Válassza az Oldal lehetőséget

A Xiaomi a 3. generációs üveg alatti szelfikameránál tart (videóval)

A Xiaomi a 3. generációs üveg alatti szelfikameránál tart (videóval)
86 / 100
Hamarosan valóban keret nélküliek lesznek a Xiaomi telefonjai.

A Xiaomi a 3. generációs üveg alatti szelfikameránál tart (videóval)

Az üveg alatti szelfikamera pont olyan, mint az üveg alatti ujjlenyomatolvasó volt. Lassan évek óta várjuk, de még mindig sehol. Azonban a háttérben a fejlesztés rendületlenül folyik, így több gyártó is már a sokadik generációnl tart, igaz, ezek még mindig nem alkalmasak arra, hogy sorozatgyártásba küldjék őket.

 

A problémát nem is maga a kamera okozza, hiszan az elvben nem kell, hogy különbözzön, a hagyományos kameráktól. A probléma forrása a kijelző. Ahhoz, hogy a fejlesztés elindulhasson az kellett, hogy az AMOLED panelek gyártása olcsóvá váljon, és elterjedhessen a telefonokban is. Az AMOLED ugyanis az egyetlen jelenleg, amivel a kamera üveg alá helyezése egyáltalán megoldható.

 

Ennek oka, hogy az AMOLED esetén nem kell háttérvilágítást használni (amit a kamera kitakarna), minden képpont külön fényforrásként működik. Az AMOLED panel szabad szemmel átlátszónak tűnik, ám még sem az. A felület alatt fut a vezetékezés, és ott vannak a fényforrások is, amik azzal járnak, hogy a kamera sokkal kevesebbet lát a külvilágból, mintha simán a keretbe lenne építve.

A feladat megoldásához a mérnököknek két irányból kell közelíteniük a problémához. Egyrészről olyan optikákat, kamerákat kell gyártani, amik az eddigeknél jobb rekeszértékkel rendelkeznek, más részről olyan AMOLED paneleket kell készíteni, amik több fényt engednek át. A két fejlesztés kombinálásával érhető el, hogy a jelenleg megszokott minőségből ne kelljen engedni.

 

A Xiaomi jelenleg már a harmadik generációs megoldásánál tart, és nagyon úgy tűnik, hogy a termékük lassan piacéretté válik. Legalábbis erre utal, hogy ezt a generációt már promózzák is, így kaptunk egy rövid, valamivel több, mint félperces videót is tőlük. Kíváncsian várjuk, hogy a jövőre bemutatkozó új csúcstelefonjaikban helyet kap-e majd az új megoldás.

További Xiaomi hírek oldalunkon

 

forrás: 1.

A Xiaomi a 3. generációs üveg alatti szelfikameránál tart (videóval) 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2