Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS HD3870 X3 — 3 magos kártya az ASUS-tól ATI 3870 alapokon!

Úgy tűnik az AMD nem szeretné kiadni a kezéből a leggyorsabb asztali videokártya címet, az ASUS-nál pedig a Trinity koncepció öltött testet erősebb magokkal.

Reméljük kellemesen telt olvasónk ideje április első napján! Reméljük nekünk is sikerült a jó hangulatot fokozni! Jövőre is lesz április 1., addig az alábbihoz hasonló hírekkel nem szolgálhatunk. 🙂 (úgy tűnik a két ventilátorral kicsit túllőttem a célon, tanultam a hibából)

Sajnos a kártyáról jelenleg csak két képet sikerült vadászni, de a forrás oldal szerint hamarosan kiadnak egy 3DMark06 eredményt is. Amit tudhatunk, hogy a feltöltött képek nevében a 3870X3 név szerepel, ami a kártya hátáról készült képpel együtt azt mutatja, hogy itt bizony három darab 3870-es lapka teljesít szolgálatot. A múlt héten bemutatott három magos ASUS kártya tehát úgy tűnik nem sima koncepciótervként létezett, hanem e kártya előzménye lehetett.

ASUS HD3870 X3 -- 3 magos kártya az ASUS-tól ATI 3870 alapokon!
A kép nagyítható!

Sajnos a fent említett 3DMark eredmény pontos megjelenésének idejét nem sikerült megfejteni, mert a bábeli hal erejét erősen meghaladta az oldal hibátlan angolra fordítása. Reménykedjünk, hogy jönnek az eredmények, hiszen egy jó képernyő mentésből sok adatot megtudhatunk a szörnyszülöttről.

ASUS HD3870 X3 -- 3 magos kártya az ASUS-tól ATI 3870 alapokon!
A kép nagyítható!

Ami a képen is jól látszik, hogy a három mag meghaladta az X2-re tervezett hűtés erejét. Bár a burkolat mögé nem látunk, a kártya megnövekedett hossza tetemes tömeget, és kivételesen nagy hővezető csöves hűtést takarhat, melyet két ventilátor tart megfelelő hőmérsékleten. Az halványan látszik, hogy a kártya hátsó frontján rács van, így gyanítható, hogy az NVIDIA GX2-es megoldásával szemben itt a házon kívülre kerül a meleg levegő. Itt persze már nem az ASUS Trinityn látható hőcsöves és folyadékhűtés öszvérmegoldása dolgozik, ami nem csoda, mivel annak használata a mindennapi életben szinte lehetetlen lenne.

 

 

A szerzőről