Válassza az Oldal lehetőséget

Bajban az AMD a GlobalFoundries miatt

Bajban az AMD a GlobalFoundries miatt

amdAz Advanced Micro Devices megerősítette a GlobalFoundries gyártási gondjait, feszült helyzet alakult ki a befektetők körében.

Az AMD már nem tudta tartani a kialakult helyzetet, így kénytelen volt hivatalosan is elismerni a tegnapi napon, hogy gondok vannak a 32 nanométeres gyártás technológia körül, ezért képtelen kiszolgálni a piac igényét. A GlobalFoundries, az AMD bérgyártója, problémákkal küzd az aktuális csíkszélességen, ezért hiába nagy az érdeklődés az Llano processzorok körül, nem képesek megfelelő szintre szorítani a hibaarányokat, így jóval kevesebb működő lapka készül el, mint amire számítottak.

bulldozerTovábbi problémát jelent, hogy a Bulldozer architektúrát használó központi egységek is itt készülnének, de mivel az Llano gyenge kihozatallal küzd, így jelentős részét foglalja el a gyártói kapacitásnak, és feltehetően ez az egyik oka, hogy az AMD csúcslapkáit el kellett csúszatnia. Sajnos hiába az ütőképesnek tűnő technológia a Fusion lapkákban, és vélhetően a Bulldozerben, ha a gyártási technika nem tudja az elvárásokat teljesíteni. Eddig ezt a gyártó nem ismerte el, de az egyre nagyobb feszültség mellett kénytelen volt lépéseket tenni. A probléma már nem új, érezhető volt már az előző negyedév végeztével is, amiből az Llano már kivette a részét, de az Intel, a piaci elemzéseket végző IHS adatai szerint, ekkor is növelte az AMD-vel szembeni előnyét a bevételek eloszlásában.

A legfrissebb korrigált előrejelzéseiben az AMD az eddigi előjelzett 10%-os növekedés helyett, mindössze ennek a felére 4-6%-ra számít. Ez az eredetileg tervezett 1,725 milliárd dolláros bevételhez képest 75 millióval kevesebb várható a harmadik negyedévben, ami 1,65 milliárdot jelent, a jelenlegi kilátások szerint. A hírekre a befektetők rendkívül rosszul reagáltak, a részvény árfolyamok tegnap óta folyamatosan esnek, a mai napon 5%os értékcsökkenésen mentek keresztül, de a bejelentés előtti értékéhez képest már mintegy 9%-ot estek az eladási árak.

Forrás: VR-Zone

Bajban az AMD a GlobalFoundries miatt 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2