Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS G73Jh – hordozható fúziós erőmű DirectX 11-gyel

Ma már ott tartunk, hogy a hordozható számítógépek, notebook – laptopok, újabb a netbook és a táblagépek abba a kategóriába tartoznak, mely az átlagember számára is elérhető, megfizethető. Az utóbbi évek slágertermékei, az apró netbookok egyes kivitelei már 60-70 ezer forintért hazavihetőek, de egy átlagos felhasználásra szánt (viszonylag erős kétmagos processzor, 2-4 GB RAM) 15” körüli gép, minőségi gyártótól is beszerezhető 110-140 Ft-ért. A ma már alapnak számító kétmagos processzoroknak és az elegendő memóriának ezek a notebookok a netezés és a videózás mellett könnyedebb munkára is tökéletesen alkalmasak, legyen szó irodai alkalmazásokból, grafikai feladatokról, vagy akár videó konvertálásról, ha pedig viszonylag új grafikus vezérlőt tartalmaz a gépünk, a GPU-gyorsítás segítségével további erőforrásokra tehetünk szert.

ASUS G73Jh - hordozható fúziós erőmű DirectX 11-gyel 1

Gyakorlatilag egyetlen dolog ami még mindig nem költözött le ebbe a kategóriába, az pedig a játékos felhasználás. Valamivel 100 ezer forint felett jól megválasztva szert tehetünk egy olyan gépre, ami gyakorlatilag mindent tud, egy dolgot kivéve: a játék. Hardveres szempontból a drágább gépek egyértelmű mozgatórugója a grafikus vezérlő, mely a komolyabb teljesítményű daraboknál már nem integrált, hanem dedikált megoldás. Ha olyan gépet szeretnénk, amely a legújabb játékprogramokkal is megbirkózik, akkor bizony még ma is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, 200 ezer forint alatt ne is nagyon próbálkozzunk, és ez még egy óvatos kijelentés volt. Aztán van még egy kategória, a prémium.

ASUS G73Jh - hordozható fúziós erőmű DirectX 11-gyel 2 

Az ebbe a szegmensbe készülő hordozható gépek azoknak készülnek, akiknek az ár csak másodlagos szempont, a jelszó a maximalizmus és az egyediség. Ezeket a gépeket általában a következő tulajdonságok jellemzik: a legerősebb processzor, bikaerős videokártya, tengernyi memória, hatalmas tárterület, a legújabb szabványokat ismerő egyéb komponensek, Blu-ray, valamilyen szempontból egyedi külső, és gazdag körítés. Nos, e cikkünk alanya egy ilyen notebook lesz az ASUS G73Jh személyében, ismerkedjünk is meg vele közelebbről!

ASUS G73Jh - hordozható fúziós erőmű DirectX 11-gyel 3