Válassza az Oldal lehetőséget

A Microsoft fellép a Sony szoftvere ellen

A Microsoft úgy határozott, hogy mihamarabb megpróbálja kiiktatni a Sony szoftvere által jelentett kockázatokat, és a biztonsági termékeit alkalmassá teszi annak eltávolítására.

A Microsoft tervei szerint a legnépszerűbb biztonsági termékeit egy olyan frissítéssel fogja ellátni, amelyek révén lehetőség lesz a Sony egyes CD-iről feltelepülő (XCP) rejtőzködő program eltávolítására. A Sony BMG szoftver az azt tartalmazó CD-kről akkor kerül a PC-kre, ha azt a felhasználó elkezdi meghallgatni. A program komoly kockázatot jelent a Windows alapú rendszerekre, ugyanis az különböző rootkit technikákat is alkalmaz, amelyek révén nehezen megtalálható, és eltávolítható. További komoly problémát jelent, hogy a vírusírók megtalálták annak a módját, hogy a Sony egyes CD lemezein megtalálható szoftvert miképp tudják a saját kártékony programjaik elrejtésére felhasználni. A Sophos szerint e trójai programok ellen a számítógépekre való feltelepülésük után már nagyon nehéz védekezni, ugyanis a rootkit azokat a víruskeresők elől is elrejti.

A Microsoft úgy határozott, hogy a Sony rootkitje ellen hatékony lépéseket tesz, ezért olyan frissítéseket fog közzétenni a Windows AntiSpyware és a Malicious Software Removal Tool biztonsági szoftvereihez, amelyek segítségével felismerhetővé és eltávolíthatóvá válik a kártékony program. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy ezek a frissítések mikor válnak elérhetővé. Egyes hírek szerint a rootkit eltávolítására a Windows AntiSpyware utóda, a Windows Defender lesz képes.

A Sony már leállította a rootkitet tartalmazó CD-inek gyártását, és kiadott egy olyan hibajavítást, amely úgy szünteti meg a biztonsági problémát, hogy az érintett CD-k továbbra is problémamentesen lejátszhatók maradnak a PC-ken.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2