Válassza az Oldal lehetőséget

AMD K8L — mire megöregszünk, megérkezik Frissítve

Az AMD-re, úgy tűnik, rájár a rúd mostanában. Az R600 magra épülő videokártyák mellett a K8L asztali processzorokra is várnunk kell, nem is keveset.

 

Frissítés: Sajnos a forráshír enyhén félreérthető volt, így annak – sajnos velünk együtt – sok lap bedőlt, illetve sokan félreértelmezték. A nyilatkozat nem magára termék fizikai bevezetésére tett kijelentést, az jelen értesüléseink szerint változatlanul az előre kitűzött ütemben történik. A félreértésért a magunk(am) részéről elnézést kérünk olvasóinktól!

A TECHSpot értesülését Hector Ruiz vezérigazgató nyilatkozatára alapozza, mely szerint a K8L architektúrára épülő asztali megoldások ebben az évben már nem jelennek meg.

Mint ismeretes, a K8L az AMD fegyvere lett volna az Intel Core 2 processzorok ellen. Az Intel a Pentium családot leváltó processzorokat már a tavalyi évben bevezette, azóta pedig lényegében minden csatát megnyer az AMD termékeivel szemben. A rivális ezzel szemben egy lényegében csak papíron létező két CPU-s megoldást tudott felmutatni, melynek elterjedésére kevés esélyt látunk.

Az AMD-nek a K8L család nyújthatott volna esélyt, hogy felvegye a Core processzorokkal elé dobott kesztyűt, ám ez az esély most elszállni látszik egészen jövő év elejéig.

Hector Ruiz szerint a K8L architektúrára való átállás így is nagy jelentőségű lesz, hiszen teljesen új magot dobnak piacra, remélve a piaci részesedés erősödését. A vezérigazgató szerint az átállás az új magra hosszabb lesz, mint az Intelnél, hiszen a nagyobb gyártó esetén a Core processzorokra 6, az AMD-nél a K8L-re pedig 9 hónapra lesz szükség.

AMD K8L -- mire megöregszünk, megérkezik Frissítve 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2