Oldal kiválasztása

Anet E10 3D nyomtató – Egy újabb fincsi bevezető akció július 24-ig!

Anet E10 3D nyomtató – Egy újabb fincsi bevezető akció július 24-ig!

Az Anet nyomtatócsaláddal már találkozhattatok oldalainkon. Eddig két típust mutattunk be, az Anet A6-ot és az Anet A8-at. A jelenlegi bevezető akcióban szereplő nyomtató jelentős minőségi ugrás az eddig bemutatott darabokhoz képest, ráadásul az akció időtartama alatt 70 dollár, vagyis 20 ezer forintot spórolhatsz. Lássuk a részleteket!

Anet E10 3D Printer

A most bemutatásra kerülő Anet E10 két nagyon jelentős dologban tér el az elődeitől. Az egyik, hogy a nyomtató vázszerkezete végre nem plexi, hanem alumínium, a másik, hogy a teljes vezérlő szerkezet egy külön házban kapott helyet, így az nem terheli a nyomtató szerkezetét. A mellékelt videó alapján (az oldal alján találtok hozzá linket) úgy tűnik, hogy bár ez is DIY, vagyis otthon összeszerelős modell, még sem annyira az, mint mondjuk az Anet A8. A film alapján 3 nagyobb darab érkezik, a vezérlés, a tálca, és a függőleges keret, amin a nyomtatófej mozog.

Anet E10 3D Printer 1

Az Anet A6-ot és A8-at, bár a nyomtatási pontosságot jónak mondták, sok kritika érte az alkatrészek minősége miatt. A leginkább problémás részek a plexiből kivágott vázdarabok, amiknek az illesztési pontossága lehetett volna jobb is.

Anet E10 3D Printer 2

Az Anet E10 esetén ezzel már biztos nem lesz probléma, hiszen a csavarokkal rögzített alumínium szerkezet stabil tartást biztosít. Ez segíthet a nyomtatás pontosságát is növelni, valamint a rossz beállításból adódó meghibásodások száma is csökkenhet.

Anet E10 3D Printer 3

Az Anet A10 amúgy a 3 testvér közül a legnagyobb, legalábbis  a nyomtatható tárgyak méretét tekintve. A maximális printelhető méret 220 x 270 x 300 milliméteres, a platformlap alumíniumból készül. A gép egy fúvókával rendelkezik, ennek átmérője 0,4 milliméter, az üzemi hőfoka 260 fok. Az Anet A6 3D nyomtató 0,1-0,4 milliméteres rétegvastagság mellett 40-120 milliméter/ másodperces nyomtatási sebességgel rendelkezik. A nyomtatáshoz felhasználhatók az ABS, a HIPS és a PLA alapanyagból készülő szálak, amiknek átmérője 1,75 milliméter. Az XY tengely pozicionálási pontossága 0,015- ,míg a Z tengely pozicionálási pontossága 0,004 milliméter.

Anet E10 3D Printer 4

A nyomtató teljes méretei 40 x 44 x 49,5 centiméter, tömege 7,8 kilogramm. A nyomtatóhoz jár egy Cura nevű Windowsos szoftver is, így nyomtathatunk közvetlenül a számítógépről is, de lehetőségünk van az elkészített modelleket microSD kártyán a printerbe juttatni. A támogatott fájlformátumok az STL és a G-Code. A beállításokat a nyomtatás előtt a gép LCD kijelzőjén végezhetjük el.

Anet E10 3D

Végezetül foglalkozzunk kicsit a mostani akcióval. Az Anet E10 világpremierje július 24. Az addig tartó időszak a bevezető akcióról szól, amiben, ahogy azt már megszokhattuk komoly kedvezményt kapunk az árból. Jelen esetben 368 dollár helyett 300 dollárt kell fizetnünk. Ez konkrétan 20 ezer forintnyi spórolásnak felel meg! Fontos tudni, hogy az előrendelési akcióban a termék kínai raktárból fog érkezni. A GearBestnél az utóbbi hónapokban bevezettek több olyan szállítási módot, amit használva, a GearBest szerint nem kell vámot és ÁFA-t fizetnünk a kínai raktárból érkező termékekre sem. Ilyen a jelen esetben választható EU Express is, ami az eddigi visszajelzések alapján tényleg úgy működik, mintha Európán belülről rendeltünk volna. Bár a visszajelzések eddig pozitívak, de az életünket azért nem tennénk rá, hogy egy-egy alkalommal nem futhatunk bele egy vámfizetésbe.

Anet E10 3D Printer 5

Persze, ha így is van, az Anet E10 3D nyomtató ára még mindig nagyon baráti lesz, hiszen az Árukeresőn jelenleg fellelhető legegyszerűbb alumínium vázas szerkezet is 170 ezer forintba kerül, szemben az Anet E10-el, ami ha beválik az EU Express szállítás akkor 87 ezer forintba, ha pedig vámot kell rá fizetnünk, akkor nagyjából 110 ezer forintba kerül. Ez jobb esetben 80-, de még a rosszabb esetben is 60 ezer forintos árkülönbséget jelent.

Azért próbálunk mi is segíteni, hogy az EU Express szállítást ki tudjátok választani! Ahhoz, hogy választani tudjatok a szállítási módok közül, a terméket a kosárba kell tenni, majd el kell indítani a vásárlási folyamatot. Az ezután betöltődő ablakban fogjátok látni a választható szállítási és fizetési módokat. Az EU Express jelenleg ingyenes és 10-25 napos érkezési idővel számolhatunk, ha ezt választjuk.

 

Az Anet E10 bevezető akciójáról itt olvashattok: Anet E10 Alumínium vázas 3D Printer bevezető akció

Az Anet E10 nyomtatóhoz további képeket, bemutató videót és vásárlási lehetőséget itt találtok: Anet E10 Alumínium vázas 3D Printer vásárlás

 

Bár az Anet E10 immár a harmadik Anet nyomtató amit bemutatunk, oldalainkon már a negyedik 3D nyomtató. Az előzőeket itt találjátok:

Anet A6 3D Printer: Anet A6 3D nyomtató, ami még mindig nem úri huncutság!

Anet A8 3D printer: Újra kapható és sokkal olcsóbb lett Anet a 3D nyomtató!

Tronxy Desktop 3D printer: A 3D nyomtatás már nem úri huncutság – Tronxy Desktop 3D Printer

A szerző bemutatása

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink