Válassza az Oldal lehetőséget

AFDS 2012: AMD “Kaveri” APU 1 TFLOPS számítási teljesítménnyel

A jelenleg is zajló Fusion Developer Summit rendezvény alatt több érdekes információt láthatunk a jövőben megjelenő termékekről. Az előadásokból még az is kiderült, hogy a vállalat már több mint 40 millió APU-t szállított le.

AFDS 2012: AMD "Kaveri" APU 1 TFLOPS számítási teljesítménnyel 1

Az AMD Fusion Developer Summit 2012 megnyitó előadásában Lisa Su prezentációjában láthattuk, hogy a második generációs “Trinity” APU-k elérik a 726 GFLOPS számítási teljesítményt (ez körülbelül 37 százalékos növekedésnek felel meg), miközben az elődökhöz mérten kétszer jobb az energiahatékonyságuk. A következő lépcsőfok a Steamroller maggokkal felvértezett Kaveri APU lesz, mely 1 teraFLOPs-os (egyszeres pontosság mellett) teljesítményével ismét jelentős előrelépésnek könyvelhető el. A megjelenés 2012 végén, 2013 elején várható.

 

kaveri apu

[+]

 

Lisa Su azt is kifejtette, hogy még hatalmas utat kell bejárnia az APU-knak, azonban a végső cél már egyértelmű. Azt szeretnék elérni, hogy ezek az eszközök olyan egyszerűen programozhatóak legyenek, mint a mai processzorok. Ez kétségtelenül szép célkitűzés, de egyáltalán nem lesz könnyű megvalósítani.

 

Forrás: pcper.com