Válassza az Oldal lehetőséget

Biztonsági rés az iPhone-on

Az Apple hivatalosan is elismerte, hogy az iPhone mobiltelefonja egy komoly biztonsági rést tartalmaz.

Az iPhone sebezhetőségével kapcsolatos első információk a MacRumors fórumra kerültek fel, ahol az egyik olvasó egy érdekes leírást tett közzé a telefon feltörésének lehetőségével kapcsolatban. Az ismertetőből kiderül, hogy bizonyos esetekben meglehetősen egyszerűen lehet megkerülni az Apple készülékeinek jelszavas védelmét. Amennyiben a támadó megkaparint egy ilyen telefont, akkor másodperceken belül feltörheti azt, majd kedve szerint bármit megtehet a készülékkel.

A hírek szerint az iPhone sérülékenysége akkor használható ki, ha a Home gombhoz a felhasználó a Kedvencek funkciót rendeli hozzá. Ekkor ugyanis a Segélykérő gomb használatával, a Home gomb kétszeri valamint egy nyíl egyszeri megnyomásával a telefon szabad utat biztosít az illetéktelen személyek számára, akik ezt követően hozzáférhetnek a készüléken tárolt adatokhoz, hívásokat kezdeményezhetnek, SMS/MMS-eket küldözgethetnek stb.

Az Apple szakemberei megerősítették a hiba létezését, és már dolgoznak a javításokon.  Jennifer Bowcock, az Apple szóvivője elmondta, hogy természetesen mihamarabb ki fogják javítani a sebezhetőséget. A szoftverfrissítések megjelenésének pontos időpontját azonban nem árulta el, így mindössze annyit lehet tudni, hogy szeptember folyamán fognak elérhetővé válni a javítások.

Biztonsági rés az iPhone-on

Bowcock a frissítés kiadásáig azt tanácsolta az iPhone tulajdonosoknak, hogy a kockázatok mérséklése érdekében kövessék a fórumokon közzétett jó tanácsokat. Vagyis a Home gombhoz a Kedvencektől eltérő, más funkciót rendeljenek hozzá.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2