Válassza az Oldal lehetőséget

Az LG megkezdi az OLED TV forgalmazását

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy forgalomba hozza a régóta várt 138 cm-es (55″) WRGB OLED TV-jét. Az 55EM9700 januártól előrendelhető Dél-Koreában és várhatóan a következő hónaptól kezdik el a szállítását. A nyugat-európai bevezetést követően Magyarországon valószínűleg az év második felében válik elérhetővé a készülék.

LG Launches_OLED_TV_Photo

 

Az LG az első és eddig egyetlen vállalat, amely az újgenerációs technológiával készülő tévéjét forgalomba hozza, azzal a céllal, hogy rövid időn belül megszerezze a vezető szerepet az OLED televíziók szegmensében. A DisplaySearch előrejelzése szerint 2016-ig a világon 7,2 millió OLED TV-t fognak értékesíteni. Dél-Koreában január 3-án több mint 1400 LG üzletben kezdték meg a rendelések felvételét, készülékenként mintegy 11 millió KRW összegért (körülbelül 10 000 dollár), a szállítás pedig február első hetében kezdődik.

 

Az LG 4 milliméter vékony és 10 kg-nál is könnyebb OLED TV-je a kivételes WRGB technológiának köszönhetően lenyűgözően élénk és élethű képet biztosít. Az LG egyedülálló, 4-színű pixelre épülő megoldása egy fehér alpixelt is használ, amely a hagyományos piros, kék és zöld pixelekkel együtt hoz létre tökéletes színhatást. Az OLED TV sajátossága, hogy háttérmegvilágítás nélkül állítja elő a képet, így gyakorlatilag reakcióidő nélkül tudja megjeleníteni a mozgóképeket. Az LG különleges színfinomító (Color Refiner) funkciója még tökéletesebb tónusokat, ezáltal minden eddiginél ragyogóbb és természetesebb képmegjelenítést eredményez. A 138 cm-es (55″) OLED TV végtelen kontrasztarányt is biztosít, amely a környezet fényerejétől és a látószögtől függetlenül gondoskodik az optimális kontrasztról.

 

Az LG OLED TV-t már megjelenése előtt is hatalmas figyelem övezte. A 2012-es CES-en „Best of Show” címe mellett az Amerikai Ipari Tervezők Szövetsége (IDEA) díját is elnyerte, illetve az EISA díjátadóján „European Display Achievement 2012–2013″ elismerést vehetett át. A sikersorozat megkoronázásaként az LG OLED TV októberben a koreai Good Design President Award díjat is megkapta.

Az LG megkezdi az OLED TV forgalmazását 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2