti, 3 GB RAM-mal és 32 GB belső tárolóval szerelték fel( kapható 4GB / 64GB-os kiszerelésban is). A hardver egy nagy, 5,99 hüvelykes LCD IPS kijelzőt hajt meg 1080 x 2160px felbontással (FHD +).

A Redmi 5 Note egy 12 megapixeles hátsó kamerát kapott egy 5 megapixeles segédkamerával kiegészítve, hogy képes legyen kis mélységélességű fotókat készíteni. Az előlapon egy 13 megapixeles szelfikamerával fényképezhetjük magunkat. Az okostelefonba egy nagy 4000 mAh kapacitású akkumulátort csomagoltak, MIUI-t futtat az Android 8.0 Oreo-ra alapozva, és global verziójában támogatja a 4G hálózatok széles körét.

További adatok és vásárlás: Xiaomi Redmi Note 5 (~ 47 800 Forint)


 

2. Xiaomi Mi A2 Lite

xiaomi mi a2 lite 1

A Xiaomi családban maradva a közelmúltban elindított Mi A2 Lite-ot találjuk. Az okostelefon része az Android One programnak, ami azt jelenti, hogy az Android 8.1 Oreo-t futtatja és hosszabb ideig kapjuk meg hozzá a frissítéseket és az új Android verziókat. A hardver erős, a mobil egy nagy, 5,84 hüvelykes FHD + kijelzővel rendelkezik, a központi lapka egy Qualcomm Snapdragon 625, mellette pedig 3 GB RAM és 32 GB bővíthető tárhely található.

A Mi A2 Lite-en találunk 12 + 5 megapixeles dupla kamerát a hátoldalon és egy 5 megapixeles szelfi lövőt az előlapon. Az okostelefont egy nagy 4000 mAh kapacitású akkumulátor táplálja, és támogatja a legtöbb globális 4G LTE sávot.

További adatok és vásárlás: Xiaomi Mi A2 Lite (~ 47 800 Forint)


 

3. HUAWEI Honor 9 Lite

HUAWEI Honor 9 Lite

A Huawei ehhez a listához a Honor 9 Lite-tal járul hozzá, ami csak a nevében Lite, amúgy meglehetősen erős szerkezet. A központi egység egy Kirin 659, amiben nyolc mag dolgozik 2,36 GHz-en, mellette 3 GB RAM és 32 GB ROM lakik. Kamerákból is találunk bőven, elől is és hátul is 13+2 megapixeles egység dolgozik. A kijelző a mai csúcskészülékekhez képest kicsi, mindössze 5,65 colos, de a felbontása jó, hiszen a 18:9-es oldalarányú kijelző 2160 x 1080 pixel felbontással rendelkezik.

A telefon kapott ujjlenyomat érzékelőt, iránytűt és gravitációs szenzort is, a navigáció is megoldott a GPS, GLONASS és Beidou támogatásnak hála. Természetesen van wifi és Bluetooth is, a beépített akkumulátor pedig 3000 mAh kapacitású.

További adatok és vásárlás: Huawei Honor 9 Lite (~ 56 200 Forint)


 

4. OUKITEL K6000 Plus

OUKITEL K6000 Plus 2

Az Oukitel is delegált egy készüléket a listába, ami elég erős, ráadásul kiemelkedő méretű az akkumulátora. A telefon lelke a Mediatek nyolcmagosa, az MTK6750T, ami a MAli-t860 grafikus gyorsítóval karöltve dolgozik 4 GB RAM és 64 GB ROM mellett. A kijelző hagyományos 16:9-es oldalarányú, de szerencsére FHD felbontású, vagyis 1920×180 pixel felbontású. Kamerából csak kettőt találunk a mobilon, elől egy 16- hátul egy 8 megapixeleset.

Ennek a telefonnak persze nem a kamerája, nem is a kijelzője az érdekes, hanem az akkumulátor, ami a kategóriából kiemelkedve 6080 mAh kapacitású. Más képességek terén sem szűkölködünk, az ujjlenyomat olvasó mellett találunk gravitációs szenzort is, van GPS támogatás, és persze wifi és Bluetooth is. A telefon, ahogy a lista minden résztvevője támogatja az itthon használt B20 800 MHz-es LTE sávot!

További adatok és vásárlás: Oukitel K6000 Plus EU verzió (~ 47 800 Forint)


 

5. CUBOT P20

CUBOT P20

A Cubot P20 egy új telefon, de a benne található hardver már nem túl friss. Igaz, ezt leginkább azért jelenthetjük ki, mert manapság fél év alatt avul el minden. A lényeg, hogy a benne található MTK6750T a maga nyolc magjával és 1,5 GHz-es órajelével még mindig elég szinte mindenre, ahogy a 4 GB RAM-ra és a 64 GB-os háttértárra sem lehet panaszunk.

A telefon igazi érdekessége a kijelző, ami a egfrissebb divat szerint bemetszést kapott a felső részen, ide kerültek a kamera és a szenzorok egy része. Magyarán hasonlít a iPhone X-re. A 6,18 colos kijelző felbntása emiatt a szokásosnál is nagyobb, 2246 x 1080 pixel dolgozik rajta. Kamerákból a gyári adatok szerint 20+2 megapixelt kapunk a hátlapra és 13 megapixelt az előlapra, de az információk szerint ezek interpolált felbontások, a valós pixelszám 16 megapixel hátul és 8 elől. Ez sem rossz! A telefon Android 8.0 Oreo rendszerrel érkezik, akkumulátora 4000 mAh kapacitású.

További adatok és vásárlás: Cubot P20 (~ 47 800 Forint)


 

Zárszó

Mindig felhívjuk a figyelmet arra, hogy ha a fenti telefonok közül vásárolnál, akkor érdemes az EU Priority Line szállítást választani, hogy a csomag további költségek, vám és ÁFA nélkül érkezzen meg hozzád. A webáruházakkal kapcsolatban olvashattok nálunk egy cikket, ami segíteni fog a vásárlásban: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A legjobb 5 középkategóriás mobil Kínából - augusztus 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2