Válassza az Oldal lehetőséget

Az Oracle fejlesztési központot hoz létre Magyarországon

Fejlesztési központot hoz létre Magyarországon és 10 százalékkal növeli az itt dolgozó munkatársainak számát az amerikai Oracle, amely a világ egyik legnagyobb üzleti szoftvereket és hardvereket gyártó vállalata – jelentette be Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hétfőn Budapesten.
oracle
A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter hangsúlyozta: az Oracle döntése azt igazolja, hogy az amerikai befektetők szerint Magyarország megbízható és kiszámítható partner, valamint hogy sikeres volt a kormány törekvése, hogy Magyarországon egy befektetőbarát és kiszámítható üzleti környezet jöjjön létre. Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: az Oracle Applications Lab nevű új részleg a Magyarországon eddig meglévő értékesítési tevékenységet egészíti ki egy innovatív, nemzetközi fejlesztői funkcióval.
Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államokban két héttel ezelőtt tett látogatásán tárgyalt az Oracle vezetőivel is. A hétfői döntéssel az Oracle bizalmat szavazott a magasan képzett magyar informatikai és számítástechnikai szakembereknek, rajtuk keresztül a magyar műszaki és informatikai felsőoktatásnak, és a kormány kutatás-fejlesztést (k+f), innovációt támogató politikájának – mondta. A külügyi és külgazdasági államtitkár kiemelte: az Oracle globális fejlesztési központjának létrehozása lehetővé teszi, hogy magasan képzett magyar szakemberek járuljanak hozzá a világgazdaság jobb működéséhez, mivel a cég által kifejlesztett adatbázisok, megoldások és alkalmazások olyan vállalatok működését segítik elő, amelyek – méretük és összetettségük miatt – e nélkül aligha lehetnének eredményesen irányíthatók.
A kormány részéről jó döntés volt hogy prioritásként kezeli a kutatás-fejlesztést és az innovációt, hiszen ennek köszönhetően jöttek és jönnek létre Magyarországon nagy számban munkahelyek – mondta Szijjártó Péter. Az új fejlesztési központ egyben azt is jelenti, hogy új k+f források jönnek Magyarországra egy olyan cégtől, amely háromszor akkora k+f költéssel rendelkezik mint a teljes magyar kutatás-fejlesztési szektor. Azt remélhetjük, hogy ezek a források meg fognak sokszorozódni, és jelentősen hozzájárulnak majd a magyar gazdaság növekedéséhez – hangsúlyozta az államtitkár.
Reményi Csaba ügyvezető igazgató elmondta: az Oracle Applications Lab (OAL) budapesti fejlesztési csoportja még idén megkezdi tevékenységét. A budapesti részleg része az OAL globális hálózatának; a részleg a saját szervezetét használja tesztkörnyezetként az első alkalmazások bevezetéséhez és innovatív megoldások megtalálásához – fűzte hozzá. Elmondta azt is, hogy a labor gyakran megelőzi a standard termékfejlesztést és olyan kiegészítéseket, testreszabott alkalmazásokat fejleszt ki, amelyek a legjobban megfelelnek az Oracle munkatársak igényeinek. Ha ezek beválnak, akkor gyakran bekerülnek az eredeti termékbe, és az ügyfelek számára is elérhetővé válnak – mondta a vezető. Idén ez a második, az utóbbi két évben pedig a harmadik olyan egység, amelyet Magyarországra helyez az Oracle – hangsúlyozta Reményi Csaba.
Reményi Csaba közölte, hogy az előző pénzügyi évben 4,5 milliárd dollárt költöttek kutatás-fejlesztésre. Az Oracle örömmel látja, hogy a kormány oktatási stratégiájában prioritást élvez a mérnök és informatikus képzés – mondta az ügyvezető igazgató. Valamint szólt arról is, hogy az Oracle a junior programján keresztül 2007 óta jelentős erőfeszítéseket tett a hazai informatikai felsőoktatás támogatására. Hozzátette, jelenleg három egyetem akkreditált, kreditet érő képzésként fogadja el a program kurzusait, és 12 további egyetem csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyben eddig 6.500 hallgató regisztrált.
Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra, hogy az Oracle a világ több mint 145 országában a májusban zárult üzleti évében 37,1 milliárd dolláros bevételt ért el. Az Oracle-nek 115 ezer alkalmazottja van, ebből 34 ezer termékfejlesztő mérnök, és további 18 ezer mérnök dolgozik a termékek bevezetésén. Az Oracle 1993 óta van jelen Magyarországon, és jelenleg több mint 200 munkatársat foglalkoztat. Az Oracle Hungary közvetlenül, illetve 250 üzleti partnerén keresztül a cég teljes portfólióját kínálja a magyarországi ügyfeleinek – olvasható az Oracle által kiadott sajtóanyagban.
 
Forrás: MTI
 

Az Oracle fejlesztési központot hoz létre Magyarországon 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2