Válassza az Oldal lehetőséget

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék

Csak kérdezd meg a fiadat, hogy hozzon-e ilyen Blitzwolf asztalt a Jézuska, meglepődnék, ha nemet mondana.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék


Nézd meg az asztalról készített videómat is:


 

Blitzwolf BW-GD1 – Bevezető

Most mindenki emelje fel a kezét, akinek a kamasz gyereke nem játszik a számítógépén. Oké, látom, Ti ott ketten hátul, leülhettek. Akkor most a többi hárommillióhoz szólok csak!

Ha van az életben menő dolog, az egy gamer asztal. Leginkább fiataloknak, bár magamat az 50+ évemmel nem sorolnám már ide, de van azaz indok, ami miatt mégis beruháztam egy ilyenre.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 1

Számomra egyértelműen a strapabíróság volt a fontos, meg egy csöppet az is, hogy jól néz ki, mert a YouTube videókban nem árt, ha az ember körül jól néznek ki a cuccok. De a strapabíróság volt az elsődleges.

Amikor az irodámat berendeztem, akkor azt gondoltam, hogy elég lesz nekem az olcsóbb IKEA íróasztal is, hiszen nem kalapácsot fogok reszelni. Cikket írok, különböző dolgokat tesztelek, videókat készítek, szóval mi baj történhet?

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 2

Kiderült, hogy történhet. Eldől ez-az, leejtem a kamera akkumulátorát, és hoppsza, már sérült is az asztallap. Szóval, amikor megláttam ezt az asztalt, akkor eldöntöttem, hogy ennyi volt. Az IKEA asztalok maradnak a fotózáshoz, minden másra pedig a gamer asztalt fogom használni.

Plusz, tudok róla cikket írni. Így hát megrendeltem, aztán rendeltem egy másik fajtát is, ami tegnap jött meg (még nem csomagoltam ki).

Na, de a mesedélután után lássuk inkább mit tud az asztal!


 

A papírforma

Kezdjük a száraz adatokkal! A Blitzwolf legkisebb gamer asztala 19 kilót nyom. Az asztallap mérete 109 x 60 centiméter, a magassága 76 centi. A vázszerkezet anyagára azt írják acél. Maga a szerkezet elég jól ki van találva (erről még írok később), valószínűleg ennek köszönhető, hogy a terhelhetősége eléri a 75 kilogrammot. Vagyis a monitorokat biztos el fogja bírni, de táncolni ne akarjunk rajta.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 3

A leírásban említenek egy 200 kilós terhelhetőséget is, ez az asztal lapjára vonatkozik. A magam majd 100 kilójával a próba kedvéért ráültem, fészkelődtem kicsit, meg se nyekkent, szóval a váz a lappal összecsavarozva azért elég merev.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 4

Az asztallap P2 MDF lapból készült, ennek vastagsága 18 milliméter. A vízálló MDF lap kapott egy plusz burkolatot, erre azt írják, hogy szénszálas anyag + PVC fólia.

Mivel számítógépes asztalról beszélünk, természetesen kapunk az asztallapra kábel levezető nyílásokat, szám szerint kettőt. Ezekben három különféle nagyságú nyílás van, a fedelet elforgatva választhatjuk ki, hogy a kábeleink mennyiséges szerint melyik lesz számunkra a megfelelő.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 5

Mivel gamer asztal, jár mellé tartozéknak egy fejhallgatótartó és egy pohártartó is. A non plusz ultra az lenne, ha megoldották volna, hogy pisilni se kelljen kimenni játék közben, de itt még nem tartunk. Szerencsére.


 

Csomagolás és szerelés

Egyszerű kartondoboz, ebben sok érdekes nincs. Belül az alkatrészek gondosan el vannak választva egymástól, elég sok nikecell van a dobozban. A lényeg, hogy az asztal sérülés nélkül megérkezett, és az alkatrészek sem tudnak egymásban kárt tenni a zötyögős, dobálós utazás közben.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 6

Ha az összeszerelést meg szeretnétek nézni, akkor kukkantsatok bele a cikk elején található videóban, ott látszik a menete.

Azért röviden írok erről is.

Az összeszerelés nem bonyollult, egyetlen imbusz kulcs kell hozzá, ezt megtaláljuk a csomagban. Csavarból van többféle is, de az összeszerelési útmutatóban korrektül fel van tüntetve, hogy melyik csavarnak hol lesz a helye.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 7

Maga a szerelés nagyjából 15 perc lesz a következők szerint:

  1. A fém keretre felcsavarozzuk a lábakat
  2. A lábakat összekötjük egy csővel
  3. Feltesszük a két merevítőt, ami az oldalirányú mozgást akadályozza meg
  4. A keretre felcsavarozzuk az asztal lapját
  5. Felcsavarozzuk a pohár és fejhallgató tartóit
  6. Boldogan használjuk az asztalt!

Ugye nem is vészes. Szerencsére a leírás is elég beszédes, és ahogy írtam, a csavarok is jól vannak a maguk kis tasakjaikban jelölve, vagyis semmi pánik, egészen minimális csavarozási gyakorlattal bárki összedobja.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 8


 

Tapasztalatok

Kezdjük az összeszereléssel, mert ezzel fejeztük be az előző fejezetet!

A kicsomagolás után kicsit megijedtem, mert a fém elemek nem tűntek túl vastagnak. Persze, mint kiderült, azért valószínűleg az sem mindegy, hogy milyen az anyaguk, mert összecsavarozva tényleg stabilan áll minden.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 9

Persze, ehhez kell a két hátsó merevítő rúd is. Ezek ebben a formában hatékonyak, régen erre andráskeresztet használtak, de ez a megoldás is legalább olyan jó, és sokkal praktikusabb, mert a lefutó kábeleket hozzájuk lehet erősíteni, így a madzagok nem lógnak össze-vissza az asztal alatt.

Az összeszerelt asztal nagyon masszív benyomást kelt, nem nyeklik-nyaklik, sőt egészen merev a szerkezet, talán egy két millimétert mozog, ha nagyon erőltetem.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 10

Az asztal lapja tényleg nagyon jól néz ki. Az MDF lapra rámelegített fólia, illetve a szénszálas borítás az éleket is takarja, nincs benne törés, egyetlen darabból áll az egész. Vagyis, magyarul, az élzárás nem külön csíkkal lett megoldva, így ez nem fog elválni a lap borításától.

Az asztallap első és hátsó letörése is jó dolog. Hátul, ha ott vezetjük le például a monitor kábelét, akkor az nem akad meg az élébe, nem csiszatolja le. Az első letörés egyben egy kis bemélyítés is, ami lehetővé teszi, hogy jobban be tudjunk ülni, a kezünk, könyökünk így eléri az asztal lapját egerészés, munka, játék közben.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 11

Ahogy a bemutató videóban is látszik, kipróbáltam a vízállóságot is. Szerencsére ezzel sem lesz probléma, maradék nélkül, pillanatok alatt letörölhető az asztalról a kifolyt folyadék.

Játék közben nekem az egérpad nélküliséggel nem volt problémám, de ez valószínűleg függ az egértől is. Ketten is írták, hogy náluk az egérmutató, egérpad nélkül meg-meg ugrik, vagyis a szenzor nem tökéletesen érzékeli az elmozdulást.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 12

Vagyis, ha arra számítasz, hogy nem kell egérpad, ahogy a leírásban van, akkor azért ezt ki kell próbálni élesben, a saját egereddel.

A videóban is látszik, hogy én egy 24 colos monitort használtam a teszthez. Mivel az asztal mélysége 60 centi, nagyjából ez a méret ideális. Lehet ennél szélesebb is, mondjuk egy 32-34 colos, ne adj isten hajlított kijelzős monitor is megfelelő lehet. A lényeg, hogy túl magas ne legyen, mert elég közel ülünk hozzá, és akkor fel-le is kell mozgatni a fejünket, ez gyors játékok közben annyira nem jó.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 13

Megvallom őszintén, hogy játékra csak néhány órán át használtam, sajnos évek óta nincs időm semmire a munkán kívül, legalábbis, ha a számítógépről beszélünk.

A játékra fordított idő alatt azonban annyit meg tudtam állapítani, hogy kellően stabil a Blitzwolf BW-GD1. Nem akart elcsúszni, nem akart arrébb mászni, szóval a kicsit hevesebb kézmozgás sem lesz probléma.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 14

Fontos még, hogy természetesen kapott az asztal menetes talpakat, ezzel a kisebb szintkülönbségek, a padló egyenetlenségei nem jelentenek problémát, könnyedén be lehet állítani a lábak magasságát. Vagyis, billegni nem fog.

A tartozékok közül a pohártartó számomra nem sok előnyt hordoz, de a fejhallgató tartója nagy öröm, mert a füles, amit a munkához használok, eddig az asztalon hányódott, ha éppen nem volt a fejemen. Az, hogy fel tudom akasztani, és nincs útban, ha éppen nincs rá szükségem egy nagy piros pontot ér a szememben.


 

Összegzés

Ahogy írtam fent, én elsősorban nem, sőt leginkább nem játékhoz vettem az asztalt, hanem dolgozom rajta. Persze, egy irodában kicsit furán festene ez a bútor, de otthon, home office-ra szerintem tökéletes. Nem túl nagy a szélessége és a mélysége, így akár a szoba sarkába is be lehet passzítani. Nem foglal sok helyet, de remek munkasarok lehet belőle.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 15

Persze nyilvánvaló, hogy a Blitzwolf BW-GD1 elsősorban nem munkára, hanem játékra lett kitalálva. A lábak festése, az asztallap mintázata és festése, az egész asztal ahogy van az E-sport céljait szolgálja.

Persze ez ízlés kérdése, de szerintem remekül néz ki, eszméletlenül menő darab. Abban biztos vagyok, ha a nebulót megleped egy ilyennel karácsonyra, akkor őrült nagy boldogságot fogsz okozni, ráadásul, ezért nem is kell nagyon mélyen a pénztárcába nyúlnod.

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal, a legtutibb karácsonyi ajándék 16

Én hamarosan összeszerelem az egyel nagyobb asztalt, és a mellé rendelt széket is, ezekkel lesz teljes az irodám berendezése. Adok ahhoz is linket és kuponkódot, illetve persze a harmadik féléhez is, amit nem vettem meg. Nézzétek meg őket, és döntsétek el, melyik fér be hozzátok, aztán beszéljétek meg a családdal.

Ha ajándék lesz belőle, biztos nem nyúltok mellé vele!

Az asztalt cseh raktárból, rövid szállítási határidővel, vám és ÁFA mentesen tudjuk megrendelni. A vásárláshoz használjátok a BGHU0184 kuponkódot, amivel az ára szállítással és csomagbiztosítással együtt 25 388 forint lesz.

Vásárlás itt:

Blitzwolf BW-GD1 gamer asztal

 

Ha nagyobb asztalt szeretnél, akkor nézd meg az alábbiakat:

 

 

 

Hasonló tartalmak oldalunkon

 

 

A cikk kereskedelmi üzenetet tartalmaz

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.