Válassza az Oldal lehetőséget

BS2000/OSD V7.0 mainframe operációs rendszer a Fujitsu Siemens Computerstől

Az ügyfelek számára előnyt jelent a rendszer és a teljesítmény optimalizálása, a tárkapacitás igény szerinti elosztása, a továbbfejlesztett SAN integráció és a BS2000 egyszerű, gazdaságos működését támogató önszabályozó funkciók biztosítása.

Az új funkciók és technológiák között szerepel az online tárkapacitás-kiosztás (provisioning) is. Ennek lényege, hogy a különböző rendszerek és alrendszerek közös erőforrásbázist használnak, amely automatikusan bocsátja rendelkezésükre az aktuálisan igényelt lemezkapacitást, ily módon javítva az erőforrások kihasználtságát és rendelkezésre állását. A BS2000/OSD V7.0 emellett dinamikus I/O terheléselosztást biztosít a Fibre Channel lemezekhez és I/O prioritás-szabályozást nyújt a feladatokhoz a válaszidő csökkentése és a rendszerhatékonyság javítása érdekében. Az új hibaelhárítási funkciók üzem közben lokalizálják a problémákat a SAN-hálózatban és azonosítják azok kiváltó okait.

A BS2000/OSD üzleti szerverek folyamatos fejlesztése nyomán a Fujitsu Siemens Computers 2007 második negyedévében két új CMOS technológiára épülő S modellel lép piacra a felső teljesítménykategóriában. Ezek a rendszerek jóval nagyobb feldolgozási teljesítményt nyújtanak elődeiknél. Az SX család új modelljeinek bevezetése is 2007 derekán várható. Az új szerverek a legújabb Fujitsu Advanced Product Line (APL) technológiára épülnek, és következetesen továbbviszik a rugalmas particionálás nagy sikerű koncepcióját. Emellett a Fujitsu Siemens Computers azt tervezi, hogy 2008-ban a PRIMEQUEST-hez (vagyis a nyílt szabványos IA64 platformhoz) is portolja majd a BS2000/OSD rendszert.

BS2000OSD V7.0 mainframe operációs rendszer a Fujitsu Siemens Computerstől

A BS2000 szerverek

BS2000/OSD V7.0 új funkciói

A BS2000/OSD V7.0 operációs rendszer rendkívül rugalmas, és minden jellemzőt biztosít az üzletileg kritikus számítástechnikához: pl. méretrugalmasságot, rendelkezésre állást, biztonságot és felügyeleti lehetőségeket. Működés közben képes gyorsan reagálni a változó szükségletekre. A fokozott hatékonyság és teljesítmény mellett az új változat az adattárolás és a SAN-integráció terén is új funkciókat kínál, továbbá egységes infrastruktúrával támogatja az online, nearline adattárolást és a kommunikációt.

A szerzőről