Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatták a Galaxy Nexus-t, amit eddig Nexus Prime néven ismertünk [Frissítve]

Bemutatták a Galaxy Nexus-t, amit eddig Nexus Prime néven ismertünk [Frissítve]

google-nexus-sA mai napon bemutatták a legújabb Samsung és a Google által tervezett készüléket, ami a keresőóriás következő referenciamodellje lesz.

A végleges specifikációk az eredeti pletykákkal egyeznek, vagyis a gépben a Texas Instruments által készített lapka dolgozik. Az OMAP termékcsalád 4460-as típusú tagját üdvözölhetjük a készülékben, ami két darab Cortex-A9 magot tartalmaz, amik 1,2 GHz-es órajelen üzemelnek. Ettől még egy fokkal van erősebb is, de valószínűleg a fogyasztási korlátok miatt nem lett volna ésszerű az OMAP4470 bevetése. A grafikus megjelenítésről a PowerVR IGP-je gondoskodik, sajnos csak az SGX540 tipusú mag került beépítésre, aminél már vannak korszerűbbek, és ezen a téren sosem árt a plusz erő, hiszen nagy fejlődésen megy keresztül a mobiltelefonra szánt játékok piaca.

ics7

A memória méretében nem lesz ok panaszra, hozza a közelező 1 GB-ot, de ez elegendő lehet a következő Android számára is, és itt messze a következő lépcsőfok, ugyanis innen már a 2 GB-ot vehezik célba valószínűleg. A háttértár mérete megduplázódik az elődéhez mérten, ezúttal 32 GB áll rendelkezésünkre. A kijelző a már sokat emlegetett Super AMOLED HD, ami 4,65 colos átmérőjével és 1280 x 720 pixeles felbontásával tűéles kép produkálására képes, moderált fogyasztás társaságában a méretének ellenére. A hátlapon 5 megapixeles CMOS kamera kapott helyet, míg az előlapi 1,3 megapixel; a videórögzítési képessége is maximumon van, hiszen FullHD rögzítésére képes másodpercenként 30 képkocka mellett.

Kommunikációs modulok sorát vonultatja fel, van 802.11 a/b/g/n támogatású WiFi, Bluetooth 3.0, A-GPS, NFC, a modem pedig 14,4 Mbps letöltésre, és 5,7 Mbps feltöltésre képes. Természetesen G szenzor, digitális iránytű és egyéb érzékelőkkel is felvértezték a készüléket. A zsebünkben 135,5 mm x 67,9 mm x 8,94 mm – 11,5 mm helyet foglal el a telefon, és 135 gramm a súlya; a kijelzője pedig újfent hajlított kialakítással rendelkezik, ezzel együtt az egész termék. Ezekbe a paraméterekbe egy 1750 mAh kapacitású akkumulátort sikerült a mérnököknek beszorítani.

[UPDATE:]

A 32 GB-os mellett elérhető lesz egy 16 GB-tal szerelt kivitel is, és bővítésre is lesz már lehetőségünk. Egy újfajta szenzort is kapott, amit amúgy nem kell bemutatni, hogy mire jó, ez pedig a barométer, továbbá opcionálisan támogatott lesz az LTE hálózat is a HSPA+ mellett. Sok helyen felmerült a kérdés, de nem, nem Gorilla Glass védi a kijelzőt, ezt hivatalosan nem jelentették ki, viszont mivel ez is hajlított, mint az előd, itt is hasonló gond lenne vele, ugyanis a Gorilla Glass nem ad erre lehetőséget. Végül a méretek is pontosításra szorultak. Jah, és kaptunk egy minden szögből minőségi sajtós képet is…

Forrás: gpad

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2