Válassza az Oldal lehetőséget

Az ördög maga: PowerColor HD 7970 X2 Devil 13

Friss, ropogós kép érkezett a PowerColor kétfejű szörnyetegéről.

m 56157

powercolor hd_7970_x2_tdpA jelek szerint AMD partnerei nem nézik jó szemmel azt, hogy az NVIDIA GeForce GTX 690 megjelenésével lecsúsztak a dobogó első fokáról. A PowerColor HD 7970 X2 Devil 13 személyében már készülődik a válaszcsapás. A kártya két Tahiti grafikus processzor erejét egyesíti, ami elviekben összesen 4096 shader processzor és 6 GB GDDR5 fedélzeti memória meglétét jelenti. A várható órajelek tekintetében csak pletykák állnak rendelkezésünkre. Ezek alapján a GPU órajele kereken 1 GHz lesz – ez jó eséllyel elegendő lenne a zöldek nagyágyúja ellen. Most már jogosan merülhetnek fel bennünk aggályok a fogyasztást illetően. Ezzel kapcsolatosan annyi biztos, hogy a három darab nyolctűs PCIe tápcsatlakozó legfeljebb 525 wattos energiaigény kielégítésére elegendő, így tehát a szörnyeteg valószínűleg ettől egy kicsivel elmarad. Az már egyáltalán nem meglepő, hogy a hűtőrendszer három bővítőhelyen terpeszkedik és ugyanennyi ventilátorra alapoz.

 

A most kiszivárgott kép a PowerColor HD 7970 X2 Devil 13 hátlapját ábrázolja és egészen jól kivehető rajta a GPU-k  és a memóriachipek elhelyezkedése.

 

powercolor hd_7970_x2

 

A bődületes teljesítmény kihasználásához többmonitoros környezetre lehet szükségünk. Ennek megteremtésében a két DVI, egy HDMI és két mini DisplayPort kimenet lesz a segítségünkre. 

 

Remélhetőleg a június elején megrendezésre kerülő Computex Taipei alkalmából több részletre is fény derül.

 

Forrás: computerbase.de

 

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2