Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk: RASURBO, az új játékos

Bemutatjuk: RASURBO, az új játékos

Nem kevesebb, mint öt különféle csoportot találunk. Ezek a Basic-, a Silent-, az ECO-, a Gaming- és a REAL Power családok, pont ebben a sorrendben.

BCXII

A tápegységek között családonként sem sok eltérést találunk. A Basic és a Silent családok között az adatok alapján csak a ventilátor minősége, pontosabban csendessége jelent eltérést. Mondjuk ezt persze úgy, hogy a belsőt nem tudtuk vizsgálni, csakis a gyártó által feltüntetett adatokra hagyatkozunk. A Silent esetén ettől még nyugodtan lehet több vagy nagyobb hűtőborda csakúgy, mint eltérő nyáktervezés, hogy a lassabb ventilátor is megfelelő szellőztetést biztosítson.

DLPXX.1Verpackung

Az ECO Power esetén csodálkozva vettük észre, hogy egy árva 80+ jelölést sem találtunk a leírásban, pedig valamiért úgy érezzük, hogy napjainkban egy ECO nevű megoldásnál ennek kéne a minimumnak lenni. Mitől ECO akkor az ECO? Hát attól, hogy készenléti módban 1 watt alatti az áramfelvétele, és persze attól, hogy a dobozán zöld színek is feltűnnek. Számunkra lényegesebb az első tulajdonság, de valljuk be, ettől nem tudunk hanyatt esni.

EAPEAP-Verpackung
 

A Gaming sorozat első ránézésre csak a borítás színében különbözik az olcsóbb társaktól, azonban a műszaki leírást böngészve felfedezhetünk egyéb eltérést is. Példának okáért itt végre olvashatunk ilyeneket, hogy Power factor correction (PFC), Overvoltage protection (OVP), Overpower protection (OPP). Ráadásként nem egy, hanem két 12 voltos ágat találunk, a kábelek is hosszabbak, mint az eddig tárgyalt egységeknél.

rasurbo_gaminx_main

A tápok csúcsa a REAL Power család. Gépépítők számára bizonyára az eddigi megoldások is alkalmasak a használatra, ám számunkra, akik kicsit túlságosan is el vagyunk kényeztetve, e tápok jelentik az alternatívát más gyártók termékeivel szemben. 80+ matrica, sőt a gyártó adatai szerint 85 % feletti hatékonyság, mindenféle védelem, sőt, végre aktív PFC jellemzi. Már csak hab a tortán a mindössze 16 dBA zajt termelő ventilátor. Az egyetlen kicsit érthetetlen momentum, hogy a legerősebb tápegység a REAL Power családból mindössze 650 wattos. Igaz, ez a népek 90 százalékának elegendő, de azért mégis illene egy igazi prémium egységet is kínálatban tartani, ha másért nem a márka presztízsét növelni. No, de nem vagyunk mi döntéshozók a RASURBO-nál, bizonyára jobban tudják, mitől döglik a légy.

Bemutatjuk: RASURBO, az új játékos 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2