Válassza az Oldal lehetőséget

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz?

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz?

Bemelegítésre, izomlazításra, izomláz ellen ajánlják, de tényleg működik?

Blitzwolf BW-FAS1 masszázspisztoly – csodát tesz?


 

Bevezető, vagyis mire jó a masszázspisztoly

Bár a masszázspisztolyok igazán tavaly indultak hódító útjukra, a „fegyver” már nem egy új találmány. A neten fellelhető információk szerint, az első készüléket egy Los angelesi csontkovács fejlesztette ki még 2008-ban.

A Jason Werseland névre hallgató úr azért fogott bele a terápiás készülék megalkotásába, mert motorbalesetet szenvedett, és emiatt kialakult porckorongsérv és hátfájás megnehezítette az életét.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 1

Az említett úr igazából nem találta fel a spanyolviszt, mert régóta léteznek olyan masszázsterápiák, amik nem masszírozással, hanem ütögetéssel váltják ki a kívánt hatást. A tapotement elnevezésű kezelés alatt kézzel, mindenféle segédeszköz nélkül fejti ki hatását.

A masszázspisztolyokat több ok miatt használják. Sportolás előtt bemelegítésre, sportolás után pedig az izomláz csökkentésére. A tapasztalatok alapján hatékony megoldás a DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness), vagyis a késletetett izomláz ellen is.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 2

A legtöbb helyen ez utóbbi hatást emelik ki, ahol tényleg átütő eredményeket produkál a pisztoly. A DOMS lényegében egy izomlázhoz hasonló, ám annál jóval fájdalmasabb, és sokszor akár hetekig elhúzódó gyógyulással járó állapot.

A jelenlegi kutatások még nem is tudták száz szálakékig kideríteni mi okozza. Az biztos, hogy a sportolás után 3-4 nappal jelentkezik, tünetei közé tartozik az erős izomfájdalom, levertség, hőemelkedés, a fájdalom és az izomduzzanatok miatti darabos behatárolt mozgás.

A gyógyulás akár egy hétig, 10 napig is eltarthat, legalábbis akkor, ha nem veszünk igénybe például masszázspisztolyt.


 

Mitől működik a masszázspisztoly?

A pisztolyok tehát az úgynevezett ütő- vagy rezgésterápiát használják. A pisztoly feje előre-hátra leng, eközben gyors nyomásváltozást okoznak az izmokban.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 3

A rezgésterápia nem szünteti meg azonnal az izomfájdalmat, de növeli a véráramlást az adott izomterületnél, ez pedig csökkentheti a gyulladást, eltünteti az izomcsomókat és az intenzív edzés esetén, az izom sérüléseinek gyógyulását is gyorsítják.

Az ütőterápia tehát nem csak sportolás után, hanem előtte is hatásos, hiszen bemelegíti az izmokat, amimet az adott sport közben igénybe veszünk.


 

Mit tud a Blitzwolf masszázspisztolya?

A piacon rengeteg noname „pisztoly” kapható, ezek közül némelyik nagyon olcsó, de akadnak sok tízezer forintos darabok is. Az árukeresőn jelenleg a Xiaomi megoldása kerül a legtöbbe, ezért 62 ezer forintot kérnek, míg a legolcsóbb szerkezet 10 ezer forintba kerül.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 4

Természetesen, ahogy a legtöbb esetben, a használhatóbb darabok valahol félúton, 25-30 ezer forint környékén vásárolhatók meg.

De mitől lehet jó vagy rossz egy masszázspisztoly? Természetesen a felhasznált anyagok, technológiák okán. A motor teljesítménye és fajtája, a fej kilengésének, amplitúdójának mértéke, az akkumulátor kapacitása, a méret, a tömeg és a tartozékok száma jelenti a különbségeket.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 5

A Blitzwolf BW-FAS1 minden tekintetben a jobb masszázsfegyverek közé tartozik, de ára alapján inkább a középkategória aljára illeszthetjük be. Ez volt az oka annak, hogy úgy döntöttem kipróbálom.

A BW-FAS1 40 wattos teljesítménnyel rendelkezik, a mozgást egy halk, erős, és hosszú élettartamú szénkefementes motor biztosítja. 4 választható sebességfokozatot kapunk, a beépített 2000 mAh kapacitású akkumulátor pedig 2 óra töltés után 7 órás üzemidőt tesz lehetővé. Az eszköz töltése USB Type-C kábelen keresztül történik, szóval, akár a notebookunkról is feltölthetjük, ha nincs más töltő kéznél.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 6

Az egész szerkezet fémborítást kapott, nagyon masszív, ugyanakkor nem túl nagy és nem túl nehéz. A tömege mindössze 515 gramm, ami nem szakítja le a kezünket, de arra elegendő, hogy masszázs közben elegendő ellentartást biztosítson.

Aki még nem látott masszázspisztolyt vélhetően meglepődik a formán, hiszen nem a megszokott, klasszikus pisztolyformát kapjuk. A kialakítás miatt biztosan tudjuk egy kézzel tartani, hogy megfelelő hatékonysággal tudjuk a kiválasztott izmot masszírozni.

A csomagban a masszázspisztoly mellett egy töltőkábelt és négy különböző masszázsfejet találunk.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 7

Az első egy gömb alakú fej, ami nagyobb izomterületek masszírozására szolgál. A második egy lövedék alakú fej, amit kisebb területeken, például a tenyér izmain használhatunk, de segítségével pontosabban is célba vehetünk egyéb izmokat. A harmadik lapos masszázsfej izomlazításra szolgál, az utolsó U alakú pedig a nyak, a gerinc vagy az Achilles-ín masszírozására használható.


 

Miért vettem meg?

Bár mondhatnám, hogy aktívan sportolok, de ez nem lenne igaz. Ellenben rengeteget ülök a számítógép előtt, amitől gyakran beállnak a hát és vállizmaim. Egy-egy hosszú nap után szinte már mozogni sem tudok.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 8

Próbáltam már olcsóbb masszírozógépeket, de eddig semmi nem vált be. Volt már a kezemben, igaz csak üzletben olcsó masszázspisztoly, de hogy is mondjam finoman, szóval nem győzött meg. Műanyag alkatrészek, vacak illesztések, gyenge motor, és még sorolhatnám, a lényeg, hogy nem volt sok bizodalmam benne.

A Blitzwolf termékeit szeretem. Igaz nem a csúcs, de nem szoktak rossz dolgokat adni, jó az áruk, és a noname szerkezeteknél mérföldekkel jobbak, legyen szó lámpáról, kameráról, vagy bármi másról.

Emiatt aztán nagyon megörültem neki, hogy megláttam a kínálatukban a BW-FAS1-et!

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 9

Általában olyan termékekre vadászom, amire nekem is szükségem van, és cikket is írhatok róluk, magyarul két legyet üthetek egy csapással. Erre is lecsaptam.


 

Mik a tapasztalataim?

Elsőként az, hogy a szerkezet rendkívül strapabírónak tűnik. A masszázsfejek kivételével mindenhol fém borítást találunk. Jó a fogása, jó helyen van a súlypontja is. Az akkumulátor alul a hosszabb részben, a motor pedig fent a rövidebben.

Ahogy már írtam az erősség négy fokozatban állítható. A be- és kikapcsolás az alján lévő gomb nyomva tartásával történik. Bekapcsoláskor meg kell várni, amíg a négy LED sorban felgyullad, kikapcsoláskor pedig sorban elalszik.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 10

A sebességet ugyancsak ezzel a gombbal lehet állítani. Rövid nyomásra ugrál felfelé, aztán lefelé, a fokozatot pedig a LED-ek jelzik.

Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy az akkumulátoros üzemidőre írtak megfelelnek-e a valóságnak, mert alig két hete jött meg, és nem használom minden nap, de egyelőre töltenem még nem kellett.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 11

Ahogy feljebb írtam, számomra az ülőmunka miatt izommerevség megszüntetése volt a fő cél. A méret és a jó fogás miatt könnyedén végig tudom masszírozni a hátamat, legfőképp a lapockám felett a trapézizom, annak felső része a csuklyásizom, a váll elülső része és a felkar izmai azok a területek, ahol használom.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 12

Egész napos munka után nekem nagyjából 10 perc kell ahhoz, hogy az izmokat ellazítsam. Erre a nagyobb, gömb alakú fejet használom, mert a hátam masszírozása közben nem tudom mindig pontosan az izomra merőlegesen tartani a gépet, de a gömb segítségével így is meg van a szükséges hatás.

Feljebb írtam, hogy azok, akik aktívan sportolnak használhatják bemelegítésre, illetve edzés utáni izomrehabilitációra is. Azt nem tudom megerősíteni, hogy ezekre valóban jó (persze a net tele van ilyen irányú tapasztalatokkal), de az érezhető, hogy néhány perc után elindul a melegség érzés, ami jelzi, hogy a véráramlás valóban erősödik az adott területen.


 

Zárszó

Talán jobb lett volna, ha a Blitzwolf masszázspisztolyát egy aktív sportoló mutatja be, hiszen valószínűleg sokkal több tapasztalatot tudott volna megosztani.

Az biztos, hogy a neten rengeteg cikk foglalkozik a témával, rengeteg masszőr és csontkovács használ hasonló eszközt, gyaníthatóan nem véletlenül. Tény, hogy divatba csak azutóbbi 1-2 évben jött, de a cikk elején elírtakból látszik, hogy a használatuk már jó egy évtizedre tekint vissza, a hagyományos ütésterápiás kezelések pedig még jóval régebbre.

Ami biztos, hogy a Blitzwolf BW-FAS1 tényleg jó cucc. Végre egy minőségi, de nem noname masszázspisztoly, amit viszonylag olcsón megszerezhetünk. Ahogy írtam, van ennél olcsóbb is, kérdés, szabad-e a legolcsóbb darabok mellé tenni a voksunkat. Én nem szoktam, de a döntés végül is a Tiétek.

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 13

A vásárláshoz használjátok a BGCCW2024 kuponkódot (ha kifogyott, akkor a BGHU0332 kódot), amivel 15 800 forintért vehetitek meg az eredeti 22 400 forintos ár helyett. Ha szeretnétek, hogy az eladó fizesse meg helyettetek a vámot és az áfát, akkor válasszátok az EU Priority Line szállítást!

Vásárlás itt:

Blitzwolf BW-AFS1 masszázspisztoly

Blitzwolf cikkek oldalunkon

 

Blitzwolf masszázspisztoly – csodát tesz? 14

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.