Válassza az Oldal lehetőséget

A legjobb Xiaomi kütyük 5000 forint alatt – június

A legjobb Xiaomi kütyük 5000 forint alatt – június

 Menő cuccok olcsón, több kategóriában a Xiaomitól.

post3

 

Tartalomjegyzék Mutasd

Bevezető

A múlt hónapban kicsit csavartunk a megszokott ajánlónkon, inkább a tavasz legkelendőbb Xiaomi termékeit mutattuk be, szám szerint húsz különbözőt, az olcsótól a drágáig. Ebben a hónapban visszatérünk a megszokott kerékvágásba, ismét az olcsó, 5000 forint alatti termékek ajánlójával nyitjuk a hónapot. Azonban, hogy ne legyen unalmas most nem tíz, hanem annál jóval több termékről írunk néhány sort, ezeket pedig kategóriákra is bontjuk. Ráadásként nem csak egy, hanem immár két webáruház kínálatából is válogatunk. A Banggood áruházzal nem túl rég vettük fel a kapcsolatot, jó hírük van, lehet náluk is Pay-Pal-lal fizetni, és a vásárlói információk szerint a support is rendben működik. Szóval a megszokott GearBest ajánlók mellett egyre többet fogtok találkozni a Banggood nevével is, így bővítve kicsit az ajánlható termékek körét.

Ahol mind a két áruházban megtalálható az adott termék, ott mind a kettőt betettük az ajánlóba, érdemes is mind a kettőt megnézni, mert hol itt, hol ott olcsóbbak a cuccok.

Ebben a cikkben tehát kategóriákra, egészen pontosan hat kategóriára bontva ajánlunk mindenféle kütyüt. Az eddigieknél több lesz a link, így az egyes termékekre, főleg, ha azok csak kis mértékben térnek el egy másik terméktől nem fogunk hosszú mondatokat írni, inkább arra koncentrálunk, hogy a különbségeket bemutassuk, így érezhető lesz, hogy miért olcsóbb az egyik, miért drágább a másik.

A bevezető végére még egy vallomással tartozunk. Bár a címben az 5000 forint alatti termékekre hivatkozunk lesz néhány olyan cucc, aminek ára ennél kicsit magasabb. Ennek oka, hogy a külföldi áruházak túlnyomó részt dollárban határozzák meg az árakat, és eszerint húznak határokat a termékek árában. Emiatt például sok olyan kütyüt találhatunk, aminek az ára 19,90 dollár. Ez az összeghatár az, ami leginkább közelít az itthon, pontosabban a nálunk megszokott 5000 forintos sávhoz, így mi is ezt az összegahtárt vettük felső határnak. A 20 dollár jelenleg 5400 forintot jelent, de hogy az árfolyam merre fog az elkövetkező hetekben nemt tudhatjuk, ha tovább romlik a foirint árfolyama, akkor átléphetjük akár az 5500 forintos határt is.

Jó szemezgetést a sok izgalmas kütyü között!


 

Otthon 

Ebben a csoportban szerepel minden, ami valamilyen módon a háztartáshoz, otthoni vagy kisirodai felhasználáshoz köthető. Emiatt aztán elég vegyes a termékkör.


 

Xiaomi digitális lázmérő

Xiaomi MMC W201 LCD Medical Electronic Thermometer 1

Ez a mostani lista egyik legolcsób eleme. Tulajdonképppen semmi érdekes – mondhatjuk, hiszen csak egy egyszerű digitális lázmérő. Ez igaz is, bár a gyártó szerint akár kórházi, orvosi felhasználásra is megfelelő, mert nagyon pontosan mér. A működés a megszokott, öt percig szájban, vagy hónaljban tartva kapjuk meg a test aktuális hőmérsékletét,

Xiaomi MMC W201 LCD Medical Electronic Thermometer 2

A lázmérő a CR1220-as, 3 voltos gombelemmel együtt is csak 12 gramm. A mérési tartománya 32 és 42 fok közötti, pontossága 35 és 39 fok között csak 0,1-, ezen értékek alatt és felett 0,2 celsius.

A lázmérőt itt: Xiaomi MMC – W201 digitális hőmérő

…vagy itt találjátok: Xiaomi Mijia Digital Medical Thermometer


 

Xiaomi wifi jeltovábbítók

A Xiaomi mindent biztosít az otthoni hálózatokhoz. Van többféle routerük – ezek sajnos az áruk miatt nem férnek ebbe a kategóriába-, és találunk a kínálatban két különböző jelerősítot, jel továbbítót. Az angol nevén repeater-nek nevezett eszközök feladata, hogy a lakásban a router által szórt wifi jelet továbbítsák, erősítsék.

Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 1

Működési elvük egyszerű. Elsőként meg kell keresnünk telefonunk vagy notebookunkon az általuk használt hálózatot, fel kell erre csatlakozni. Az admin felületükön megkeressük a lakásban használt vezeték nélküli hálózatot, kiválasztjuk, megadjuk a hozzá tartozó jelszót. Miután a repeater csatlakozik a lakás vezeték nélküli hálózatához már nem talljuk meg a wifi hálózatok között, a csatlakozás után már ugyan azon a hálózati néven, ugyan azzal a jelszóval csatlakozhatunk hozzá, mint az eredetileg használt wifihez, lényegében nem is látjuk, hogy ilyenkor már nem a routerhez, hanem a reapeterhez csatlakoztunk. A reapeterek tehát jeltovábbítók, ha minden szobába teszünk egyet, akkor jó eséllyel mindenhol erős, és szerencsés esetben gyors net lesz a jutalmunk.

Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 2

A Xiaomi jelenleg két ilyen jeltovábbítót gyárt, ezek olcsó és jól működő eszközök. A különbség a kettő között a sugárzott jel erősségében és a tápellátásban van. A kisebbik egy USB stickre hasonlító eszköz, amit bedughatunk egy notebookba vagy egy teljesen egyszerá fali USB töltőbe is, amin nem kábel, hanem USB csatlakozó található. Ez az olcsóbb megoldás, ráadásul hasznosíthatjuk vele régi telefontöltőinket is.

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier 1

A drágábbik repeater konnektort igényel. Sajnos egyelőre nincs EU csatlakozós változat belőle, így 1-2 dollárt rá kell szánnunk egy átalakítóra, ami a kínai dugót európaira alakítja. Szerencsére kint is 230 voltos a hálózati feszültség, így ezzel nincs probléma. A tápellátáson kívül a továbbított jel erőssége még eltérés, a konnektoros verzió nem csak nagyobb antennát kapott mint az USB-s eszköz, de ráadásul rögtön kettőt is, így messzebről képesek a routerhez kapcsolódni, és a jelet is nagyobb erővel továbbítják.

Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier 2

Mint mondtam mind a két eszköz 5000 forint alatti áron van, így az ártól nem csak a felhasználás helyétől függ, hogy melyiket érdemes választani.

Az USB-s eszközt itt: Xiaomi 2nd 300Mbps Wifi Amplifier Wireless Repeater

…és itt találod: Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2 English Version

A konnektorost pedig itt: Xiaomi Pro 300Mbps Wifi Amplifier Wireless Wifi Signal Extender Repeater

…és itt tudod megvásárolni: Xiaomi Pro 300M 2.4G WiFi Amplifier


 

Xiaomi Mijia Kaco LEMO tűzőgép

Xiaomi Mijia Kaco LEMO 1

Ez a tűzőgép leginkább azért került ebbe a listába, mert eddig nem találkoztam vele. Nincs különösebb érdekessége, bár a minősége gondolom ennek is van olyan jó, mint bármelyik Xiaomi terméknek. A leírásban olyan semmit nem ondó előnyök szerepelnek vele kapcsolatban, mint kompakt méretű és hordozható, valamint könnyen használható. Köszönjük, ezek fontos információk!

Xiaomi Mijia Kaco LEMO 2

Hogy valami lényegi információt kapjatok a következő paramétereket kapjuk a tűzőgéppel. A tömege 165 gramm -hordozható-, két féle tűzőkapocs, 24/6-os és 26/6-os használható vele. A maximum kapacitás amit össze tud tűzni 20 lap, ha szabvány A4-es lapokkal dolgozunk. Többet kérem nem tudok elmondani…

A tűzőgépet itt találjátok: Xiaomi Mijia Kaco LEMO Stapler


 

Xiaomi manuális fogkefék

Xiaomi 4Pcs Set Soft Toothbrush 1

A Xiaomi kínálatában vannak menő elektromos fogkefék is, de azok sajnos drágák ahhoz, hogy ebbe a listába bekerüljenek. Vannak viszont hagyományos izomerővel mozgatható fogkeféik is, ezek között találunk gyerekeknek és felnőtteknek valót is.

Kezdjük ez utóbbival! A csomagban rögtön négy darab fogkefét kapunk, az árát ehhez tessenek mérni! A fogkefe amúgy annyi extrát tartalmaz, hogy három különböző sörtét tartalmaz. Ezek közül a közpső elől egy sodrott szál, ami a fogígny és a fognyak közötti részt tisztítja. A mögötte lévő szürke sörte feladata, hogy erről a területről kihúzza a szennyeződést. A kétoldali fehér sörte a fog felületét és az inyt tisztítja, utóbbit maszírozza is fogmosás közben.

Xiaomi 4Pcs Set Soft Toothbrush 2

Nem állítom, hogy itthon nem kapunk ennél olcsóbbet, mert ez a fogkefe a hozzá tartozó utzó tokkl együtt 960 Ft/darab áron van, így a teljes csomagért jelenleg 3840 forintot kell fizetnünk. Ezzel együtt ez is Xiaomi, így kicsit kíváncsivá tett, hogy milyen lehet a minősége. Egyelőre kivárok, hátha valaki közűletek rendel egyet és megírja, hogy milyen volt használni.

Hátha Te leszel az, itt találod: Xiaomi 4Pcs /Set Soft Toothbrush

Xiaomi Childrens Toothbrush

Ahogy feljebb olvashattátok ebből a full manuális fogkeféből van gyerekeknek szánt változat is, na az azon kívül hogy hajlékony a nyaka tényleg nem tud semmi extrát. hat és tizenkét éves kor között ajánlják a használatát, két színben, kékben és rózsaszínben vásárolható meg. Bár senkit nem szeretnénk lebeszélni a vásárlásról, azt gondoljuk, hogy ennek a fogkefének a beszerzése tisztán emocionális okok miatt lehet ésszerű, hogy elmondhassuk 4400 forintért még a gyerek is Xiaomi fogkefével mossa a fogát!

Itt megtalálod: Xiaomi Children’s Toothbrush


 

Xiaomi törölköző gyerekeknek

A Xiaomi gyárt törölközőt felnőtteknek is, én pedig meggondolatlan módon rendeltem belőle. Az egyetlen ok, ami miatt nem verem a fejem a falba, hogy kuponnal olcsó volt, ráadásul tényleg kellett itthonra két kisméretű törölköző, ráadásul pont egy kék és egy zöld, amire akkor az akció volt. No nem azt mondom, hogy a Xiaomi törölközője rossz lenne, sőt, nagyon jó, de ilyen minőséget bőven találunk itthon is olcsóbban. Szóval a felnőtt törölkzőt ezért nem is ajánlom.

Xiaomi BEVA 3PCS Baby Cotton Gauze Towel 1

Van itt viszont egy gyerekeknek szánt darab, ami nem tűnik rossznak. Ott kezdődik, hogy rögtön három darab van a csomagban. A leírás szerint full gyapjú, ráadásul öt rétegű, a szőtt rétegek között vattás rétegeket találunk. Emiatt a törölköző nedvszívó képessége átlag feletti, állítólag 2,3 másodperc alatt bármit szárazra lehet törölni vele. A mérete nem nagy, valóban bébikre szabták, mindössze 30 x 30 centiméteres. Gondolkozom rajta, hogy csak egy cikk kedvéért rendelek egy csomaggal, amúgy is itt vannak az öt hónapos fiaim, lesz kin kipróbálni a híres nedvszívó képességet.

Xiaomi BEVA 3PCS Baby Cotton Gauze Towel 2

 

Ha Te is kiszeretnéd próbálni a törölközőt, akkor itt megtalálod: Xiaomi BEVA 3PCS Baby Cotton Gauze Towel


 

Xiaomi hordozható kézi ventilátor a forró nyári utazásokhoz

Na kérem, ez úgy hiányzott mint egy falat kenyér. Nyakunkon a nyár és a kánikula, hazánk fiai és lányai pedig elindulnak jól megérdemelt buszos vagy autós utazásukra. Higgyétek el, jól fog jönni egy akkumulátoros kézi légkergető!

Xiaomi VH Portable Handhold Fan 1

A Xiaomi kézi ventilátora 5 különböző színben szerezhető be, ezek a kék, a zöld, a narancs, piros és a szürke. A hét éllel rendelkező ventilátorlapát alatt egy kefe nélküli csendes motort találunk, ami három különböző sebességgel tud forogni. A gyártó az élettartamra minimum 2000 órát garantál. A motor meghajtásáért egy USB-n keresztül tölthető 2000 mAh kapacitású akkumulátor felel, ami 2 óra töltés után négy órányi működéshez szükséges energiát képes eltárolni.

Xiaomi VH Portable Handhold Fan 2

Ha Te is úgy érzed, hogy nehezen leszel meg nyáron egy mindig a kezedügyében lévő ventilátor nélkül, akkor itt: Xiaomi Travel Portable Handheld USB Mini Fan

…vagy itt találod meg: Xiaomi VH Portable Handhold Fan


 

Xiaomi 3D szemüveg

Erről a szemüvegről már egy hosszabb cikket is írtunk, így nem is szaporítom ennek a cikknek a szavait. A lényeg, hogy nálam bevált, bár persze nem mindegy milyen telefont teszünk bele. Olcsó, és nem igazán állítható a lencsék távolsága, de most vagy nagyon jól van megtervezve, vagy a fejem pont olyan átlagos méretű, a szemeim pedig pont annyira átlagos távolságra vannak egymástól, hogy mindenféle beállítás nélkül is tökéletesen láttam benne a 3D teret.

Xiaomi VR Virtual Reality 3D Glasses 1

A cikket a szemüvegről itt találjátok: Kipróbáltuk a Xiaomi olcsó VR szemüvegét

A szemüveget pedig itt: Xiaomi 3D VR Virtual Reality Headset

…és itt találjátok meg: Xiaomi VR Virtual Reality 3D Glasses


 

Xiaomi cumisüveg tisztító készlet

Hát, ez nyilván csak azoknak lehet érdekes, akiknél használatban van otthon cumisüveg. Nálunk éppen ven, de ezt a csomagot csak most, a cikkhez történő anyaggyűjtés közben találtam meg, így még nem rendeltem meg.

Xiaomi Mijia Kolamama 5pcs Baby Bottle Cleaning Kits 2

A csomag gyakorló cumisüveg mosóként nekem hasznosnak tűnik. Tartalmaz egy kefét az üvegek mosásához, tartalmaz egy szivacsot ugyancsak az üvegekhez és egy kisebb szivacsot a cumi tisztításához. Ezen kívül kapunk egy csipaszt, amivel a forró üveget foghatjuk meg, és kapunk egy kisebb sörtés tisztítőt, amivel vékonyabb csövek belsejét pucolhatjuk. Mondjuk azt nem tudom milyen cső jöhet itt szóba, nálunk ilyen nincs használatban, benzint is vastagabbal szívok le, szóval ez utóbbi alkalmatosság egy kicsit feleslegesnek tűnik. A többi viszont tényleg praktikus, kis helyen elfér, stb.

Xiaomi Mijia Kolamama 5pcs Baby Bottle Cleaning Kits 1

Az ára kerek 20 dolcsi, vagyis jelenlegi árfolyamon 5400 forint, ennyit azt hiszem meg is ér, már csak az érzés miatt is, hogy Xiaomi cuccal pucolom a babáink cuclisüvegeit.

Itt megtaláljátok: Xiaomi Mijia Kolamama 5pcs Baby Bottle Cleaning Kits


 

Xiaomi többfunkciós zseblámpa

Nem egy túl friss termék ez az elemlámpa, viszont annál praktikusabb. Van benne egy 3350 mAh-ás Lithium akkumulátor, amit nem csak a LED meghajtására használhatunk, hanem tölthetünk róla más eszközöket is.

Xiaomi LED 240Lm Minimalist Portable Flashlight 1

A lámpa amúgy elég pofás, volt már a kezemben belőle, nekem bejött. A világításnál választhatunk 11 különböző fényerő között, ráadásul még SOS jeeket is villog helyettünk, ha bajba kerülünk. A tény, hogy lemerült telefonunkat is fel tudjuk vele tölteni akár életet is menthet. Mindehhez a Xiaomi nem szabott túl magas árat, kereken 18 dollárt találunk az árcédulán, ez pedig már 5000 forint alatti árat jelent.

Itt megtalálod: Xiaomi 240LM Stepless Dimming 11 Modes 3350mAh USB Rechargeable Mobile Power Mini LED Flashlight – 

…de ha az előző webáruház nem tetszik, akkor itt is megveheted: Xiaomi LED 240Lm Minimalist Portable Flashlight


 

XIAOMI Wiha csavarhúzó készlet

Az a helyzet, hogy ez a készlet az egyik kedvencem, és most a Banggoodnál az ára egy akcióban becsúszott 20 dollár alá 1 centtel. Ez nekünk jó, mert bekerülhetett ebbe a cikkbe. Amúgy olyan 25 dollár környékén vehetjük meg, szóval nem rossz a mostani akció.

 Xiaomi Wiha 24 in 1 Precision Screwdriver Kit

Az alumínium házban lakó készletet olyanoknak ajánlom, akik szeretnek otthon különböző elektromos kütyüket javítgatni. A méretéből látszik, hogy nem autószereléshez lett kitalálva, inkább a finom munkák és az apró csavarok a területe. A csomagban található bitek S2-es acélból készülnek – jelentsen ez bámit is, gondolom elég ellenálló lehet, ha így kiemelik a leírásban. A csomagban a csavarhűzó szárán kívül 24 különböző bitet találunk a torxtól a hagyományos csavarokhoz valókig, de találunk néhány egészen egzotikus fejet is.

Ha szerettél volna ilyesmit venni magadnak, akkor most jött el az ideje, hogy kihasználd ezt az akciós árat. A csavarhúzó készletet ittt találod: XIAOMI Mijia Wiha 24 in 1 Multi-purpose Precision Screwdriver Set Aluminium S2 Steel Repair Tools


 

Yeelight asztali lámpa

A Xiaomi a Yeelight-tal karöltve okoslámpákat készít. Ez a lámpa viszont egyáltalán nem okos, ez egyszerűen csak egy nagyon jó minőségű olvasólámpa, amibe persze akár okoségőt is tehetünk. A minőség adott, hogy jól néz-e ki nem szeretném eldönteni. Nem az én világom, de hát ízlések és pofonok között nagy az eltérés, szóval ez ne befolyásoljon senkit.

Yeelight Minimalist E27 Desk Lamp

A lámpának nincs különösebb érdekes tulajdonsága, hacsak az nem, hogy egyik másik képen kicsinek tűnik, pedig egyáltalán nem az. A magassága 54 centiméter, vagyis egyáltalán nem alacsony, asztalra helyezve pont megfelel olvasólámpának. Rekhatunk bele hagyományos, energiatakarékos vagy lényegében bármilyen világítótestet, aminek foglalata E27-es, és nulla és 60 watt között a teljesítménye.

A fekete és fehér színben megvásárolható lámpát itt találjátok: Yeelight Minimalist E27 Desk Lamp

 


Divat

Ebben a válogatásban a viselhető Xiaomi cuccok kerültek. Persze egy okosóra is viselhető, de azért azt még sem sorolnám a ruházathoz vagy a ruházati kiegészítőkhöz.


 

Xiaomi felcsatolható napszemüveg

Male UV Protective Clip on Sunglasses 1

Ennek a cuccnak jobb magyar nevet nem tudtam kitalálni. A képeken is látszik, hogy nem más ez, mint egy jó formájú üveggel ellátott szemüveg, aminek azonban nincs szára. A normál, dioptriás szemüvegünkre csatolhatjuk fel, így nem kell dioptriás napszemüveget vennünk, vagyis megsprólunk egy kevés pénzt.

Male UV Protective Clip on Sunglasses 2

A szemüveg tényleg jól néz ki, legalábbis a képek alapján. Anyaga cink ötvözet és persze a TAC lencse, ami polarizált karcálló bevonattal ellátott. Ezen kívül még egy kis szilikont találunk azon a részen, amivel fel kell csiptetnünk, így nem karcoljuk össze a rendes szemüvegünket. A lencse a rendes szemüvegre helyezve fel is nyitható, így sötét helyiségbe lépve nem kell állandóan leszerelnünk a napszemüveg részt, elég azt felhajtani.

A szemüveget itt találod: XIAOMI TUROK STEINHARDT Polarized Clip on Sunglasses – 

…de megnézheted itt is: Xiaomi Male UV Protective Clip-on Sunglasses


 

Xiaomi pilótaszemüveg

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 1

Megvan még a TopGun? Marha menő csávók voltak benne a pilóták, főleg, hogy mindegyiknek ilyen fazonú pilótaszemüvege volt.

Mondanom sem kell, nekem is volt ilyen, nagyon szerettem, azt hiszem jól is állt. Rendeltem is egyet a Xiaomi szemüvegéből, na az viszont nem állt jól. MOst vagy az évek teltek el és átalakult a fejem, vagy sosem volt ez jó nekem, de régen akkora menőség volt, hogy bármilyen szarul állt akkor is jónak tűnt.

Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses 2

Amúgy ez a fazon igazán sosem ment ki a divatból, de az utóbbi időben mintha megint egyre több emberen látnám. Lehet, hogy nekem is csak egy bajszot kéne növesztenem hozzá, mint amilyen Magnumnak volt, és akkor megint menő lennék.

Itt találod meg: Xiaomi Polarized Pilot Sunglasses


 

Xiaomi baseball sapka

Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap 1

Na kérem, ez az egyik az utolsó rendeléseim közül. Meg kell ondanom, hogy a baseball sapkákat sosem éreztem vagánynak – nem úgy mint a pilótaszemüveget- és azt hiszem nem is álltak valami jó. Most meg, hogy haladok bele a korba és kerekedik az arcom egyre rosszabb. Mindegy, meg kell néznem ezt is, főleg, hogy nem kockáztatok, ha nem fog tetszeni már tudom, hogy kinek ajándékozom el. 😉

Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap 2

A sapkáról túl sok részletet nem tudok írni, aki látott már igazi minőségi, például eredeti amerikás baseball sapkát, az sejti, hogy milyen minőségre számítok ettől. Extrái amúgy nincsenek, állítható hátul tépőzárral, van nagy sildje, hogy ne égesse ki a szemünket a nap és átengedi a párát, így jó eséllyel nehezen izzadunk bele.

Ha tetszik a képeken akkor itt megtalálod: Xiaomi Trendy Solid Color Reflective Baseball Cap

Cikket majd írok róla ha megérkezett.


 

Xiaomi női kalap

W.W Female Breathable Sunshade Straw Hat

Kalap. Csajoknak. Papirusból. Lányok, vegyetek ilyet, hogy aztán alóla kacér pillantásokkal varázsoljatok el minket! Amúgy is, nem sokan mondhatják el magukról kicsiny országunkban, hogy papiruszból készült Xiaomi kalapjuk van, ez pedig egy csajos cuccnál kifejezetten előny, mert minél kevesebb jön szembe az utcán vagy a strandon annál jobb. Na ugye!

Itt keresd: Xiaomi W.W Female Breathable Sunshade Straw Hat


 

Xiaomi úszószemüveg

Ennek a szemüvegnek nem tudtam jobb kategóriát kitalálni, egy külön sportrészleget meg nem akartam miatta nyitni. Szóval senkit nem szeretnék megtéveszteni, ez tényleg egy úszószemüveg nem pedig a legújabb kínai utcai viselet.

Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles 1

Sajnos az úszás, főleg mint sport végképp nem az én világom, úszni is csak kicsivel tudok jobban, mint egy nyél nélküli fejsze. Szóval nem engem kell kérdezni, hogy ez a szemüveg jó vagy sem, de az biztos, hogy befért 5000 forint alá, szóval itt van. Ez a szemüveg felnőttek számára készül, a lencséje páramentes, és vízálló – még jóhogy, hiszen ez egy úszószemüveg.

Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles 2

Nagyjából ennyit tudok elmondani róla. Ha van az olvasók között úszáshoz értő, akkor szívesen venném, ha véleményezné, hogy okosabb legyek! Köszönöm!

Itt tudod megvenni: Xiaomi Durable Waterproof Swimming Goggles


 

Xiaomi póló

Xiaomi Leisure Cartoon Print Short Sleeve T shirt

Vagy más néven T-shirt. Szóval ez is pont az aminek látszik, egy póló egy félig robot Xiaomi nyuszival. Ez a minta azért jó, mert a beavatottakkal, akik ismerik a Xiaomit összekacsinthatsz az utcán, a töbiek meg nem értenek a dologból semmit.

Akarsz még a pólóról valamit tudni? Ha igen kattints ide: Xiaomi Leisure Cartoon Print Short Sleeve T-shirt

…sőt vedd is meg aztán mesélj, hogy milyen!


Fülhallgató

A Xiaomi meglehetősen sok féle és fajta fül és fejhallgatót gyárt. Most nem kaptok meg mindent ami befér 5000 alá, a legolcsóbb darabokat kihagytam. Ha ezeknél is olcsóbbat szeretnétek, akkor lapozzatok vissza régebbi Xiaomi cikkeinkbe találtok garantáltan.


 

Xiaomi BRE01JY dupla meghajtós fülhallgató

Ez a Xiaomi egyik legújabb dobása az olcsó kategóriában. Két meghajtó van benne, ami kicsit becsapós, de picit azért különleges is.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 3

Először is tisztázzuk, hogy nem jut ezsembe jobb szó a meghajtónál, így ezt fogom használni a későbbiekben is. Angolul driver a szó, ami ebben az esetben nem sofőrt jelent. A driver az a része a fülhallgatónak ami megszólalta a hangot, megrezgeti a levegőt. Az egyszerűbb megoldásokban, a régi fejhallgatókban csak egy driver volt, egy membrán. Mostanában egyre több fülesbe tesznek több meghajtót, amik különböző hangmagasságokat szólaltatnak meg, mint például az otthoni hangfalban a nagy közép, a SUB cső, vagy a cincogó magas felül. Természetesen a fülesekbe ezek nem férnek el, de elfér sok más technológia.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 2

Amiért azt írtam, hogy ez a füles kicsit becsapós az, hogy azt mondják róla, hogy két meghajtót tartalmaz, ami igaz is, ám a második meghajtó egy kerámia “membrán” a rendes lengőtekercses membrán felett. Ez a kerámia “membrán” viszont a képek tanúsága szerint egy passzív eszköz vagyis leginkább úgy tudom elképzelni a működését, hogy a hagyományos membrán által megrezgetett levegő mozgatja meg. Ez ugyan két meghajtó, de még is csak egy.

Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In ear Earphone 1

Nem tudom milyen a minősége, de azt tudom, hogy kollégámhoz 1-2 napon belül megérkezik, ő aztán majd jól megírja milyen a minősége. Ami biztos, hogy az ára alacsony, ezért a pénzért pedig csalódást nem okozhat annyira olcsó.

Itt megtalálod: Xiaomi Dynamic Driver+Ceramics Driver Shallow In-ear Wired Earphone Headphone With Mic

…de ha az előbbi áruház nem tetszik, akkor kattints ide: Xiaomi BRE01JY Dual Drivers In-ear Earphone


 

Xiaomi hibrid dupla meghajtós fülhallgató

Xiaomi Pro HD In ear Hybrid Earphones 1

Na ez a füles is két meghajtóval rendelkezik, mégis teljesen más rendszer mint az előző. Itt kapunk egy hagyományos dinamikus meghajtót, vagyis egy membránt, és kapunk mellé egy armatúra meghajtót, ami viszont egy vasmag. Ez utóbbi technológiát leggyakrabban hallókészülékekben találjuk, amiknek a fő céljuk, hogy a rossz hallással megáldott embertársunk megértse amit mondanak neki. Vagyis ez a megoldás képes tisztább beszéd és így énekhangot közvetíteni, miközben a hagyományos membrános megoldás ad mögé egy csomó dinamizmust.

Van ebből egy komolyabb darab is, ez a Xiaomi Pro HD nevű cucc, ami ugyanígy két meghajtót kapott. Ez van nekem is itthon, cikket is írtam róla, amit itt elolvashattok. Őszintén megmondom nem tudom mi a különbség a drágább és az olcsóbb megoldás között. A technológia megegyezik, talán a füles háza más.

Xiaomi Pro HD In ear Hybrid Earphones 2

Az olcsóbb fülest itt találjátok: Xiaomi Hybrid Dual Drivers Wired Control Earphone

…vagy alternatívaként itt: Xiaomi Mi IV Hybrid Dual Drivers Earphones – 

A drágábbról írt cikkünk itt olvasható: Xiaomi Pro HD Hybrid, a fülbe való zene

A fülest pedig itt vehetitek meg akciós áron – csak az akció miatt fért be 20 dollár alá: Xiaomi Pro HD In-ear Hybrid Earphones


 

Külső akkumulátor

A Xiaomi külső akkumulátorai nagyon kedvelt termékek. Szépek, és olcsók, sok féle kapacitással megvásárolhatók.


Ebbe az összefoglalóba természetesen csak a kisebb, 5000 illetve 10 000 mAh kapacitással rendelkező egységek kerülhettek be. Nem is szeretném szétbontani őket, hiszen tudás szempontjából nincs közöttük különbség. A Xiaomi külső akkumulátorai igazán nyerő darabok. A mutatós és menő külső mögött Samsung vagy LG cellák dolgoznak, így nyugodtan mondhatjuk nem veszünk zsákbamacskát. Az egységek fém házat kaptak, amiben az akkucsomag vezérlését egy Texas Intstruments elektronika végzi. A házon találunk egy bekapcsológombot, egy visszajelző LED-et ami az aktuális töltést mutatja és két USB csatlakozót. Ezek közül a Micro USB-n keresztül tölthetjük, a hagyományos USB csatlakozón pedig kivehetjük a tárolt töltést.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 1

A Xiaomi Power Bank nem csak látványra megnyerő, és nem csak a beépített akkumulátorok miatt biztonságos. Kapott hőmérséklet érzékelőt ami a túlmelegedéstől védi, van benne kimeneti- és bemeneti túlfeszültség-védelem, rövidzár-védelem, automatikus töltővédelem, túltöltés és kisülés elleni védelem, valamit kimeneti túláram-védelem. Nem is kell ezt mind értened, elég, ha tudod, hogy a Xiaomi mindent megtett azért, hogy se a külső akkumulátor, se a rákötött töltendő eszközök ne sérüljenek.

Xiaomi Ultra thin 10000mAh Mobile Power Bank 2 2

Az ultravékony, 9,9 milliméter vastag 5000 mAh kapacitásút itt találod: XIAOMI 5000mAh Ultra Thin 9.9mm Power Bank

… de megveheted itt is: Xiaomi 5000mAh Mobile Power Bank

A még ultrább 5000 mAh-ás verziót, ami mindössze 8,65 milliméter vastag itt veheted meg: Xiaomi ZMI QB805 5000mAh 8.65mm QC2.0 Quick Charge Power Bank

Végül pedig itt találod az ultra vékony verzió 10 000 mAh kapacitású verzióját: Xiaomi Ultra-thin 10000mAh Mobile Power Bank 2

Ahogy a cikk eddigi termékei, úgy ezek is a bűvős 20 dolláros, vagyis 5400 forintos ár alatt vehetők meg!

 


 

Autó

Itt lesznek a Xiaomi autóba való, vagy vezetés közbeni használatra szánt eszközei 5000 forint alatt.


Meg lennénk lepve, ha a gyártó nem készítene semmit autósok részére. Szerencsére készít, ráadásul olcsó és igen népszerű dolgokat. A prímet a szivargyújtós transzmitterei viszik, amik nem csak a telefonok töltését oldaják meg, hanem régebbi autókban azt is, hogy a kocsiba épített rádión keresztül hallgassuk a telefonon tárolt zenéket. Ha ez nem lenne elég, létezik olyan megoldásuk is, ami kinahgosítóként is funkcionál, igaz, ezt csak akkor ajánlom, ha más módja tényleg nincs a kocsiban a kéz nélküli telefonálásnak.

 

Xiaomi szivargyújtós gyorstöltők

Xiaomi Fast Charging Car Charger

A legegyszerűbb autós kütyük ( leszámítva a Roidmi telefontartót) a sima töltők. Pontosabban annyira nem is simák ezek, mert képesek gyorstöltésre is, így nem kell órákon át lógatni rajtuk a telefonunkat. A kisebbik és olcsóbbik megoldás 2,4 ampert tud, a drágább pedig 3,6 ampert. Ezekkel tényleg nem lesz probléma a telefonok töltése. Azért arról ne feledkezzün kel, hogy az eszközökre két telefont köthetünk egyszerre, ilyenkor alacsonyabb töltőárammal számolhatunk.

A 2,4 amperes verziót itt találod: Xiaomi Fast Charging Car Charger

Ha az erősebb 3,6 amperesre lenne szükséged, akkor ide kattints: Xiaomi Dual USB Ports 3.6A Universal Car Charger


 

Xiaomi autós töltő és transzmitter

Ezek a cuccok a kedvenceim. Az egyik verzió immár erős fél éve dolgozik nálam is, és hibának nyoma sincs. A régebbi verzió, a Roidmi 2S tud többet. Ez az a változat, ami nem csak arra alkalmas, hogy a rádión hallgassuk a telefonon tárolt zenéket, hanem arra is, hogy kihangosítóként használjuk, ilyenkor pedig, mint egy rendes kihangosító esetén az autó hangszóróin halljuk a beszélgetés másik résztvevőjét.

Xiaomi ROIDMI 3S Bluetooth Car Charger 2

A kérdés, hogy miért nem került bele ez a funkció az újabb változatba. A hivatalos magyarázat szerint – és ez sajnos tényleg nem csak szöveg- a legtöbb autóban olyan helyen van a szivargyújtó, ahol valami takarja. Emiatt a bele épített mikrofon nem adja tovább megfelelő minőségben is erősséggel a hangunkat. Ez nálam is így van, ezért is írtam, hogy jobb híján megfelelő, de ha van más lehetőség inkább használjuk azt.

Xiaomi ROIDMI 3S Bluetooth Car Charger 1

A Roidmi 3S esetén van még egy változás. A Xiaomi mérnökei a külső, pontosabban a szivargyújtó érintkezőivel kapcsolódó részeken variáltak. Állítólag egyes típusoknál nem volt jó az érintkezés. Itt konkrétan a VolsWagen csoport autóit szokták említeni. Nos, nekem is ilyen autóm van, de ez a hiba engem még sem érint.

A lényeg, ha nincs szükségetek a kihangosító funkcióra, akkor válasszátok a Roidmi 3S-t, ha kell a kihangosítás, akkor a 2S lesz a Ti jelöltetek.

A Roidmi 2S-ről cikket is olvashattok nálunk, itt találjátok:

A Roidmi 2S-t megvehetitek itt: Xiaomi ROIDMI 2S

Vagy ha a GearBest áruházat jobban szeretitek, akkor itt: Xiaomi Roidmi 2S

A Rodmi 3S vásárlásához ezt az áruházat ajánlom: Xiaomi ROIDMI 3S

… de azért nézzetek be ide is, mert lehet, hogy most éppen ez lesz az olcsóbb: Xiaomi ROIDMI 3S


 

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 11

Utolsó autós kiegészítőnk egy frankó headset lesz. Ha nem akarsz vezetés közben kézben tartott telefonnal teleonálni, de nincs kihangosítód, ha félsz a telefon sugárzásától, és inkább gy füles mikrofon párost használnál inkább, akkor megtaláltad amit keresel. A megszokott Xiaomi minőséget kapod némi extrával fűszerezve, ráadásul igazi “kínai” áron, vagyis nem fogod a gatyád a pénztárnál hagyni, ha szeretnél egy ilyet.

Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth headset 8

Nagy szerencse, hogy nálunk már járt belőle egy fekete változat – fehérben is kapható- így tesztet is írhattunk róla, amit itt alolvashattok: Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset teszt

Ha meg szeretnétek vásárolni, akkor megtaláljátok itt: Xiaomi Youth Version Mini Light Wireless Bluetooth Earphone

…vagy itt: Original Xiaomi Mi LYEJ02LM Bluetooth Headset


 

Táska, hátizsák

A Xiaomi már mindent gyárt, táskákat és hátizsákokat is, sőt megejelentek a kínálatban a különböző gurulós bőröndök is. Ez utóbbiak nem férnek ebbe az árkategóriába, de cserébe jó néhány hátizsák igen. Ezek közül szemezgettünk most.


 

Ha nem haragszotok nem mutatom be külön egyik zsákot sem, mert én is csak képek alapján tudnám megtenni, de azt Ti is látjátok. Annyit azért mindenképpen le kell írnom, hogy immár két Xiaomi hátizsák teljesít szolgálatot itthon. Egy másik cikkben már leírta, az a csúfság történt velem, hogy bár mind a kettőt magamnak rendeltem, végül mind a kettőt a párom használja, és nem azért mert nekem nem kellettek, egyszerűen lenyúlta őket. Azóta is serényen koptatja a zsákokat, viszzük benne a bébipapit meg a hasonló jóságokat, de a zsákokon semmi nyoma ennek, pont olyanok, mint amikor a zacskóból kivettem őket.

xiaomi_trendy_water-resistant_chest_bag_1.jpg

A Xiaomi hátizsákok egyébként kivétel nélkül vízállóak, de persze nem csak a szövet résznél, hanem a cippzárnál is. A gyártó nem bonyolítja túl őket, nincsenek milliónyi rejtett zsebecskék és hasonló huncutságok, mindenből pont annyi van, amire szükségünk lesz. Pontosabban nálunk így van, pont annyi a zseb, amennyi kell.

xiaomi_trendy_water-resistant_chest_bag_2.jpg

Ami még fontos lehet, hogy a nálunk szolgálatot teljesítő két hátizsákra igaz, hogy élőben jobban néznek ki, mint a képeken. Én is írtam róluk cikket, próbáltam őket ügyesen fotózni, de hiába, akkor már a gyári fotók, mégha azokon sem olyanok, mint amikor tényleg a vállon vannak.

Xiaomi 20L Backpack 2

Az alábbi listában nyolc különböző termék fért el, jelenleg ezek teljesítik az árhatár követelményeit. Jó szemezgetést közöttük!

Apró hátitáska városi utazáshoz: Xiaomi 90FUN Travel Urban Style Waist Bag Men Women Waterproof Casual Crossbody

Egyszerű notebook táska 13 colos notebookokhoz: Xiaomi 90FUN Simple Style Waterproof Shockproof Laptop Sleeve Bag For 13inch Notebook

Multifunkciós sportos hátizsák. Xiaomi 90fen Trendy Multifunctional Foldable Sports Backpack

Közepes méretű utazótáska: Xiaomi Traveling Bag

20 literes hátizsák: Xiaomi 20L Backpack

Pipere táska utazáshoz: Xiaomi Portable Travel Toiletry Bag

Lezser városi hátizsák: Xiaomi Urban Leisure Fashion Crossbody Bag

Újabb egyszerű notebook táska 12,5 vagy 13,3 colos notebookokhoz: Xiaomi Lightweight Waterproof Laptop Sleeve Protective Bag


 

Itt és most elérkeztünk havi Xiaomi ajánlónk végére az olcsó kategóriában. Ebben a hónapban oldalunkon még mindenképpen találkozhattok egy középkategóriás ajánlóval.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mik voltak az idei tavasz legnépszerűbb Xiaomi termékei magasabb árkategóriában, akkor kattitsatok ide:

A legjobb Xiaomi kütyük 5000 forint alatt - június 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2