Válassza az Oldal lehetőséget

Beindult a Fusion gépezet

Beindult a Fusion gépezetAz AMD a mai napon hivatalosan is útjára bocsátja a Brazos platformot.

 

Az AMD Fusion első termékei a Brazos platformot képviselik. Az egyik verzió az Ontario, amely 9 wattos maximális fogyasztással rendelkezik. Itt két konkrétan modellt említhetünk meg, az egyik kétmagos C–50 a maga 1,0 GHz-es órajelével és a 280 MHz-en ketyegő Radeon 6250-es grafikus egységet. A másik Ontario az egy maggal rendelkező C–30, ahol az órajel 1,2 GHz-re változott, de a többi részt nem érte változást.
Egy szintet feljebb lépve találkozunk a Zacate nevű termékcsaláddal. Ide szintén két APU-t (Accelerated Processing Unit) sorolhatunk, egyikük a jelenlegi zászlóshajó, a E–350 két darab CPU maggal és egy Radeon 6310-es grafikus egységgel. Az előbbi órajele 1,6 GHz, míg az utóbbié 500 MHz. A második versenyző az E–240-es, amely már csak egy darab CPU maggal rendelkezik, ami 1,5 GHz-en üzemel. A Zacate esetében a TDP osztály 9 Wattról 18 Wattra emelkedett.

Beindult a Fusion gépezet

A Brazos platform összes képviselőjéről elmondhatjuk, hogy a lapka kiterjedése mindössze 75 mm2, 380 millió tranzisztort tartalmaz és 40 nm-es gyártósorokon készülnek, a processzormagok pedig az x86-os Bobcat architektúra köré épülnek. Egy CPU magra 512 kB másodszintű gyorsítótár (L2 Cache) jut, a támogatott utasításkészletek között pedig az SSE1, SSE2, SSE3 és az SSSE3 szerepel. A grafikus egység 80 darab stream processzort tartalmaz, valamint egy 64 bites memóriavezérlőt, amely DDR3 típusú lapkákat képes kezelni legfeljebb 1066 MHz-es órajelen. A platform része még a Hudson nevű vezérlőhíd, amely integrált audiokodek mellett hat darab SATA 3.0 (6 Gbps) és 14 darab USB 2.0 portot és 4 darab PCI-E csatornát kínál.

Beindult a Fusion gépezet

 Beindult a Fusion gépezet

Beindult a Fusion gépezet

Tovább haladva az sem elhanyagolható szempont, hogy mindegyikük megkapta azt az UVD 3 motort, ami az asztali vonalon, a Radeon 6800-asoknál mutatkozott be. Ennek segítségével az Ontario és Zacate egységek gond nélkül elboldogulnak a HD felbontású anyagokkal, sőt, megfelelő dekóder alkalmazásával DivX/Xvid videók esetében is használható a hardveres gyorsítás. A videók mellett az internetes tartalmaknál is jól jön a Radeon grafikus gyorsító, ugyanis a Flash és H.264 mellett a frissnek számító VP8-as tartalmakat is képes dekódolni és nem utolsó sorban WebGL-t is ismeri. A technológiai listának még mindig nincs vége, hiszen a DirectX 11 mellett az OpenGL 4.1, az OpenCL 1.1, az OpenGL ES 2.0, valamint a DirectCompute 5.0 is a repertoár részét képezik. Ezzel technológiailag abszolút kiváló a Brazos, hiszen minden gyártófüggetlen szabványt ismer. Az AMD a friss APU-kat elsősorban netbookokba, ultravékony notebookokba, valamint nettopokba szánja. A CES-t követően valószínűleg tömegével fognak érkezni a Brazos köré épülő gépek, hiszen az AMD a következő gyártókkal tárgyalt idáig: Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, MSI, Samsung, Sony, Toshiba.

Beindult a Fusion gépezet

Beindult a Fusion gépezet

Az AMD a hivatalos start alkalmából egy saját, rövid videót is készített:

Beindult a Fusion gépezet 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2